• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

Balıkçılar DTO seçimlerinden muzdarip

Balıkçılar DTO seçimlerinden muzdarip
İstanbul İli Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Birliği Başkanı Murat Kul imzasıyla yayınlanan basın bildirisinde, 9 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak Deniz Ticaret Odası seçimlerinde bağımsız kalacaklarını açıkladı.

Liste savaşları bölünmeye neden oluyor

İstanbul İli Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Birliği Başkanı Murat Kul imzasıyla yayınlanan basın bildirisinde, 9 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak İMEAK Deniz Ticaret Odası seçimlerinde, hiç bir adayın listesinde yer almayacaklarını belirterek bağımsız kalacaklarını söyledi.

Türkiye'nin su ürünlerinin yüzde 80'inin karşılayan balıkçıların geçen avlanma sezonunda büyük sıkıntılar yaşadığını belirten Murat Kul, Ziraat Bankası'ndan alınan kredilerin geri ödenmesindeki baskı politikalarının sektörü sıkıntıya soktuğunu kaydetti.

Deniz Ticaret Odası’nda yapılacak seçimlerde adayların balıkçı filomuza yönelik sorunların çözüleceği yönündeki söylemlerine karşın liste savaşlarının oluşması sektörde bölünme ve yeni bir sıkıntı oluşturduğunu kaydeden İstanbul İli Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Birliği Başkanı Murat Kul, Deniz Ticaret Odası seçimlerinde gereksiz tartışma yol açacak hiç bir faaliyetin içinde yer almayacaklarını ve seçimlerde bağımsız tavır koyacaklarını ifade etti.

İstanbul İli Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Birliği Başkanı Murat Kul imzasıyla yayınlanan basın bildirisi aynen şöyle;

"Türkiye’de  su ürünlerinin yüzde sekseninin avlanarak tüketiciye protein olarak aktaran, vergisini veren istihdam yaratan, yüzden fazla çeşitli yan sanayiye de ekonomik kaynak oluşturan balıkçılık filosu  geçtiğimiz avlanma sezonunda   ithal yönetmeliklerle  son anda çıkarılan tebliğler nedeniyle birçok sıkıntı yaşamıştır. Diğer taraftan Ziraat Bankası’ndan alınan kredilerin geri ödenmesindeki baskı politikası balıkçılarımızı iyice çıkmaza sokmuştur.

Bütün bu gelişmelerin yanı sıra Deniz Ticaret Odası’nda yapılacak seçimlerde adayların balıkçı filomuza yönelik sorunların çözüleceği yönündeki söylemleri ve yaklaşımlarıyla birlikte balıkçılar arasında liste çekişmesine yönelik gereksiz tartışmaların ve bölünmelerin yaşanmasına neden olunması da ayrı bir sıkıntı yaratmıştır.

Deniz Ticaret Odasına üye balıkçı arkadaşlarımızın ortak tavrı sorunlarının çözümü yolunda kalıcı  adımların  atılması yönünde olacak her türlü çalışmaya katkı koyacaktır ve bölünme ve liste savaşı içinde yer almayarak DTO’da demokratik haklarını kullanarak kendi gücünü bağımsız olarak ortaya koyacaktır.

MURAT KUL - İstanbul İli Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Birliği Başkanı"

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
balıkçı,
29 Nisan 2013 Pazartesi 11:32
neden bahsediyorsun
Türkiye'nin su ürünlerinin yüzde 80'inin karşılayan balıkçıların geçen avlanma sezonunda büyük sıkıntılar yaşadığını belirten Murat Kul, Ziraat Bankası'ndan alınan kredilerin geri ödenmesindeki baskı politikalarının sektörü sıkıntıya soktuğunu kaydetti.Hangi sorunu deniz ticaret odasına yazılı olarak,balıkçılıkla ilgili meslek grubuna,getirdin,getierdinizde neden takip etmediniz,sorunlarınızı,meslek grup başkanları ve idarelerle,meslek gruplarınını sorguya çekin kendi içinizde. esas önemli olan,kendilerinizi sorguya nezaman çektiniz,biz kıyı balıkçılığı ile uğraşan balıkçı değilmeyiz,sahillere kadar inerek tonlarca ağlarınızla,torba yaparak denizin dibini kıyıları yuvaları parçaladınız.nedir bizim szlerden çektiğimiz senelerden beri,katliyam ettiniz denizin dibini,depremden beter beter ettiniz.kıyı balıkçılığını katlettiniz,devlet size uzattığı elleri,denizin dibini yok etmek için mi verdi,oksijenini kurutasınız diyemi verdi.yaratan insan olarak doğayı korumamız emredildi.
81.214.71.174
Mühendis
28 Nisan 2013 Pazar 14:11
Sen verme...
Sen oy verme Murat Kul ama vermek isteyene de mani olma. Ne demek liste savaşları? Seçim bu ya ne olacaktı?
78.174.86.42
CİNAKOP
28 Nisan 2013 Pazar 02:33
GÜCÜNÜZ NEYE KARŞI
DOĞRU DOĞAYA KARŞI GÜCÜNÜZ ÇOK KUVVETLİ ÖYLEMİ,YETMEDİ GALİBA?
78.169.16.27
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim