• BIST 9151.98
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 13 °C

Balıkçı gemisi sahiplerine destek esasları belli oldu

Balıkçı gemisi sahiplerine destek esasları belli oldu
Su Ürünleri Bilgi Sistemi’nde kayıtlı 'Balıkçı Gemileri İçin Su Ürünleri Ruhsat Tezkeresine sahip, denizlerde on metreden küçük balıkçı gemileri ile içsulardaki tüm balıkçı gemileri için gemi sahiplerine destek verilecek.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Geleneksel Kıyı Balıkçılığının Kayıt Altına Alınması ve Desteklenmesi Tebliği, 29 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayımlandı.

Deniz ve içsularda geleneksel kıyı balıkçılığı verilerinin güncellenerek kayıt altına alınması ve sürdürülebilir yönetiminin sağlanması amacıyla balıkçı gemisi sahiplerine yapılacak desteklemeye ilişkin iş ve işlemlerle ilgili usul ve esasları düzenleyen tebliğ, su ürünleri avcılığı faaliyetinde bulunmak üzere; Su Ürünleri Bilgi Sistemi’nde (SUBİS) kayıtlı, tebliğin yayımlandığı tarihte geçerli Balıkçı Gemileri İçin Su Ürünleri Ruhsat Tezkeresine sahip, denizlerde on metreden küçük balıkçı gemileri ile içsulardaki tüm balıkçı gemilerini kapsıyor.

Başvuru için son tarih 14 Eylül

Desteklemeden yararlanmak isteyen balıkçı gemisi sahipleri veya yetkilisi, tebliğin yayım tarihinden itibaren 14/9/2018 günü mesai saati bitimine kadar gemisinin ruhsat tezkeresinin düzenlendiği il/ilçe müdürlüklerine, tebliğ ekinde yer alan belgelerle birlikte şahsen müracaat edecek.

Destekleme için balıkçı gemisinin, tebliğin yayımlandığı tarihteki sahibi/sahipleri veya bunlar adına yetkilisi müracaatta bulunacak ve geminin o tarihteki SUBİS kayıtlarında yer alan en büyük boy uzunluğu esas alınacak.

Birden fazla balıkçı gemisi sahibi olanlar, her bir balıkçı gemisi için ayrı ayrı müracaat edecek.

Kaynak aktarımı ve bilgi güvenliği

Desteklemeler için gerekli kaynak, bütçede hayvancılığın desteklenmesi için 2018 yılında ayrılan ödenekten karşılanacak. Tebliğ kapsamında toplanan veriler, geleneksel kıyı balıkçılığının yönetilebilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacı dışında kullanılamayacak.

Tüm bilgi ve belgelerin doğruluğundan, bilgi ve belge sahibi ile onaylayan kişi ve kuruluşlar doğrudan sorumlu olacaklar.

Sahte belge ile idareyi yanıltmak suretiyle müracaat eden balıkçı gemisi sahipleri desteklemeye hak kazanmış olsa dahi desteklemeden yararlandırılmayacak.

Yayımı tarihinde yürürlüğe giren Tebliğ ile 13/9/2017 tarihli ve 30179 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Geleneksel Kıyı Balıkçılığının Kayıt Altına Alınması ve Desteklenmesi Tebliği (Tebliğ No: 2017/37) yürürlükten kaldırıldı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim