• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 13 °C

Balıkadamlar brövelerini aldı

Balıkadamlar brövelerini aldı
Kartal Belediyesi'nden bir ilk daha! Belediyenin gönüllü personelinden oluşan Suda Arama Kurtarma Ekibi de brövelerini alarak çalışmalarını başarıyla sürdürüyor.
     Aralarında Kartal Belediyesi’nin değişik birimlerinde görevli dört personelin de bulunduğu yaklaşık 60 balıkadam adayı erkek ve bayan, Caddebostan Balıkadamlar Spor Kulübü’ndeki törende ilk brövelerini aldılar.
     
     Kartal Belediye Başkanı Arif DAĞLAR’ın talimatı ve belediyenin Sivil Savunma Müdürlüğü’nün girişimleriyle balıkadam eğitimine başlayan belediye personelinden Ergün DOĞRU, Abdülkadir ÇAPANOĞLU, Cafer GENÇ ve Rıdvan KELEŞ, altı aydan beri yürüttükleri ön çalışmaların sonunda başladıkları 20 gün süren teorik ve uygulamalı Bir Yıldız (CMAS) Dalış Eğitimi sonrası brövelerini alarak iki ve üç yıldız dalış eğitimine katılmaya hak kazandılar.
     
     Törene Başkan Arif DAĞLAR’ın yanı sıra, Başkan Yardımcıları Abdi KESİMAL ve Taha Erdinç BÜLBÜL de katılarak personele brövelerini bizzat verdiler. Başkan DAĞLAR ayrıca geçen ay Kartal kumcular iskelesi önünde boğulan gencin cesedini, ısrarlı aramalar sonucu denizden çıkaran Caddebostan Balıkadamlar Spor Kulübü’nün balıkadam ekibine birer plaket verdi.
     
     Başkan DAĞLAR plaket töreninde yaptığı konuşmada; Kartal’da üzücü biçimde boğulan gencin cesedini başarılı ve özverili çalışmalar sonucu denizden çıkaran ve kederli ailenin üzüntüsünü bir nebze de olsa dindiren SAKUT (Sualtı Arama Kurtarma Timi) Başkanı, eğitmen-balıkadam Hakan BETİR, SAKUT üyeleri, eğitmen ve balıkadamlardan; Kürşad ÖZTEK, Mehmet Ali LİMBOZ, İlker İZGİ, Erdal BAĞDIR’a ve arama kurtarma çalışmalarında büyük katkıları olan belediye personelinden balıkadam-eğitmen Ahmet YILMAZ’a teşekkür etti.
     
     Doğal afetlerden olan sel baskınları ile depremle oluşabilecek tsunami sonrasında ve deniz kazalarında can ve mal kaybını önlemek, aza indirmek üzere diğer belediyelere de örnek olacak Suda Arama Kurtarma Ekibi’ni hayata geçirmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getiren başkan, ilk etapta dört kişiden oluşan bu ekibi zaman içinde nitelik ve nicelik yönünden daha da genişletip güçlendireceklerini, ekibin yetişmesinde katkısı olan SAKUT’a ve Caddebostan Balıkadamlar Spor Kulübü ile bu oluşuma gönüllü olarak katılan belediye personeline teşekkür ederken “İnşallah! Ekibin müdahalesini gerektirecek üzücü bir olayla karşılaşmayız ama olası her türlü elverişsiz duruma da temsil ettiğimiz halkımız için hazırlıklı olmalı, tedbiri elden bırakmamalıyız” dedi.
     
     Belediyenin Suda Arama Kurtarma Ekibi üyeleri de, gönüllü olarak başladıkları balıkadam eğitiminden büyük keyif aldıklarını, bazen zorluklarla karşılaşsalar da eğitmenlerinin desteğiyle zorlukları kolaylıkla aştıklarını, ekip olarak uyum içinde başarıyı yakaladıklarını, başkan ve başkan yardımcılarının elinden bröve almanın heyecanını yaşadıklarını söylediler.
(İNTERNETHABER)
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim