• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 11 °C

Balık çiftlikleri deniz yaşamını tehdit ediyor

Balık çiftlikleri deniz yaşamını tehdit ediyor
Mersin'in Anamur İlçesinden başlayıp Silifke sahillerin kadar uzanan şeritte kurulması planlanan balık çiftliklerine bir tepki de Anamur Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Fatih Şen´den geldi.

Mersin'in Anamur İlçesinden başlayıp Silifke sahillerine kadar uzanan şeritte kurulması planlanan balık çiftliklerine bir tepki de Anamur Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Fatih Şen'den geldi.

Şen, “Balık çiftlikleri deniz ekosistemi ve doğal hayatı yok ediyor. 17 kilometrelik kum sahili olan Akdeniz'in incisi ilçemizde kurulması planlanan 7 adet balık çiftliğinin, Turizm Bakanlığı tarafından turizm bölgesi ilan edilen Demirören ve Anamur'da olması kabul edilemez.” dedi.  

DENİZ EKOSİSTEMİ VE DOĞAL HAYATI YOK EDİYOR

Bölgenin Akdeniz yaşam alanı olduğuna dikkat çeken Anamur Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Fatih Şen; balık çiftliklerinde GDO´lu yem ve çeşitli kimyasalların yanı sıra, balıkların verimini arttırıcı ve hastalıklara karşı da antibiyotikler kullanıldığını belirtti.

Fatih Şen; “Balık çiftliklerinde kullanılan yemler, antibiyotikler ve diğer kimyasallar ile birlikte balıkların dışkıları denizin dibinde birikerek zamanla denizin dibindeki bitki örtüsünü ve denizdeki oksijeni yok etmektedir. Bu durum denizdeki diğer canlıların bölgedeki varlığını tehdit etmektedir. Deniz yatağında biriken yoğun kirlilik, denizin ekosistemini ve doğal hayatını zamanla yok etmektedir. Balık çiftlikleri Muğla'da denizi çok kirletmişti. Kirli denizde verimli üretim yapılamadığı için Muğla'dan sökülüp Anamur'a kurulumu yapılmak isteniyor.  Balık çiftliklerindeki kirlilik ve kullanılan kimyasallar, balıkların dışkıları denizin yüzeyine de yayılıyor bu durum insan sağlığını da tehdit ediyor.'' dedi.

HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ

Balık çiftliklerinin turizmi de olumsuz etkileyeceğini vrugulayan Fatih Şen; 'Balık çiftliklerinin sınırını çizen varil ve şamandıralarla koylar kapatılarak, yatların, teknelerin ve turistlerin denize girmeleri engelleniyor. Balık çiftliklerinin çalışanlarının kaldığı barakalar, kıyıların görüntüsünü bozuyor. Bilinmelidir ki, bilinçli turist, balık çiftliklerine yakın yerlerde denize girmeyi tercih etmez. Muğla'nın turizmini olumsuz yönde etkileyen balık çiftlikleri Anamur'da da turizme çok zarar verecek. Bizler Anamur'da denizlerimizi kirletecek, ekosistemimizi ve sağlığımızı bozacak balık çiftliklerinin kurulmasını istemiyoruz.  Bu nedenlerden dolayı Anamur'da balık çiftlikleri kurulmaması yönünde Anamur Turizm ve Kültür Derneği olarak kanunlar çerçevesinde hakkımızı arayacağız.” şeklinde konuştu. 

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim