• BIST 9814.75
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 18 °C

Bakan Elvan'ın talimatını dinlemeyen Aytaş, DTOD Başkanı Hasan Terzi'ye ceza kesti

Bakan Elvan'ın talimatını dinlemeyen Aytaş, DTOD Başkanı Hasan Terzi'ye ceza kesti
Deniz Trafik Operatörleri Derneği Başkanı Hasan Terzi'nin 1. Ulusal Gemi Trafik Hizmetleri Kongresiyle ilgili Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü makamına yazdığı "Görüş, Düşünce ve Tekliflerini" içeren dilekçe yüzünden yevmiye kesme cezası ile cezalandırıldı.

Deniz Trafik Operatörleri Derneği (DTOD) Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Dr. Hasan Terzi'nin 1. Ulusal Gemi Trafik Hizmetleri Kongresi ile ilgili Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş'ı bilgilendirmek amacıyla makama yazdığı "Görüş, Düşünce, Dilek ve Teklifleri" içeren dilekçe yüzünden açılan soruşturma sonucu "yevmiye kesme cezası" verildi.

İTÜ Denizcilik Fakültesi ve Deniz Trafik Operatörleri Derneği'nin birlikteliği 8-9 Aralık 2014 tarihleri arasında İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde yapılan 1. Ulusal Gemi Trafik Hizmetleri Kongresi ile ilgili DTO Başkanı Hasan Terzi'nin, Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetlerinden sorumlu Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü makamına bilgilendirme ve görüş alma amacı güden dilekçe yüzünden, Yaşar Duran Aytaş'ın talimatı ile soruşturma açıldı.

Bir sivil toplum örgütü başkanı ve aynı zamanda Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Deniz Trafik Operatörü personeli olan Kpt. Dr. Hasan Terzi, Yaşar Duran Aytaş'ın talimatı ile açılan kanunsuz ve hukuksuz soruşturma sonucu, Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından "Bir Yevmiye Kesme Cezası" ile cezalandırıldı.

Soruşturmada ceza verilmesine gerekçe gösterilen konunun, dilekçede makam yazılan başlıkta "SAYIN KIYI EMNİYETİ GENEL MÜDÜRÜ yazılması gerekirken, neden SAYIN YAŞAR DURAN AYTAŞ yazıldı" denilerek, cezalandırıldığı öğrenildi.

BAKAN ELVAN SORUŞTURMAYA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın, denizcilik sektöründe faaliyette bulunan 60 sivil toplum örgütünün katıldığı GİSBİR'de yapılan toplantıda, Deniz Haber Ajansı'nın "DTOD Başkanı Hasan Terzi Hakkında 1. Ulusal Gemi Trafik Hizmetleri Kongresi'nden dolayı Yaşar Duran Aytaş'ın talimatı ile soruşturma açıldı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" diye sorulan soruya "Öyle saçma şey mi olur? Yaşar Bey ile görüşürüm. Yanlışlık olmuştur. Öyle saçma soruşturma olmaz" diye konuşmuştu.

Yaşar Duran Aytaş'ın emri ile açılan soruşturma sonucu Deniz Trafik Operatöleri Derneği Başkanı Kpt. Dr. Hasan Terzi'ye verilen "Yevmiye Kesme Cezasıyla" ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın nasıl bir tavır alacağı merak edilirken, Yaşar Duran Aytaş'ın hukuksuz talimatlarının, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü personeli arasında huzursuzluğa neden olduğu öğrenildi.

DENİZHABER, İNTİKAM SORUŞTURMASINI ÖNGÖRMÜŞTÜ

Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, İTÜ Denizcilik Fakültesi ve Deniz Trafik Operatörleri Derneği'nin birlikteliği 8-9 Aralık 2014 tarihleri arasında İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde yapılan 1. Ulusal Gemi Trafik Hizmetleri Kongresi'nde, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan adına katılan Müsteşar Yardımcısı Kpt. Dr. Özkan Poyraz'ın konuşmasını protesto ederek katılmamıştı.

Deniz Haber Ajansı Genel yayın Yönetmeni Recep Canpolat, 9 Aralık 2014 tarihinde kaleme aldığı "Kıyı Emniyeti'nde ufuksuz ve çapsız yönetim!" başlıklı köşe yazısında, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş'ın intikam duygusu ile hareket ederek, "Kimlerin günahına girecek", "Kimlerin ipini çekmeye çalışacak" diye öngörü yazısını kaleme almıştı.

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Akl
29 Ocak 2015 Perşembe 20:31
20:31
Hasan Abi sen takılma böyle şeylere. Eminim ki bu saçmalıklar yıldıramaz seni. Fakat şunu da aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor; kurumlarımız her nedense bir türlü çalışkan, yaratıcı ve başarılı çalışanlarını maalesef sevemiyor !.. Sayın Canpolat ın dediği gibi çapsızlıktan başka birşey değil bu...
85.107.142.225
Kpt. Onur SARI
29 Ocak 2015 Perşembe 15:11
15:11
Önüne ne engel çıkarsa çıksın Ülkesi için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan, hayatını özellikle Türk Boğazları başta olmak üzere kıyılarımızdaki seyir emniyetinin arttırılmasına yönelik çalışmalara adamış, bu amaçla Ülkemizde ilk defa GTH Kongresi düzenlenmesine ön ayak olmuş, uluslararası alanda özellikle IALA nezdinde “near miss” üzerine yaptığı çalışmalarla Ülke prestijimizin arttırılmasını sağlayan, Türkiye’de değil de başka bir ülkede yaşasaydı el üstünde tutulacağı kesin birine yapılan bu haksızlığın sebebini anlayamıyorum. “Sen de az otur be Hasan Abi, işine gücüne bak, sana ne, sen mi kurtaracaksın?”
212.174.131.15
STK Üyesi
28 Ocak 2015 Çarşamba 23:48
23:48
CEHALET BASKISI
Bir sivil toplum kuruluşunun Başkanına, Tüzel kişiliği ile yazdığı görüş, düşünce, dilek ve tekliflerini içeren yazısı nedeniyle nasıl ceza verilebiliyor anlamış değilim. Herhalde üyesi olduğu bir derneğin haklarını korumak üzere DENİZCİLİK FEDERASYONU gerekli girişimlerde bulunacaktır. Esefle kınıyorum.
151.250.231.175
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim