• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 10 °C

Bakan Berat Albayrak, PETKİM ve SOCAR başkanlarıyla görüştü

Bakan Berat Albayrak, PETKİM ve SOCAR başkanlarıyla görüştü
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev ile SOCAR Türkiye ve PETKİM Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev ile görüştü.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Azerbaycan Devlet Enerji Şirketi SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev ile SOCAR Türkiye ve PETKİM Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev'i kabul etti. 

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre görüşmede, Türkiye ile Azerbaycan arasında enerji alanındaki işbirliği ele alındı. SOCAR'ın Türkiye'deki devam eden yatırımları ve hedefleri görüşülürken, 15 Temmuz darbe süreci ve sonrasında yaşanan gelişmeler de konuşuldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, kardeş ülke Azerbaycan'ın enerji şirketi SOCAR'ın Türkiye'deki yatırımlarının yanı sıra, yaşanan tüm süreçlerde Türk milletinin yanında yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Albayrak, "18 milyar dolarlık yatırımı ile Türkiye'deki en önemli yatırımcılardan biri olan SOCAR'ın yaşanılan süreçte yanımızda olduklarını, Türk milletine ve ekonomisine güvendiklerini görmek bizim için oldukça önemliydi. TANAP gibi ortak stratejik projelerimiz, Türkiye'nin diğer projeleri gibi, akamete uğramadan, öngördüğümüz zaman ve bütçe planlaması içerisinde devam ediyor" diye konuştu.

FETÖ'NÜN PETKİM SIZINTISI

Bakan Albayrak SOCAR'ın, TANAP ve STAR Rafineri projelerinin, Türkiye'deki doğrudan yatırımlar arasında katma değer, ihracat, istihdam ve ileri teknoloji transferi konusunda ayrı bir yere sahip olduğunu belirterek, güçlü işbirliği ve Türk ekonomisine yaptığı katkılar nedeniyle SOCAR'a desteklerinin devam edeceğini vurguladı.

SOCAR'ın önemli yatırımlarından Petkim'de FETÖ terör örgütüne karşı yapılan operasyonları da değerlendiren Albayrak, "Her yapının içine sızdıkları gibi özel sektörün de içine maalesef sızdılar. Doğrudan milleti hedef alan bu terör örgütüne karşı tüm kamu kurumlarında olduğu gibi özel sektörde de gerekli adımlar atılmakta, tedbirler alınmaktadır. Petkim'in Aliağa yerleşkesinde yapılan incelemeler de bu kapsamda atılan adımlardandır. Doğrudan SOCAR ile bir ilgisi olmadığı gibi, burada ki yetkililer de güvenlik güçlerimizle işbirliği içinde olmuşlardır" ifadelerini kullandı. Albayrak, Azeri yetkililere terör örgütü FETÖ'ye karşı hassasiyetlerinden ötürü teşekkür ederken, görüşmede işbirliğinin bu alanda da güçlü bir şekilde devam etmesi noktasında mutabık kalındı.

Petkim'de bir üst düzey ayrılık daha 

Öte yandan PETKİM Varlık Yönetimi Bölümü Genel Müdür Yardımcısı Ali Ekrem Aslan'ın iş sözleşmesinin sona erdiğini açıklandı.

PETKİM'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan duyurusunda, "Şirketimizde Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Sayın Ali Ekrem Aslan'ın iş sözleşmesi sona ermiştir." ifadesi yer aldı. 

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Aliağa'daki PETKİM yerleşkesine operasyon düzenlenmiş, haklarında yakalama kararı verilen ve aralarında şirketin üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 31 şüpheliden, 19'u gözaltına alınmıştı.

PETKİM eski Genel Müdürü Sadettin Korkut ise geçen hafta istifa etmesinin ardından, İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Aslan: Görevden ayrılmamın FETÖ ile ilgisi bulunmamaktadır

PETKİM eski Varlık Yönetimi Bölümü Genel Müdür Yardımcısı Aslan, "Görevden ayrılmamın bahse konu operasyonlar (FETÖ) ile uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır" dedi. 
Petkim Petrokimya Holding AŞ (PETKİM) eski Varlık Yönetimi Bölümü Genel Müdür Yardımcısı Ali Ekrem Aslan, bugün görevinden ayrılmasına ilişkin, "Görevden ayrılmamın bahse konu operasyonlarla (FETÖ) uzaktan yakından ilgisi bulunmuyor, 24 yıldır hizmet ettiğim şirketimden FETÖ operasyonu nedeniyle gözaltında bulunan eski Genel Müdür Sadettin Korkut'un tasarrufu ile daha önceden görevden el çektirildim." açıklamasında bulundu.

Ali Ekrem Aslan, PETKİM'in, Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) iş sözleşmesinin sona erdirilmesiyle ilgili yaptığı duyurunun, bazı basın organları tarafından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilişkilendirilmesi üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Aslan, açıklamasında, PETKİM'de yaklaşık 24 yıldır görev yaptığını ve bunun son 5 yılında Varlık Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştığını hatırlattı.

Bu görevinden 5 Ağustos 2016 itibarıyla ayrıldığını belirten Aslan, "Kamuoyumuzun bildiği ve yakından takip ettiği gibi FETÖ ile mücadele kapsamında 27 Temmuz 2016 günü Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut gözaltına alınmıştır. Daha sonra şirketin farklı departmanlarında çalışanlar gözaltına alınmıştır. Görevden ayrılmamın bahse konu operasyonlar ile uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır. Bu noktanın altını önemle çizmek istiyorum. 24 yıldan bu yana büyük bir şan ve şeref ile hizmet ettiğim şirketimden halen FETÖ operasyonu nedeniyle gözaltında bulunan eski genel müdürün tasarrufu ile daha önce görevden el çektirildim." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de yerli üretimin artması ve petrokimya konusunda dışa bağımlılığın azalması konusunda bugün gerçekleşmekte olan rafineri-petrokimya-lojistik-enerji entegrasyon çalışmalarının her aşamasında bulunmanın mutluluğunu yaşadığını kaydeden Aslan, söz konusu çete ve terör örgütüyle bağlantılı kim varsa Türk yargısı önünde hesap vereceğini ve bir daha 15 Temmuz ve benzeri hainliklerin asla yaşanmayacağını belirtti.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim