• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

Bahamalar, kruvaziyer turizmine açılmayı planlıyor

Bahamalar, kruvaziyer turizmine açılmayı planlıyor
Bahamalar, kruvaziyer gemilerinin 4. Aşama ziyaretlerine yeniden başlamasına izin vermenin güvenli olduğunu hissedene kadar beklemek zorunda kalacak.

Ada ülkesi Bahamalar, 15 Ekim 2020'den itibaren 3. Aşama'ya girerken turizme açılmayı ve kruvaziyerleri ağırlamayı planlıyor. Bu, Turizm Hazırlık ve İyileştirme Planı’nın bir parçası olarak plajların ve büyük otellerin yeniden açılmasını içeriyor.

Bahamalar, ekonominin toparlanmasına yardımcı olacağını umduğu yoğun tatil sezonu öncesinde kruvaziyer turizmini yeniden yakalamaya çalışıyor. 1950'den beri turizm, Bahamalar'ın ekonomisinde ayrılmaz bir rol oynadı ve ülkenin GSYİH'sının yüzde 50'sinden fazlasını ve ulusal istihdamın yüzde 60'ını oluşturuyor.

Nassau ve Freeport limanları ziyaret eden tüm büyük kruvaziyer gemileri ile Kruvaziyer Hatları da bu büyümenin önemli bir parçası haline geldi. Bölgede, Carnival Corp için Half Moon Cay, Disney CruiseLine için Castaway Cay ve Cococay'deRoyalCaribbean'ın yeni Perfect Daydahil olmak üzere çok sayıda özel yolcu konaklama adası yer alıyor.

COVID-19 salgınının turizm üzerinde büyük bir etkisi oldu ve 2020, 2019’un 7,2 milyon ziyaretçisinin tam tersi. Artık gemi yolculuğunun 4. Aşama'daBahamalar'a geri dönebileceğine dair umut bulunuyor.

3. Aşamanın bir parçası olarak, plajlar ve büyük oteller tüm adalarda yeniden açılacak. Turizm ve Havacılık Bakanı DionisioD’Aguilar, tüm otel misafirlerinin, otel spaları, spor salonları, barlar ve daha fazlası dahil olmak üzere tüm olanaklara erişimini sağlayacak 14 günlük bir Yerinde Tatil (VIP) uygulamasına uymaları gerektiğini duyurdu. Ek olarak, Aşama 3, 1 Kasım'da ilgi çekici yerlerin, gezilerin ve turların yeniden açılması olacak.

Daha sonra hükümet, gemi endüstrisi için 4. Aşama planlamaya başlayacak. Çünkü bu süre zarfında satıcılar, seçkin cazibe merkezleri, kumarhaneler, gemi yolculukları ve feribotların tümü yeşil ışık alacak.

Asıl soru 4. Aşamanın ne zaman gerçekleşebileceği? Her şey, 3. Aşamanın ne kadar başarılı olduğuna ve adalardaki salgının etkisine bağlı bulunuyor. Ülkenin, turlar için limanlarda ve protokollerde sağlık önlemlerinin uygulandığından emin olması gerekiyor.

Halen ABD Hastalık Kontrol Merkezleri tarafından 30 Eylül 2020'de sona ermesi planlanan bir "Sefer Yasağı Emri" bulunuyor. Bu yasak gemileri daha uzun süre uzak tutacak şekilde uzatılabilir.

Bahamalar, Temmuz 2020'nin sonlarına doğru ABD genelinde artan enfeksiyon oranları nedeniyle ABD'li yolculara ülkeye giriş yasağı ilan etti. Yasak, yolcu gemilerini ve uçuşları da içeriyor.

Bununla birlikte, ABD'deki kruvaziyer şirketleri, en erken 1 Kasım'a kadar seyahate çıkmamayı kabul ettiler. Bahamalar yeşil ışık yaksa bile, yolcu gemilerinin çoğunun 2021'in başlarına kadar Bahamalar'a döndüğünü göremeyebilir.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim