• BIST 10276.88
  • Altın 2389.553
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.8304
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 11 °C

Avustralya, ilk Cape sınıfı karakol botunu teslim aldı

Avustralya, ilk Cape sınıfı karakol botunu teslim aldı
Austal Tersanesi, 6 adet Evolved Cape sınıfı karakol botunun ilkini Avustralya Kraliyet Donanması’na teslim ettiğini duyurdu.

Austal Tersanesi’nde yapılan tören ile Avustralya Kraliyet Donanması, Evolved Cape sınıfı ilk karakol botunu (ECCPB) resmi olarak teslim aldı ve Avustralya Savunma Bakanı Peter Dutton tarafından ADV Cape Otway ismi verildi.

Yapılan törende Savunma Bakanına, Avustralya Kraliyet Donanması Komutanı Koramiral Michael Noonan AO ve Denizcilik Sistemleri, Yetenek Edinimi ve İdame Grubu Başkanı Tuğamiral Wendy Malcolm CSM eşlik etti.

Törende konuşan Austal CEO’su Paddy Gregg, “Binalar gemi inşa etmez, insanlar bunu yapar Ve bugünü Austal, Savunma Bakanlığı, tedarik zinciri ortaklarımız ve Avustralya genelindeki savunma endüstrisindeki daha birçok işletmeden temsilcilerle birlikte kutlamak harika. Bu ilk Evolved Cape-sınıfı karakol botu, bu ülkenin ulusal güvenliğine temelden katkıda bulunan yüzlerce yetenekli insanın uzmanlık, gayret ve bağlılığından yararlanan gerçek bir ekip çalışmasıydı. Geminin inşasında görev alan stajyerler, üniversite mezunları, kursiyerler, esnaf ve profesyoneller, sadece devriye botları inşa etmemekte, Avustralya’nın sınır güvenliğini koruyan deniz platformlarını tasarlıyor ve inşa ediyor.” dedi.

Ayrıca, Paddy Gregg, teslim edilecek ilk Evolved Cape sınıfı karakol botunun ulusal deniz gemi inşa girişiminin kolektif becerilerini, ekip çalışmasını ve kapasitesini yansıttığını söyledi.

58 metrelik alüminyum tek gövdeli karakol botu, 2020 yılı mayıs ayında Austal’a verilen 324 milyon Avustralya doları tutarında bir sözleşme kapsamında Avustralya Kraliyet Donanması için inşa edilmesi planlanan 6 adet bottan ilki. Eşdeğer Cape sınıfı karakol botlarından daha fazla kapasiteye sahip olan Evolved Capes sınıfı karakol botları, 32 kişiye kadar personel kapasitesine ve daha geniş olanaklara sahipken, ayrıca iyileştirilmiş yaşam kalitesi sistemleri ve Avustralya Kraliyet Donanmasının denizde savaşma ve mücadele yeteneğini daha da artıracak ileri idame istihbarat sistemleri içeriyor.

Defence Türk’ün haberine göre, yaklaşık 18 ay gibi bir sürede inşa edilen botun inşasında yaklaşık 400 kişi istihdam edilmiş ve Avustralya genelinde 300’den fazla tedarik zinciri ortak çalıştı. 2022 yılında Austal’ın, Avustralya Kraliyet Donanması için 4 adet Evolved Cape sınıfı karakol botu (SEA1445-1) ve Dışişleri Bakanlığı için 5 adet Guardian sınıfı karakol botu da dahil olmak üzere, Avustralya Topluluğuna benzeri görülmemiş 9 yeni donanma gemisi teslim etmesi planlanıyor.

bot-013.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim