• BIST 9079.97
  • Altın 2322.418
  • Dolar 32.3497
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 14 °C

Avrasya Boat Show'da geri sayım başladı

Avrasya Boat Show'da geri sayım başladı
Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) desteğinde düzenlenen CNR Avrasya Boat Show 15 Şubat 2013'te kapılarını açıyor.

Dünyada karada yapılan ikinci en büyük tekne ve yat fuarı Avrasya Boat Show , 15-24 Şubat 2013 tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak. ''CNR Avrasya Boat Show, Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı'' 15-24 Şubat tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek.

CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Eren, CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından, Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) desteğinde düzenlenen organizasyona Uluslararası Boat Show Organizatörleri Federasyonu'nun (IFBSO) da destek verdiğini belirtti.

Fuarın VIP gününün 14 Şubat'ta yapılacağını hatırlatan Eren, bu yıl altıncısı düzenlenen etkinliğe ilişkin şu bilgileri verdi: ''Fuar, binin üzerinde markanın katılımıyla gerçekleştiriliyor. Organizasyonda küçük, orta ve mega sınıfında 250'yi aşkın tekne sergilenecek. CNR Avrasya Boat Show'da vitrine çıkacak teknelerin toplam değeri yaklaşık 150 milyon Avro civarında... Bu yıl ilk defa online bilet satışını da başlattık, buna da tahminlerimizin üstünde bir yanıt aldık.

Etkinliğe, yurt içi ve yurt dışından 125 bini aşkın ziyaretçi bekliyoruz. Sergilenen teknelerin tamamının alıcı bulduğu CNR Avrasya Boat Show, sektöre 1 milyar dolar düzeyinde iş hacmi yaratıyor.'' Bu yıl yapılacak etkinliğin, geçtiğimiz yıllardan farklı olacağını dile getiren Eren, CNR Avrasya Boat Show'da sektörü yakından ilgilendiren etkinliklerin de gerçekleştirileceğini, 18-20 Şubat tarihleri arasında 3 gün süreyle yapılacak seminerlerde Uluslararası Deniz Endüstrisi Birliği(ICOMIA) yetkililerinin konuşma yapacağını, ICOMIA Çevre Faaliyetleri Müdürü Albert Willemsen ve ICOMIA Teknik Müdürü Udo Kleinitz'in, ''Gezi Tekneleri Yönetmeliği'', ''Süperyat Endüstrisi'' ve ''Denizcilik Endüstrisinde Küresel Çevre Mevzuatı'' konularında bilgi vereceğini anlattı.

Eren, fuarda ilginç ürünlerin de ziyaretçiyle buluşacağına değinerek, ''300 metreye kadar kumanda edilebilen av teknesi Koltana, dünyaca ünlü yat üreticileri tarafından tercih edilen, Avrupa mühendisliği işçiliği ve teknolojisi ile İtalya'da üretilen Navisystem, doğa ve çevre dostu özelliği ile fiber, ahşap yat ve teknelerin zehirli boya sökümünü gerçekleştiren The Soda Works de fuardaki yeni-farklı ürünler arasında'' ifadelerini kullandı.

DENTUR Başkanı Alpaslan Sirkecioğlu da bu yılki organizasyonun şu ana kadar yapılan boat showların en iyisi olacağına işaret ederek, ''Bundan eminiz, fuarı ayrıca bir takım seminerlerle geliştireceğiz. Bu etkinlik geçtiğimiz senelerde yaptıklarımızdan çok daha iyi olacak'' diye konuştu.
Fuardan notlar… 

Ödüllü tekneler görücüye çıkıyor

-“Açık hava alanı” felsefesi ile tasarlanan Azimut 55-S,
-Olağanüstü çarpıcı detaylara sahip spor bir tekne olarak dikkat çeken Targa 62 GT,
-Yeni snıf Virtess 420, “2012/13 European Yacht of the Year”ödülüne aday Sun Odyssey 469,
-Mega yat izlenimine sahip Squadron 65,
-Kuyruklu motor (sterndrive) özelliğine sahip ilk flybridge’li model olan Prestige 350
-Çok sayıda ödülün sahibi olan Prestige 500S
CNR Avrasya Boat Show'da dikkat görülebilecek tekneler arasında bulunuyor.

Fuarın en büyük teknesi Numarin 78

Türkiye’nin önde gelen performans yat üreticisi Numarine, 78 HT modelinin 2013 versiyonu ile CNR Avrasya Boat Show'un en büyük teknesi olma özelliğini taşıyor.

Yurt dışında oldukça ilgi gören bu model 24 metrelik uzunluğuna rağmen 38 knota kadar ulaşan hızı, şık ve modern çizgileri ile rakipleri arasında öne çıkıyor.

En büyük yelkenli: Hanse 575

Dünyanın en büyük üç yelkenli üreticisinden biri olan Almanya merkezli Hanse Yachts’ın en yeni modeli Hanse 575 Türkiye’deki yelken severlerin karşısına ilk defa Avrasya Boat Show’da çıkacak. 17,5 metre uzunluğu ile fuardaki en büyük yelkenli tekne unvanına sahip Hansa 575, inanılmaz hacim sunan yaşam alanları,kolay seyir için tasarlanmış kokpiti ve tam otomatik şişme bot garajıyla fark yaratıyor.

Olağanüstü spor model Targa 62

Çarpıcı görünümlü ve gücünden şüphe duyulmayan spor bir tekne olarak dikkat çeken Targa 62 GT, iç tasarımı ve donanımlarıyla da büyülüyor. 19.37 m uzunluğundaki tekne, nefis kokpit düzenlemesiyle konfordan asla ödün vermeden muhteşem zamanların geçirilmesine olanak tanıyor.
CNR Avrasya Boat Show’da sergilenecek diğer büyük tekneler arasında Squadron 65, Sessa 68, Princess V62, Princess 56, Absolute 70, Bavaria 420, Targa 62 ve Uniesse 65 yer alıyor.

boat_show_2.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim