• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 18 °C
  • Çanakkale 14 °C

Austal, Avustralya gemi inşasına demir atacak

Austal, Avustralya gemi inşasına demir atacak
Avustralyalı gemi üreticisi Austal Limited, Batı Avustralya'daki Henderson tersanesinde tek gemi üreticisi olarak konumunu sağlamlaştırdı.

Bu gelişme, Avustralya Savunma Bakanları Richard Marles ve Pat Conroy'un endüstri konsolidasyonunu tavsiye eden ve şirketin hisse senedi fiyatlarında %2.5'lik bir artışla sonuçlanan stratejik incelemesinin ardından geldi. Ortaklık, süresi dolan sözleşmeler nedeniyle Austal'da olası işten çıkarmaları önlemeyi amaçlıyor ve nükleer denizaltı altyapısı için alan ve güvenlik protokollerine duyulan ihtiyaç nedeniyle Civmec ve Silver Yachts gibi diğer firmaların yerini alması muhtemel şirketin genişlemesinin önünü açıyor.

Yerel iş piyasası için önemli bir hamle olarak Austal, hükümetten iki adet Geliştirilmiş Cape Sınıfı devriye botu inşa etmek üzere 157,1 milyon dolarlık bir sözleşme alarak 400 işçiye iş güvencesi sağladı ve Batı Avustralya'da yaygın olan fly-in-fly-out (FIFO) çalışma düzenlemelerine bir alternatif sundu. Bu sözleşme, Avustralya'nın sektördeki patlama-batış döngülerini sona erdirmek ve sürekli iş akışları yoluyla işgücünün elde tutulmasını teşvik etmek için tasarlanan stratejik on yıllık gemi inşa modeliyle uyumludur.

Bu strateji aynı zamanda Austal'ın işgücünün ordu çıkarma gemilerinin genişletilmesi projesi nedeniyle potansiyel olarak üç katına çıkarılmasını da içeriyor. Austal başlangıçta BMT ve Raytheon ile yapılan orta çıkarma gemisi ihalesini kaybetmiş olsa da, daha sonra Birdon'un 2026'ya kadar teslim edilmesi planlanan tasarımıyla ihaleyi kazandı. Ağır çıkarma gemisi tasarımcıları için seçim süreci halen devam etmekte olup, 2028 yılına kadar konuşlandırılması öngörülmektedir.

Savunma Bakanı Pat Conroy bu yaklaşımın hem Avustralya Savunma Kuvvetleri'nin (ADF) gereksinimleri hem de vergi mükelleflerinin çıkarları açısından faydalı olduğunu onayladı. Bu yaklaşım, ADF ihtiyaçlarının verimli ve etkin bir şekilde karşılanmasını vurgularken, değer değerlendirmelerini ve temel performans göstergelerine (KPI) uyulmasını sağlamaktadır. Austal CEO'su Paddy Gregg, bu dönüştürücü ortaklığın 2024 yılının sonlarına doğru tamamlanmasını bekliyor.

Halihazırda Alman Luerssen firması tarafından tasarlanan Açık Deniz Karakol Gemileri (OPV) de dahil olmak üzere savunma projelerinde yer alan Civmec, Avustralya'nın deniz filosunun revizyonu sırasında temel açık deniz petrol ve gaz operasyonlarına yeniden odaklanmayı düşünüyor. Bu revizyon, onaylanması halinde OPV'lerin yerine Austal tarafından inşa edilecek korvet veya fırkateyn gemilerini getirebilir. Odak noktasındaki bu değişim Avustralya'nın savunma stratejisinde değişen öncelikleri yansıtmaktadır ve Civmec'in gelecekteki savunma sektörü projelerine katılımı üzerinde önemli etkileri olabilir.(Investing.com) 

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim