• BIST 8733.32
  • Altın 2234.448
  • Dolar 32.3362
  • Euro 35.1042
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 10 °C

Asphalt Princess isimli gemi, BAE kıyılarında kaçırıldı

Asphalt Princess isimli gemi, BAE kıyılarında kaçırıldı
İngiltere Deniz Ticareti Kurumu (UKMTO), Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Fucayra kıyılarında bir geminin kaçırılmış olabileceğini duyurdu. Kaçırılan geminin Panama bandıralı Asphalt Princess olduğu ve İran destekli güçler tarafından gemiye el konulduğu ileri sürüldü.

İngiltere Deniz Ticareti Kurumu (UKMTO) tarafından yapılan açıklamada, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Fucayra kıyılarında bir geminin kaçırılmış olabileceği duyuruldu.

UKMTO’nun açıklamasının ardından 3 ayrı deniz güvenlik kaynağına dayandırılan haberlerde, İran destekli güçler tarafından Fucayra kıyılarında bir gemiye el konulduğu ve bu güvenlik kaynaklarından 2’sine göre, bu geminin Panama bandıralı Asphalt Princess olduğu ileri sürüldü.

Ayrıca haberlerde, güvenlik kaynakları tarafından “gemiye izinsiz biniş” olarak adlandırdığı durumun bir parçası olarak Asphalt Princess adlı gemide 8 veya 9 kişinin olduğuna inanıldığını bildirdi.

KAÇIRILAN GEMİNİN ASPHALT PRINCESS OLDUĞU DOĞRULANDI

Küresel denizcilik topluluğuna yönelik ticari bilgi hizmeti sunan İngiltere merkezli Lloyd’s List İstihbarat şirketi tarafından yapılan açıklamada, UKMTO tarafından Fucayra kıyılarında kaçırıldığı ifade edilen geminin Panama bandıralı Asphalt Princess olduğunu doğruladı.

4 AYRI GEMİ DAHA KOMUTA DIŞI

Ayrıca Asphalt Princess krizi ile eşzamanlı olarak Umman Körfezi’nde Singapur bandıralı petrol tankeri Golden Brilliant, Guyana bandıralı tanker Queen Ematha, Hindistan bandıralı tanker Jag Pooja ve Vietnam bandıralı tanker Abyss’in dümen tutma kabiliyeti kaybı nedeniyle “komuta altında olmadığı” bildirilmişti. UKMTO durumu izliyor ve bunu korsanlıkla ilgili olmayan bir olay olarak bildirdi.

İRAN SUÇLAMALARI REDDETTİ

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade yaptığı açıklamada, BAE kıyılarında birkaç geminin karıştığı olayların şüpheli olduğunu ve İran’a karşı yanlış bir atmosfer oluşturmaya yönelik her türlü çalışmaya karşı uyarıda bulunarak “Basra Körfezi’nde ve daha geniş bir bölgede bildirilen “olaylar” tamamen şüpheli görünüyor. Bölgesel istikrar ve deniz güvenliğine olan güçlü bağlılığını yeniden teyit eden İran, herhangi bir deniz kazası durumunda yardım sunmaya hazırdır” ifadelerini kullandı.

Öte yandan daha önce UKMTO tarafından yapılan açıklamalarda, Fucayra kıyılarında korsanlıkla ilgisi olmayan bir olayın meydana geldiği kaydedilmişti. UKMTO, gemilere Fucayra’nın yaklaşık 61 deniz mili doğusundaki bölgede aşırı dikkatli olmalarını tavsiye etmişti.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim