• BIST 10225.48
  • Altın 4328.43
  • Dolar 40.2223
  • Euro 46.9272
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 25 °C
  • Muğla 26 °C
  • Çanakkale 24 °C

Armatörler, Kuzey Çin'in demirleme yerindeki hırsızlıklara tepkili

Armatörler, Kuzey Çin'in demirleme yerindeki hırsızlıklara tepkili
Armatörler, Kuzey Çin limanlarının dışında demirleyen gemilerin hırsızların hedefi olması nedeniyle yetkililere ek güvenlik tebrirleri uygulanması amacıyla çağrıda bulundu.

Armatörler, Kuzey Çin limanlarının dışında demirleyen gemilerin hırsızların hedefi olması nedeniyle yetkililere ek güvenlik tebrirleri uygulanması amacıyla çağrıda bulundu. 

Koruma ve Tazminat Kulübü (P&I) yetkilileri yaptığı açıklamada; aralık, ocak ve şubat aylarının özellikle Tanjin Limanı'nın demirleme alanında hırsızlık olaylarının arttığını belirtti. Hırsızlık olaylarının Çin'in diğer limanlarında da görülgüğünü belirten Koruma ve Tazminat Kulübü Tanjin Limanı ve Dalian Limanı'nın hırsızlıkların en yoğun olduğu limanlar olduğunu açıkladı.

Hırsızların balıkçı tekneleri ve balıkçı teknesi görünümü verilmiş kayıkları kullandığını belirten Koruma ve Tazminat Kulübü yetkilileri, bu sayede hırsızların radarlarda görülmediğini söyledi. Genellikle havanın kapalı olduğu geceleri seçen hırsızların nöbet bekleyen mürettebat tarafından fark edilmediği kaydedildi. 

Ayrıca kurumdan yapılan açıklamaya göre, hırsızlar daha önceleri Çin gemilerini tercih ederken son yıllarda Çin gemilerinin dışında yabancı gemileri tercih ettikleri öğrenildi. 

Haber: Yasin ARSLAN / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim