• BIST 9456.54
  • Altın 2497.51
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.7825
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 18 °C

Arkas Aegean Link Regatta heyecanı Çeşme’de başlıyor

Arkas Aegean Link Regatta heyecanı Çeşme’de başlıyor
Türkiye’deki yat yarışlarına büyük bir dinamizim kazandıran Arkas Aegean Link Regatta, bu yıl 17-19 Eylül tarihleri arasında yapılacak. EAYK, Çeşme Marina ve Arkas iş birliğinde düzenlenen yarışlar IRC ve Destek sınıflarında gerçekleştirilecek. 43 teknenin katılacağı yarış, Çeşme parkurunda yelken sporcularının kıyasıya mücadelesine sahne olacak.

EAYK (Ege Açıkdeniz Yat Kulübü), Çeşme Marina ve Arkas iş birliğinde düzenlenen Türkiye Yelken Federasyonu ve Çeşme Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleşen Arkas Aegean Link Regatta’nın hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor.

17 Eylül’de başlayacak yelken yarışları için Türkiye Yelken Federasyonu’nun belirlediği kurallar ve Sağlık Bakanlığı’nın Covid-19 önlemleri çerçevesinde katılanların güvenli yarışabilmeleri için gereken tüm tedbirler bu yıl da uygulanacak.

Çeşme açıklarının yelkenlerle donatılacağı yarışa bu yıl 43 tekne ve 400 civarında yarışçı katılıyor. IRC A 0-1-2-3-4, IRC B 1-2-3 ve Destek 1-2-3 kategorilerinde yarışacak takımlar üç gün süresince Çeşme Marina, Sakız Boğazı, Kara Ada ve Ilıca Koyu güzergahında özledikleri rüzgarla buluşacaklar. Yarış, Ilıca Körfezi’nden, Çeşme Merkezi’nden, Ovacık’taki plajlardan izlenebilecek. 

"SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE ÖNEM VERİYORUZ"

Türkiye’de yelken sporunun gelişmesi gerektiğine inanan ve yıllardır profesyonel yelken takımı, yelken okulları ve düzenlediği yelken yarışları ile bu sporun gelişmesi için yatırım yapan Arkas Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas, Arkas Aegean Link Regatta hakkında görüşlerini dile getirirken “Dünyada başarılı ve benzeri etkinliklerde süreklilik esastır. 2017 yılında düzenlemeye başladığımız Arkas Aegean Link Regatta’nın sürdürülebilirliğini önemsiyoruz. Sürdürülebilirlik hayatın her anında odağımızda olması ve içinin doldurulması gereken bütüncül bir kavramdır. Bu nedenle bu yıl yaşadığımız doğal afetlerden ders alarak doğanın ve yaşam kaynaklarının korunmasını “yeşerteceğiz” ve “temizleyeceğiz” diyerek yarışımızın mottosu ile farkındalığı artırmak istedik Arkas olarak 15 yıldır Çeşme koylarının temiz kalması amacıyla Turmepa ile işbirliği yapıyoruz. Esas amacı denizin kirletilmeden önce korunması olan Arkas Turmepa II teknesi he sıvı hem de katı atıkları teknelerden topluyor.  Ayrıca geçtiğimiz aylarda ülkemizin ciğerlerine düşen koru da unutmadan yaynan ormanlarımıızın yeniden yeşertilmesine destek olmak amacıyla her yarışcı adına; Ege Orman Vakfı’na fidan bağışlıyoruz. İki senedir pandemi şartlarında kurallara uygun şekilde devam eden yarışımıza katılan tüm yelkencilere güvenli bir yarış diliyorum” dedi.

TÜM ÖNLEMLER ALINDI

Çeşme Marina Müdürü Bora Ergezgin; geçen yıl olduğu gibi bu yıl da tekneleri ayrı pontonlara dağıtarak sosyal mesafenin korunmasını sağlayacaklarını söyledi. Tek bir saniterde yoğunluk olmasına izin verilmeyeceğini vurgulayan Ergezgin, “Saniteri üniteleri içerisinde yoğunluk olmaması için güvenlik ekibimiz kontrollü giriş-çıkış sağlayacak ve temizlik ekibimiz dezenfekte işlemlerini sık aralıklarla gerçekleştirecek. İçişleri Bakanlı’ğının yayımladığı genelge doğrultusunda katılımcılarımızdan aşı kartı ya da negatif sonuçlu PCR testi istenecek. Saniter ünitelerimizin giriş kapıları otomatik hale getirildi. Böylece giriş-çıkışlarda kapı kollarına dokunulmasına gerek kalmayacak. Ekibimizin 2. doz aşıları da tamamlandı. Ön büromuzdan ücretsiz maske temini, marina ana giriş kapısında rutin olarak ateş ölçümü yapılması, el hijyen noktaları, el kurutma cihazlarının yerine kâğıt havlu kullanımı ile yönetim binası girişindeki hijyen halısı aldığımız diğer tedbirlerden bazılarını oluşturuyor” dedi.

EAYK Çeşme Marina Başkanı Akif Sezer ise Ege Açıkdeniz Yat Kulübü Çeşme Marina olarak Arkas Aegean Link Regatta ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını ve pandemi koşullarına uygun şekilde hareket edileceğini söyledi.

KUPA YENİ SAHİBİNİ BEKLİYOR

Arkas Aegean Link Regatta’ya son üç yılda 152 tekne katıldı, 1400 civarında yarışçı IRC ve Destek kategorilerinde mücadele etti. Yarışı kazanan teknenin bir yıl boyunca elinde bulundurduğu overall kupası, bir yıl sonraki yarışta yeni şampiyona veriliyor.

Yarışı 5 yıl üst üste kazanan tekne ise kupanın daimi sahibi olacak. Geçen yılın şampiyonu Orchestra yarışın ilk gününde komiteye kupa devrini yapacak, 19 Eylül Pazar günü ise yarışın şampiyonu kupanın yeni sahibi olacak. Pandemi önlemleri çerveçesinde yarışın ödül töreni yapılmayacak olup, kupa alan tekneleri temsilen gelecek sporculara kupaları münferit şekilde takdim edilecek.

arkas_1-008.jpgarkas_2-007.jpgarkas_3-004.jpgarkas_4-001.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim