• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

Aret Taşçıyan: Türk Pandi dünya denizlerinde Türk bayrağını itibar ile dalgalandırıyor

Aret Taşçıyan: Türk Pandi dünya denizlerinde Türk bayrağını itibar ile dalgalandırıyor
Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan ile bir araya gelen Türk P&I Yönetim Kurulu Başkanı Aret Taşçıyan, artık Türk ticaret filosunun dünya sigortacılığında en cazip rizikolardan biri olduğuna dikkat çekerek “Türk Pandi dünya denizlerinde Türk bayrağını itibar ile dalgalandırmaya devam ediyor” dedi.

Deniz sigortacılığında Türkiye’nin en önemli markası Türk P&I Yönetim Kurulu Başkanı Aret Taşçıyan, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi (ABD) Hasan Murat Mercan ile büyükelçilik binasında bir araya geldi. Aynı zamanda Türk Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası Eski Başkanı Aret Taşçıyan ile Büyükelçi Murat Mercan, güncel konulardan deniz sigortacılığına uzanan geniş bir yelpazede sohbet etti.

Boğaziçi Üniversitesi’nin ardından eğitimini ABD’de Florida Üniversitesi ve Clevelend State Üniversitesi’nde tamamlayan Büyükelçi Murat Mercan, Amerika Birleşik Devletleri’nde Türk kültür ve sanat etkinliklerinin tekrarlanmasını planladığını açıkladı. Mercan, Ahmet Ertegün’ün babası Münir Ertegün’ün başlattığı caz konserlerini canlandıracakları müjdesini verdi.

Konserlerde Türk ve Ermeni sanatçıların aynı sahneyi paylaşacak olması sözde Ermeni soykırımı iftiralarına verilecek en net cevap olarak değerlendirildi. Aret Taşçıyan, dünyanın en ünlü kadın seslerinden Aretha Franklin’in Ahmet Ertegün hakkındaki övgü dolu sözlerini paylaşırken duyduğu gururu da anlattı.

ABD Başkanı Joe Biden’ın 25 Nisan’da ‘Ermeni soykırımı’ sözünü kullanmasını değerlendiren Aret Taşçıyan, deneyimli diplomat Mercan’a tecrübelerini aktardı. Taşçıyan, Kaliforniya’daki fanatik Ermeni diasporası oylarının peşindeki Kamela Harris detayını dile getirirken Türkiye’nin kararlı duruşuyla diplomatik olarak öne geçtiğimizi söyledi.

Taşçıyan, ABD Başkanı Biden ve Başkan Yardımcısı Harris’in sözlerinin hiçbir hukuki dayanağı ve ağırlığı olmadığının altını çizdiklerini söyledi.

TÜRK CAZ KONSERLERİ BAŞLIYOR

Aret Taşçıyan, “Sayın büyükelçimiz üst düzey eğitimiyle öne çıkan bir diplomat. Güncel konulardan deniz sigortacılığına uzanan pek çok konu başlığında sohbet ettik. Türk P&I Sigorta’nın Türkiye’deki deniz sigortacılığına deneyim, portföy ve döviz girdisi açısından katkılarını vurguladık. 7 yıllık kısa bir süre zarfında sektörde asırlık sigorta şirketlerini geride bırakarak sektör lideri olduğumuza değindik. Denizcilik sektöründeki ortak dostlarımızdan bahsettik. Türk P&I Sigorta’nın kuruluşunu anlatırken dönemin Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım’ı saygıyla andık. Büyükelçimizin planladığı çok önemli olaylar zinciri var. 1930 ve 1940’larda genç Türkiye Cumhuriyeti’nin Washington Büyükelçisi Münir Ertegün’ün başlattığı caz konserlerinin başlayacağını vurguladı. Rahmetli Ahmet ve Nesuhi Ertegün’ün babası olan Münir Ertegün’ün caz müzik sevgisi ve caz konser geleneği Türkiye’nin tanıtımına büyük katkısı olacak. Bu konserler dizisinde uluslararası üne sahip caz sanatçıları büyükelçilikte konserler verecek. En önemlisi de bu sanatçıların arasında Ermeni sanatçılarda yer alacak.” dedi.

ARETHA FRANKLIN’DEN AHMET ERTEGÜN ÖVGÜSÜ

Yıllar önce yaşadığı bir anıyı anlatan Taşçıyan, “1997 yılında Ahmet Ertegün onuruna New York’ta bir davet verilmişti. Bu davete dünyanın önde gelen soul müzik ve caz sanatçıları katılmıştı. Ertegün ailesiyle dostluğum nedeniyle bu davete eşim ile onur duyarak katılmıştık. Dünyaca ünlü sanatçı Aretha Franklin konuşma yapmak için sahneye çıktı. Ahmet Ertegün hakkında konuşuyordu. Şu sözleri geceye damgasını vurdu. ‘This guy came from a country called Turkey and He taught us what Jazz is’ yani ‘Bu adam Türkiye’den geldi ve bize cazın ne olduğunu öğretti’. Bu sözlerin ardından gururdan gözyaşlarımı tutamamıştım. ABD’ye gittiğim ilk günlerde Türk bayraklı gemilerin sigortasını yapmaya çalışırken bir sigortacı bana ‘Türkiye’nin gemisi var mı?’ diye sormuştu. O günden sonra Türkiye ve Türk ticaret filosu hakkında sayfalarca rapor yazdım. Uluslararası toplantılar yaptım. Türk ticaret filosunun gücünü yapabileceklerini anlattım. Artık Türk ticaret filosu dünya sigortacılığında en cazip rizikolardan biri oldu. Aynı şekilde Türk Pandi dünya denizlerinde Türk bayrağını itibar ile dalgalandırmaya devam ediyor” dedi.

aret_tasciyan_1.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim