• BIST 12433.5
  • Altın 6801.21
  • Dolar 43.6123
  • Euro 51.463
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 7 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 15 °C

Ares Tersanesi Suudi Arabistan’da iki tersane kuracak

Ares Tersanesi Suudi Arabistan’da iki tersane kuracak
Türkiye’nin savunma sanayiindeki üretim gücü, globalleşme atağına kalktı. Son olarak Türk gemi üretim şirketi ARES Tersanesi, Suudi Arabistan’da iki tersane kurmaya hazırlandığını açıkladı.

Türk gemi inşa şirketi, ARES Suudi Arabistan’da iki tersane kurmaya hazırlanıyor. Şirket, Suudi Arabistan’da yerel bir ortak ile yatırımlara başlayacağını resmen açıkladı. ARES, Kerim Kalafatoğlu tarafından 20 yıl önce Antalya Serbest Bölge’de kuruldu. Şirket, özellikle askeri ve güvenlik amaçlı yüksek hızlı botlar, hücumbotlar, sahil güvenlik ve devriye gemileri üretimiyle öne çıkıyor.

ARES, 2006 yılında Kerim Kalafatoğlu tarafından kuruldu. Özellikle askeri ve güvenlik amaçlı yüksek hızlı botlar, hücumbotlar, sahil güvenlik ve devriye gemileri üretimiyle öne çıkıyor. Şirket, Türk Deniz Kuvvetleri, Sahil Güvenlik ve NATO ülkeleri dâhil birçok yabancı ülkeye ihracat yapan bir tersane hâline gelmiş durumda.

SUUDİ BİR ORTAKLA ŞİRKET KURACAK

ARES Shipyard, Suudi Arabistan Krallığı’nda ARES Naval adıyla yeni bir şirket kurmayı planlıyor. ARES CEO’su Oğuzhan Pehlivanlı, Breaking Defense’e yaptığı açıklamada, şirketin bu girişimi Suudi yerel ortağı Sat-el Arab ile birlikte hayata geçireceğini söyledi.

Pehlivanlı, Ocak ayında verdiği bir röportajda şunları söyledi:

“Hedefimiz, Suudi Arabistan’da ARES Naval için iki tersane kurmak: biri Dammam’da, diğeri Cidde’de. Nihai hedefimiz, deniz platformlarının üretimine yönelik iki tersaneye sahip olmak ve aynı zamanda son kullanıcıya bakım, onarım ve modernizasyon (MRO) desteği vermek.”

ÇOĞUNLUK HİSSE TÜRK TARAFINDA OLACAK

Pehlivanlı, yeni kurulacak şirkette hisselerin çoğunluğunun ARES’te olacağını belirtti. ARES Shipyard’ın özellikle yeni Suudi Arabistan merkezli şirkete ve devlet tarafıyla çalışmaya odaklanacağını söyleyen Pehlivanlı, bu kapsamda özellikle Suudi denizcilik firması Sofon ile iş birliğine vurgu yaptı. Sofon’un, Suudi Donanması ve Sahil Güvenliği’nin deniz projelerinden sorumlu ana yüklenici olduğunu ifade etti.

KATAR SAHİL GÜVENLİĞİ İLE GÖRÜŞÜYOR

ARES, Körfez’de yeni yatırımlar için farklı görüşmeler de yaptığını açıkladı. Şirketin ULAQ isimli aracı düzensiz göçle mücadele ve mülteciler için arama-kurtarma görevlerinde kullanılabiliyor, bu amaçla otomatik olarak ayrılabilen can salı sistemleri bulunuyor. Şirket, ULAQ’ın daha büyük versiyonları için Katar Sahil Güvenliği ile görüşmelerinin sürdüğünü de açıkladı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim