• BIST 9079.97
  • Altın 2324.229
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 10 °C

ARES Shipyard’tan ÇAKIR Füzeli: ARES 32 PREDATOR & DAGGER

ARES Shipyard’tan ÇAKIR Füzeli: ARES 32 PREDATOR & DAGGER
Hızlı ve sağlam askeri gemileriyle tanınan ARES Tersanesi, deniz harekat alanındaki önleme algılarını önemli ölçüde değiştirecek yeni nesil bir önleme çözümü ARES 32 PREDATOR & DAGGER’ı ortaya koydu.

32 metrelik yeni önleme gemileri, Deniz Durumu-6 koşullarına kadar hızlı önleme ve vur-kaç görevleri için 45 knot’ın üzerinde hıza ve çok yüksek manevra kabiliyetlerine sahiptir. Gemiler, 2.000 deniz mili menzili ile Münhasır Ekonomik Bölgelerden daha fazla bir operasyonel kapsama alanına sahip olup, donanmaların ve kıyı güvenlik kurumlarının envanterlerindeki mevcut hızlı saldırı gemisi çözümlerine meydan okumaktadır. ARES 32 önleme gemileri, gemideki faydalı yüklere göre aynı tasarımlara sahip iki varyant halinde geliştirilmiştir.

ÇAKIR Füzesi Atacak

İlk varyant ARES 32 PREDATOR, ROKETSAN’ın yeni nesil, 150 km’nin üzerinde etkili menzile sahip iki adet tek lançerli ÇAKIR seyir füzesine ek olarak dört hücreli daha kısa menzilli L-UMTAS lazer güdümlü füzeleri ile yapılandırılırken, DAGGER varyantı nispeten daha kısa menzilli hedefler için iki adet dört hücreli kızılötesi/lazer güdümlü füze ile donatılmıştır.

Her iki ARES 32 PREDATOR & DAGGER varyantı da daha yakın menzilli deniz veya kara hedefleri için ön güvertede 25 mm veya 30 mm uzaktan kumandalı otomatik stabilize deniz silah sistemlerine sahiptir. Ayrıca, korsanlar, kaçakçılar veya yasadışı insan tacirleri gibi asimetrik tehditler için üst güvertede iki adet 12,7 mm makineli tüfek bulunmaktadır.

ares-32-predator.jpg

ARES 32 PREDATOR & DAGGER gemileri en son teknoloji savaş yönetim sistemlerine, X ve S-Band radarlara, elektro-optik gözetleme ve işaretleme sistemlerine ve arka güvertede biniş ve SAR görevleri için rampalı bir RHIB’ye sahiptir. ARES’in son teknoloji ürünü tasarım çözümü sayesinde gemiler, doğası gereği bir öz savunma figürü olarak çok düşük RCS ve kızılötesi izine sahip.

İhracat Yolcusu

ARES Tersanesi CEO’su Utku ALANC yeni ürün lansmanı ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ARES 32 PREDATOR ve DAGGER’ı, şu anda son kullanıcıların gizli olduğu Orta Doğu ve Afrika’dan gelen iki sağlam ve ciddi talebe yanıt olarak geliştirdik. Hızlı ve sağlam deniz çözümleri konusundaki engin deneyimimiz sayesinde ARES 32 önleyiciler yakında deniz operasyonları alanında oyunun kurallarını değiştirecek. Bu yeni nesil önleyicilerle, Türk füze üreticisi ROKETSAN ile işbirliği içinde mevcut hızlı saldırı gemisi çözümlerine meydan okuyarak önleme algılarını değiştireceğiz.” (SavunmaSanayiST.com)

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim