Karakurt köyünde yaşayan balıkçılar, Aras Nehri'nin buzları çözülen kısımlarında ağ atarak balık avladı. Balıkçılarca tezgahlara getirilen balıklar, açık artırma usulüyle satışa sunuluyor.
Balıkçı köylülerden Yasin Ejder, nehrin buzları çözülen kısımlarında balık aladıklarını söyledi.
Yaklaşık 30 yıldır hem çiftçilik hem de balıkçılık yaparak geçindiğini anlatan Ejder, şöyle konuştu; "Kış mevsiminde geçimimizi balıklardan sağlıyoruz. Bu sene geçen seneye göre daha verimli av yapıyoruz. Ancak vatandaş pahalı diye fazla rağbet göstermiyor. Soğuk havalarda balık tutmak oldukça zor. Vatandaş, kilosu 15 lira olan yayın balığını pahalı buluyor. Yaklaşık iki yüz lira tutarındaki 15 kiloluk yayın balığını pazarlıkla 150 liraya verdik."
Pazarda bir yayın balığının pazarlık usulü satılması ise ilginç görüntü oluşturdu. Bazı vatandaşlar da balığın fotoğrafını çekmeyi ihmal etmedi.
DENİZ HABER AJANSI



































