• BIST 9783.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

'Aqua Star' gemisi yardımlarla yolda

'Aqua Star' gemisi yardımlarla yolda
Batı Afrika'ya yönelik yardım kampanyası çerçevesinde toplanan 4 bin 750 ton şeker ile 2 bin 950 ton unu taşıyan 'Aqua Star' isimli gemi, Batı Afrika'ya doğru yola çıktı.

Batı Afrika'ya yönelik yardım kampanyası çerçevesinde toplanan 4 bin 750 ton şeker ile 2 bin 950 ton unu taşıyan 'Aqua Star' isimli gemi, Batı Afrika'ya doğru yola çıktı.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Uluslararası Mersin Limanı'ndaki (MIP) törenle gıda malzemelerinin bulunduğu yardım gemisini yolcu etti.

Liman içerisinde düzenlenen törende konuşan Bakan Çağlayan, “Afrika’da Gabon, Nijer ve Senegal’de yaptığımız ziyaretlerde işadamlarımız Afrika ülkelerine gıda yardımı yapmak istediklerini benimle paylaştılar. Bende Cenab-ı Allah’ın bize verdiğini iyi şeylerde harcamayı kendisine vazife edinmiş birisi olarak ilk 100 tonluk un bağışını ben yaptım ve bu adım bir yardım seline dönüştü. Gemi Moritanya, Senegal ve Nijer’e 20 milyon TL’nin üzerindeki şeker ve unu ihtiyacı olan kardeşlerimize götürecek. Yardım gönderdiğimiz ve göndereceğimiz insanların dili, dini ve ırkı bizi asla ilgilendirmez. Bizi ilgilendiren tek boyut bu insanların da Allah tarafından yaratılmasıdır. Bu anlayış çerçevesinde Moritanya ve Senegal’e ayrı ayrı 2 bin ton şeker, Nijer’e ise 2 bin 750 ton şeker ile 2 bin 950 ton un sevk ediyoruz. Yapılan sevkiyat ihtiyacı olanlara en kısa sürede dağıtılacak ve yardımımız amacına ulaşacaktır” dedi.

Dünya çapında obezite nedeniyle 3.4 milyon insanın öldüğünü kaydeden Bakan Çağlayan, 1 milyon insanın da yeterli beslenememesi nedeniyle hayatını kaybettiğini bildirdi. Bakanımız, ülkemizin Afrika kıtasında altyapıdan sağlığa ve eğitime kadar her alanda yer aldığını da sözlerine ekledi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise yardım düşüncesinin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın sayesinde hayata geçirildiğini dile getirerek, şunları kaydetti: “Yardım organizasyonunu gerçekleştiren, milletimizin ilgisini ve sevgisini zorluk çeken insanlara ulaştıran Bakanımıza Türkiye Cumhuriyeti’nin bir vatandaşı olarak teşekkürlerimi sunuyorum. Büyük olmak; elindekini paylaşmak, darda, sıkıntıda ve zorda olana her türlü engeli aşarak ulaşmakla ilgilidir. Başbakanımızın önderliğinde 2023 hedeflerine doğru ilerleyen ülkemiz, sorumluluk olarak gücü neye yetiyorsa o kadarını ihtiyaç sahibi insanlara ulaştıran bir çerçevede düşünmektedir.” dedi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim