• BIST 9173.14
  • Altın 4303.82
  • Dolar 39.6794
  • Euro 45.6967
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 32 °C
  • İzmir 36 °C
  • Antalya 32 °C
  • Muğla 35 °C
  • Çanakkale 34 °C

Antarktika'da su altında yaşamış iki dinozor türü keşfedildi

Antarktika'da su altında yaşamış iki dinozor türü keşfedildi
Antarktika’da araştırma yapan bilim insanları, 71 milyon yıl önce sualtında yaşayan iki dinozor türünün fosillerine rastladı.

Antarktika’da, 71 milyon yıl öncesine ait olan iki dinozor türü keşfedildi. Dünyanın farklı bölgelerinden gelen bilim insanlarının bir araya gelerek araştırma yaptığı Antarktika’da, 71 milyon yıl önce yaşamış iki dinozor türüne rastlandı. Mosasaurus ve Plesiosaur türlerine ait olan iki dinozor, ABD, Avustralya ve Güney Afrika’dan gelen 12 kişilik araştırmacı ekip tarafından buundu. 

James Ross adasına, özellikle dinozorlar hakkında araştırma yapmak için keşfe çıkan bilim insanları, keşfedilen kalıntıların çoğunun okyanustan çıkarıldığını çünkü kayalıkların, böyle devasa varlıkların yaşaması için fazlasıyla sığ olduğunu belirttiler. Queensland Üniversitesi'nden araştırmacı Steve Salisbury, bölgenin çok soğuk ve sürekli olarak kar yağışına maruz kalmasına rağmen araştırmalarına ara vermeden devam ettiklerini belirterek bunun ödülünü topladıkları fosillerle aldıklarını söyledi.

Antarktika’nın dinozor fosili açısından oldukça zengin bir kaynağa sahip olduğunu söyleyen Salisbury, araştırmalarına kaldıkları yerden devam edeceklerini söyledi. Bulunan iki dinozor fosili ise Şili’de bulunan Doğa Tarihi Carneige Müzesi’ne sevk edilecek.

dinazor.jpg

dinazor1.jpg

dinazor2.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim