• BIST 9808.46
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 18 °C

Antalya Volvo Ocean Race yarışlarına aday

Antalya Volvo Ocean Race yarışlarına  aday
Dünyanın en prestijli yelken yarışı Volvo Ocean Race’e aday 16 Avrupa kentinden biri olan Antalya’da yarışla ilgili tanıtım toplantısı DTO’da gerçekleştirildi.

Dünyanın en prestijli yelken yarışı Volvo Ocean Race’e aday 16 Avrupa kentinden biri olan Antalya’da yarışla ilgili tanıtım toplantısı DTO’da gerçekleştirildi.

Dünyanın en çok takip edilen spor aktivitelerinden biri olan ve yelken yarışlarının zirvesi olarak kabul edilen "Volvo Ocean Race Dünya Turu Yat yarışları"nda, Antalya'nın uğrak yeri 9 şehirden biri yapılması konusundaki toplantı Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya şubesinde yapıldı.

DTO Antalya şubesinin organize ettiği ve Volvo Ocean Race Yat Rallisi'ni düzenleyen firma yetkilileri Robert Datnov ve Ashley Blake ile ORG Spor organizasyon firmasının sahibi Orhan Gorbon'un sunum yaptığı toplantıya Ak Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Tarkan Tüzken, DTO Antalya şubesi başkan yardımcısı Hasan Kaçmaz, Meclis Başkan Serdar Göksel, Yelken Federasyonu il temsilcisi Abdurrahman Şaşmaz ile Antalya Yatçılık Kulübü, Antalya Serbest Bölgesi AŞ, Kaleiçi Yat Limanı, Kemer Yat Limanı ve Çelebi Marina ile Muratpaşa Belediyespor yetkilileri katıldı.

Volvo Ocean Race Dünya Turu Yat Yarışlarında Antalya'nın 9 ana şehirden biri olmasının kente sağlayacağı katkıların ele alındığı toplantıda konuşan Türel, dünyanın en önemli spor etkinliklerinden biri olan Volvo Ocean Race Dünya Turu Yat Yarışları'nda etkinliklerin bir ayağının Antalya'da olmasının turizm sektörünün yanı sıra denizcilik sektörüne de artı değer katacağını söyledi.
Antalya'nın turizm altyapısı ve yatak kapasitesi itibarıyla dünyadaki birçok sportif organizasyona ev sahipliği yapabileceğini vurgulayan Türel, bu yıl içinde Antalya'da ulusal ve uluslararası 52 spor organizasyonun yapıldığını kaydetti.

Türel, dünya turu yat yarışlarının başlangıç ya da bitiş noktasının Antalya olması halinde organizasyonu takip eden yatçıların yanı sıra çok sayıda turistin de Antalya'ya gelebileceğini, bunun yanı sıra ulusal ve uluslararası yayın organlarında Antalya'nın tanıtımının yapılacağını anlatarak, "Volvo Ocean Race Dünya Turu Yat Yarışlarında Antalya'nın uğrak kentlerden biri olması halinde kente yaklaşık 100 milyon avro ekonomik katkı sağlanacak. Ayrıca denizcilik sektörünün önemli yatırımcıları ile 200 bin ziyaretçi kente gelecek. Bu arada, yarışlar için dünya televizyonları ve internet sitelerinde Antalya tanıtımı yapılacak" dedi.

Türel, Volvo Ocean Race Dünya Turu Yat Yarışları'nda Antalya'nın uğrak yerlerinden biri olması halinde kentin marka değerinin daha da artacağını vurguladı.

Volvo'nun önderliğinde 1999 yılından bu yana gerçekleştirilen yarışlar, dünyanın en geniş tekne yarışı olma özelliğini taşıyor. Tamamı profesyonel denizcilerden oluşan 11 kişilik takımlar, birbirinden hızlı tekneleriyle okyanus sularında mücadele ediyor.

Yaklaşık 9 ay süren mücadelede dünya çapında belirlenen limanlara uğrayan yarışçılar ve yarışın takipçileri için limanlarda yarış köyleri kuruluyor. Yarış köyleri ortalama 10 gün çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Dünyada ortalama 3 milyon kişinin takip ettiği yarışlar, spor kanalları, sosyal medya ve yazılı basın aracılığıyla da geniş kitlelere ulaşıyor.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim