• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 16 °C

"Dalsın Kızlar 2024" yeniden başlıyor!

"Dalsın Kızlar 2024" yeniden başlıyor!
İlki 2019 yılında Marmaris’te gerçekleşen, kadınları sualtının büyülü dünyası ile tanıştıran ve kadın gücünü ortaya çıkartma hedefiyle yola çıkan “Dalsın Kızlar” projesi yeniden başlıyor!

2. kez gerçekleşecek olan Dalsın Kızlar; Nereids Dalış Merkezi’nin kurucusu ve baş eğitmeni Gaye Dülger liderliğinde,’Dünya Dalgıçlar Günü’’ne ithafen 07 – 08 – 09 Haziran 2024 tarihlerinde Manavgat, Side, Antalya’da gerçekleşecek.

Daha önce sualtının büyülü dünyasıyla tanışma fırsatı yakalayamamış 15 yaş ve üzeri tüm kadınlar için düzenlenecek etkinlikte, kadınları sualtı dünyasıyla tanıştırmak ve kadın dalgıç sayısını artırmak amaçlanıyor. Daha önce dalış yapmış, sertifikalı kadın dalgıçlar da projede yer alarak, ilk defa dalışla tanışacak kız kardeşlerini cesaretlendirmek için onların yanlarında olacak.

3-470.jpg

Proje kapsamında ayrıca sertifikalı dalgıçlarla sualtında gerçekleştirecek etkinlikle, yüzde 80’i kara kaynaklı, geriye kalanı ise yolcu ve balıkçı gemilerinden gelen ve tüm canlı yaşamına tehdit oluşturan plastik poşet ve kimyasal atıklara da dikkat çekilecek.

2-643.jpg

Kadınların yoğun ilgisiyle, 2019 yılında Marmaris’te ilki gerçekleştirilen proje basının ve kamuoyunun da dikkatini çekmiş, aynı tarihlerde “Dünya Kadın Dalgıçlar Günü” kapsamında Avrupa’da gerçekleştirilen etkinliklerde en çok kadın daldıran organizasyon olmayı başarmıştır. 2019 yılındaki etkinlikten yepyeni deneyimler, anılar ve arkadaşlıklarla dönen katılımcıların heyecanı, coşkusu, mutluluğu ve hayallerine ulaşmış olmalarının şevki “Dalsın Kızlar 2024” projesine de ilham kaynağı oldu.

1-714.jpg

Nereids Dalış Merkezi’nin Kurucusu ve Baş Eğitmeni Gaye Dülger projeye ilişkin; “Kadın gücünü ortaya koyan Dalsın Kızlar ve benzeri projeler, kadınların farklı alanlarda kendilerini keşfetmelerine ve güçlenmelerine olanak tanıyan önemli adımlardır. Projemizin kadınlara özgüven kazandırma ve birlikte yaşanan deneyimlerle güçlenme misyonunu taşıması, gelecek nesillere ilham veren bir miras bırakma arzusu yansıttığını görmek çok mutlu ediyor. Bu projenin, kadınların sadece deniz altında değil, hayatın her alanında birbirlerine destek olabileceği bir platform oluşturmasını umuyorum. ‘Dalsın Kızlar’ projesinin başarıyla devam etmesi ve daha fazla kadına deniz altındaki bu büyülü dünyayı keşfetme fırsatı sunması dileğiyle!” diyerek heyecanını paylaştı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim