• BIST 9044.64
  • Altın 3679.498
  • Dolar 37.6365
  • Euro 40.4936
  • İstanbul 4 °C
  • Ankara -4 °C
  • İzmir 5 °C
  • Antalya 7 °C
  • Muğla 4 °C
  • Çanakkale 0 °C

Antalya Sahil Yaşam Parkı, ziyaretçi akınına uğruyor

Antalya Sahil Yaşam Parkı, ziyaretçi akınına uğruyor
Konyaaltı Sahil Projesi, yeni adıyla Antalya Sahil Yaşam Parkı tatilcilerin akınına uğruyor.

Konyaaltı Sahil Projesi, yeni adıyla Antalya Sahil Yaşam Parkı, Antalyalıların ve kente ziyarete gelen tatilcilerin akınına uğruyor. Minicity-Sealife arası da vatandaşların kullanımına sunulan sahil projesi bütün olarak hizmete girmiş oldu.

Yeşil alanları, spor alanları, yaşam alanları, bisiklet yolları, rengarenk peyzajları, gezi alanları ve yürüyüş yollarıyla halka açık bir proje dikkati çekiyor. Vatandaşlar, sahil boyunca yürüyüş yapıp, Antalya ve Akdeniz'in manzarasının keyfini çıkarırken, çocuklar da park alanları ve kendileri için özel yapılan oyun havuzunda eğlenceli saatler geçiriyor. Gençler kaykay pisti ve spor alanlarında ter atarken, kimi vatandaşlar da bisikletle sahili turluyor. Tartan koşu pisti de spor yapanları ağırlıyor.

Zemini doğal taşlarla kaplanan, ağaçlar ve peyzajla süslenen varyant yeni görüntüsüyle beğeni topladı. Yerli ve yabancı ziyaretçiler varyant üzerinden Konyaaltı'nın eşsiz manzarası eşliğinde fotoğraf çektirdi. Yenilenen varyanttan Beach Park'a inen vatandaşlar, yeşilin maviyle buluşmasına şahitlik ediyor. Eski yürüyüş yolunun bisiklet ve yürüyüş yolu olarak yeniden düzenlendiği projede vatandaşlar hiçbir engelle karşılaşmadan çimlerin üzerinden denize ulaşmanın keyfini yaşıyor.

BETONDAN YEŞİLE DÖNÜŞÜM

Geçmişte kamyon ve TIR'ların geçtiği sahil yolu da proje kapsamında sahille bütünleştirildi. Yaklaşık 30 bin metrekare beton alanın yeşil alana dönüştürüldüğü proje kapsamında mevcut tüm ağaçlar korunurken, yaklaşık 6 bin yeni ağaç dikildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalyalıların ve tatilcilerin sahil projesine gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Konyaaltı sahil yaşam parkı ziyaret edenler projenin harika olduğunu söylüyor. Konyaaltı sahili bayram tatilcilerinin gözdesi oldu. Vatandaşlarımız Antalya'ya yakışır hale getirdiğimiz Konyaaltı Sahili'ne olumsuz hava koşullarına rağmen akın etti. İftiracılar 'Konyaaltı halka kapatılacak, beton olacak' demişlerdi. İftiracılara en güzel cevabı, sahili tıklım tıklım dolduran vatandaşlarımız verdi" dedi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim