• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 15 °C

Antalya ile Kahire arası gemi seferi

Antalya ile Kahire arası gemi seferi
ATSO ile Kahire Ticaret Odası arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokole göre Antalya ile Kahire arasında yolcu gemisi seferleri düzenlenebilecek.

ATSO ile Kahire Ticaret Odası arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokole göre  Antalya ile Kahire arasında yolcu gemisi seferleri düzenlenebilecek.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Kahire Ticaret Odası arasında, ekonomik, sosyal ve kültürel işbirliğini geliştirmek amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

ATSO'da düzenlenen törende protokolü ATSO Başkan Yardımcısı Güray Parlak ile Kahire Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Aly Abdelgawad Aly Shokry imzaladı. Törene Kahire Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Aly Abdelgawad Aly Shokry'nin yanı sıra, Sayman Elbasha Edrls Abbas, Yönetim Kurulu Üyesi Atef Hassan Mahmoud ve Türk-Mısır İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı Samir Shama katıldı.

Törende bir konuşma yapan ATSO Başkan Yardımcısı Güray Parlak, 1914 yılına kadar Osmanlı İmparatorluğu'nun toprakları içerisinde yer alan Mısır ile Türkiye arasında ilişkilerin geçmişe dayandığını belirterek, Tahrir Devrimi'nden sonra Mısır'ı üst düzey makamda ilk ziyaret eden kişinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olduğuna dikkat çekti.

Mısır'ın Arap ülkeleri içinde Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin ardından 3'üncü büyük ekonomi olduğunu belirten Parlak, Türkiye ile Mısır arasındaki ticaretin 2002 yılından bu yana sürekli artış içerisinde olduğunu söyledi. Parlak, Antalya'dan 2012 yılında Mısır'a 13 milyon 700 bin dolar tutarında ihracat, 4 milyon dolar da ithalat gerçekleştiğini belirterek bu rakamların daha yukarı seviyelere çıkması için her türlü işbirliğine hazır olduklarını bildirdi. Mısır'dan, Antalya'ya geçen yıl 1697 turistin geldiğine ifade eden Parlak, bu rakamın azlığına dikkat çekti.

Antalya'nın 2016 yılında Dünya Botanik EXPO'suna evsahipliği yapacağını anlatan Parlak, "Ülkenizi Expo2016 Antalya'da görmek bizleri çok memnun edecektir" dedi. Kahire Ticaret

Odası ile imzalanan işbirliği protokolün önemine dikkat çeken Parlak, "Odamıza kayıtlı 2 bin 919 yabancı sermayeli üye firmalarımızdan sadece 4 adet Mısır sermayeli firma kayıtlı bulunmaktadır. Umarım, bu tür görüşmelerin ve işbirliklerin ardından, iki ülke yatırım olanaklarının ortaya çıkarılmasıyla birlikte karşılıklı ticari ve kültürel

bağlarımız da artacaktır" diye konuştu.

KAHİRE'DEN GEMİ SEFERİ TALEBİ

Kahire Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Aly Abdelgawad Aly Shokry imzalanan işbirliği protokolünün iki kent ve ülke arasında işbirliğini geliştirmesini arzu ettiklerini söyledi. Antalya ile Kahire arasında yolcu gemisi seferleri düzenlenebileceğini belirten Shokry, bunun her iki kent turizmi için de doping etkisi olacağını söyledi. Bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde çalışmalara başlayacaklarını belirten Shokry, Kahire ve Antalya arasında uçak seferlerinin de arttırılmasını talep edeceklerini bildirdi.

İmza törenin ardından her ATSO Başkan Yardımcısı Güray Parlak ve Kahire Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Aly Abdelgawad Aly Shokry'e günün anısına birbirlerine plaket verdiler.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Mahmoud El Haj Ahmad
26 Mart 2013 Salı 18:03
Antalya Kahire gemi seferini sorana cevap
Merhabalar
Sizin yorumunuzu gördükten sonra bir düzeltme yapmam gerektiğini düşündüm
Şu gerçeklenen toplandıdaki tercuman benimdi.
Asıl olan şu proje Antalya-İskendetiye arası bir projedir.
Fakat Kahire Mısırın başkenti olduğu için Kahire diye yazıldı başlıkta.
Saygılarımla
95.9.45.92
kaptanıderya
25 Mart 2013 Pazartesi 12:02
Antalya Kahire gemi seferi
Antalya-İskenderiye yahut Port Said falan olsa anlayacağım da Kahire ye nasıl gemi seferi düzenleniyor orasını pek anlayamadım. Nil Nehri üzerinden mi olacak? Pek gerçekçi bir proje değil sanırım.
82.222.185.164
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim