• BIST 9794.91
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 20 °C

Antalya Film Festivali'ne Tolga Karaçelik'in "SARMAŞIK" filmi damga vurdu

Antalya Film Festivali'ne Tolga Karaçelik'in "SARMAŞIK" filmi damga vurdu
52’nci Uluslararası Antalya Film Festivali’nin ‘en iyisi’ Tolga Karaçelik’in yönetmenliğini yaptığı ve gemi adamlarının konu edildiği ‘Sarmaşık’ oldu.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

52’nci Uluslararası Antalya Film Festivali’nin ‘en iyisi’ Tolga Karaçelik’in yönetmenliğini yaptığı ‘Sarmaşık’ oldu. Film geceden 4 ödülle ayrılırken filmdeki rolüyle ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülü alan Nadir Sarıbacak’ın “Bizi ancak kardeşlik ve muhabbet kurtaracak. Bir duble rakı ya da bir demlik çay” diye başladığı konuşmasının bir kısmı canlı yayına verilmedi. Buna tepki, yönetmen Karaçelik’ten geldi, “Kötü bir şey söylemeyeceğim kesmenize gerek yok” dedi. Gecede Uluslararası kategoride En İyi Film ödülü ise ‘Taşa Yazılmış Hatıralar’a gitti.

Bu yıl 52’ncisi düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali’nin ‘en iyileri’ Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nden düzenlenen geceyle belli oldu. Oktay Kaynarca’nın sunuculuğunu yaptığı geceye ‘Sarmaşık’ damgasını vurdu. Tolga Karaçelik’in yönetmenliğini yaptığı film geceden ‘En İyi Film’ de dahil 4 ödülle ayrıldı.

YAYINCI KURULUŞ’TAN SARIBACAK’A SANSÜR

Sarmaşık filmiyle En İyi Ulusal Erkek Oyuncu seçilen Nadir Sarıbacak, kardeşlik ve muhabbetin her şeyi kurtaracağını, bu memlekette kader kardeşliğinin var olduğunu dile getirdi. Kalandar Soğuğu filmiyle En İyi Ulusal Kadın Oyuncu ödülünü alan Nuray Yeşilaraz da, “Bu ödülü çileli Karadeniz kadın ve tüm kadınlar için alıyorum.” şeklinde açıklama yaptı.

Festivalde ödül alan Sarıbacak’ın, “İhtiyacımız bir demlik çay ya da birkaç kadeh rakı ve çokça muhabbet. Bizi muhabbet kurtaracak.” sözleri üzerine yayıncı kuruluş A Haber’in yayını sansürlediği ifade edildi.

Sarıbacak’tan sonra THY’nin 1 milyon Mil ödülüyle desteklenen ‘En İyi Yönetmen Ödülü’ için Sarmaşık filmiyle almak için sahneye gelen Tolga Karaçelik konuşmasına “Kötü bir şey söylemeyeceğim kesmenize gerek yok” diyerek başladı. Karaçelik, festival dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Elif Dağdeviren ve Zeynep Özbatur Atakan’a teşekkür etti.

tolga_nadir.jpg

ÖDÜLÜNÜ CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL’E ADADI

52’nci festivalde ‘En İyi Senaryo’ ödülü de ‘Sarmaşık’ filmiyle Tolga Karaçelik’in oldu. Karaçelik, “Ben o olmasaydı kendi odamda, kimsenin bilmediği öyküler yazmaya devam edecektim. Onun sayesinde oldu. Yanımda annem var, o beni sinema yapmaya itti. Bu ödülü Can Dündar ve Erdem Gül’e armağan etmek istiyorum. Biz biliyoruz ki siz içerde olduğunuz sürece biz de içerdeyiz. Buz burada olduğumuz sürece siz de buradasınız. Sizin gibi insanlar sayesinde umudum artıyor. Bu ödül sizin için” diye konuştu.

SARMAŞIK'IN KONUSU

Sarmaşık gemisi yük aldıktan sonra tahliye limanı olan Angola’ya gidecektir. Sefer devam ederken geminin armatörü iflas eder ve ortadan kaybolur.

Gemi Mısır’a geldiğinde armatörün liman parasını ödemediği anlaşılır, geminin üstünde haciz vardır. Liman yetkilileri gemiyi kimsenin uğramadığı demirleme alanına çekerler. Mürettebattan gemiyi olası tehlikelere karşı hareket ettirebilecek sayıda kişinin kalması gerektiğini belirtirler. 

Beybaba diye hitap edilen geminin kaptanı, makineden Kürt, mutfaktan kamarot Nadir, gemicilerden Alper ve Cenk, usta gemici olarak da İsmail gemide kalır.

Hepsinin kalmayı seçişindeki hikaye başkadır. Sarmaşık bu altı adamın yiyecek ve içecek kıtlığıyla gemide geçirdiği 120 günün hikayesidir.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim