• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 15 °C

Antalya denizcilikte de başkent olacak

Antalya denizcilikte de başkent olacak
Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol, turizmin başkenti Antalya'nın, denizcilik sektöründe de başkent olması için çalıştıklarını söyledi.

Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol, turizmin başkenti Antalya'nın, denizcilik sektöründe de başkent olması için çalıştıklarını söyledi.

DTO Başkanı Ahmet Erol, Yönetim Kurulu Üyeleri Serdar Eyiler, İzzet Ünlü ve Şube Müdürü Cüneyt Koşu ile birlikte Antalya Liman Başkanlığı'na atanan Murat Müftüoğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu. Erol, ziyarette yeni Liman Başkanı Müftüoğlu'na Antalya'nın denizcilik sektörü hakkında bilgi verdi. Antalya'da 'Deniz Turizmi' konseptinin oturmuş olduğunu belirten Erol, Türkiye'nin turizm gelirlerindeki 4-4,5 milyar dolarlık payın deniz turizminden sağlandığını söyledi.

Türkiye'nin deniz gelirlerinin sadece armatörlük, gemi sanayi ve acentecilik olmadığını vurgulayan Erol, "Deniz turizmi konsepti Antalya'da oturmuş durumda. Türkiye'nin turizm gelirlerinin yüzde 10-15'ini biz çıkardık. Turizm sektöründe denizciliğin katkısı yüzde 15. Marina işletmeciliği, kruvaziyer turizm, marina işletmeciliği, charter tekneler ve müthiş bir atak yapan ticari su üstü ve su altı sporları işletmeleri. Odamıza kayıtlı 300'e yakın ticari su altı ve su üstü sporları işletmesi var. Bu az rakam değil. Ekonomik katkısı gayet iyi. Türkiye genelinde 4 milyar doları geçtik diye bakıyoruz. Türkiye turizmine, deniz turizminin katkısı 4-4,5 milyar dolara ulaştı. Turizmin başkenti Antalya'nın denizcilikte de başkent olmasını istiyoruz" dedi. Antalya'da denizcilik sektörünün büyüdüğünü anlatan DTO Başkanı Erol, "Antalya'da denizcilik sektörü gelişiyor. 1200 üyemiz var. Ağırlıklı olarak su altı ve su üstü sporları işletmeleri, günü birlik ve charter tekneleri ancak gelir getirici işletmeler Antalya Limanı ve Alidaş" diye konuştu.

DTO Şube Başkanı Ahmet Erol, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın denizcilik sektörüne yatırım yapma hevesinde olduğunu belirterek, Vali Altıparmak ile çok iyi bir koordinasyon sağladıklarını kaydetti. Erol, şöyle konuştu.

"Valimizle çok ciddi bir koordinasyon sağladık. Valimiz denize yatırım yapma hevesinde olan bir vali. Hiç ummadığımız bir zamanda Aksu marinasını Antalya'ya kazandırıyor. Manavgat Yat Yapım ve Çekek Yeri projesi var. Bunlar büyük projeler. Bu projeler sadece Antalya'nın değil ülkenin projeleri. Sayın valimiz bu projelere çok ciddi destekler veriyor. Bir önceki valimiz Alaaddin Yüksel Balıkçı Barınağı projesinde startı verdi. Şimdiki valimizde bunu geliştiriyor.Antalya projeler bazında Türkiye'de liderliğe soyunmak üzere."

Liman Başkanlıklarına sektörün içinden kişilerin görev almasından dolayı mutlu olduklarını anlatan Erol, "2003-2004 yılından itibaren liman başkanlığı sıfatını alan kişilerin artık denizcilik sektöründen olması çok sevindirici. En azından denize çıkıp o meşakkati görüp, sistemi görüp masa başına geçtiğinde bunu cesaretli ve becerikli şekilde uygulayan başkanlarla beraber oluyoruz. Bu bizi çok gururlandırıyor. Artık birbirimizi anlıyoruz" dedi. Erol, Liman Başkanı Müftüoğlu'nun DTO Antalya Şubesi Meclis toplantılarına katılıp sektör temsilcilerini tanımalarını önerdi.

Antalya Liman Başkanı Murat Müftüoğlu da ziyaretten dolayı memnun kaldığını söyledi. Sorunları karşılıklı diyaloglar içinde çözmek istediklerini ifade eden Müftüoğlu, "İstediğim sorunları, her şeyi başkalarından değil de birbirimizden duyalım. Karşılıklı konuşarak sorunları daha rahat çözeriz" dedi. Liman Başkanlığı'nın bazı kamu kurumları arasında da pek tanınmadığını belirten Müftüoğlu, Liman Başkanlıklarının da tanıtılması gerektiğini vurguladı.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
11 Ocak 2013 Cuma 11:54
Antalya ve denizcilik
Antalya, Mersin, İzmir vb Akdeniz ve Ege'den neden armatör çıkmıyor? Öyle demekle denizcilik merkezi olunmaz. Bu genetik bir olaydır. Topraklar halkını beslerse denize kimse çıkmaz. Başta doğu Karadenizliler olmak üzere Karadenizlilerin denize çokmasının bir numaralı nedeni topraksızlıktır. Deniz zahmetli ve tehlikeli bir meslektir. Egeliler ve Akdenizliler böyle bir işte çalışmayı göze alamamışlardır. Toprak maaşallah yılda dört ürün veriyor. Çay Rizelileri ihya edince şimdi onlar da denize kolay kolay çıkmıyorlar. Armatörlerin ikinci üçüncü kuşakları başka iş bilmediklerinden atalarının işlerine devam etmektedirler. Onların da devletin onlara yardım etmemesi nedeniyle yakında gemicilikten vaz geçeceklerini düşünüyorum. Öyle bir iki turistik gezi teknesiyle denizci olunmaz. En son Adanalılardan Sayın Yalçın Sabancı denize çıkmış ve armatör(hem de baba armatör) olmuş ama gerisi gelmemiştir.Sanırım onun beynine de Rizeli Armatör dostları girmiştir. Allah selamet versin.www.refikakdogan.com
46.196.154.250
alii deniz
11 Ocak 2013 Cuma 09:49
vizyon
Başkanın vizyon!u iyiymiş... Antalya yaşadı...
81.213.182.219
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim