• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 14 °C

Ankara’nın en iyi 10 balık restorantı

Ankara’nın en iyi 10 balık restorantı
Adını gemilerin bağlandığı "Ancora"dan alan kent, bir zamanlar Anadolu"nun ilk limanıymış. Bugün de Türkiye'nin Başkenti Ankara denize ve balığa son derece meraklı.
Rivayete göre bunun sırrı, şehrin tarihinde saklı. Adını gemilerin bağlandığı "Ancora"dan alan kent, bir zamanlar Anadolu"nun ilk limanıymış. Bugün de şehir halkı denize ve balığa son derece meraklı. Türkiye"deki amatör kaptanların büyük bölümü Ankara"da yaşıyor. Başkentte 100"ü aşkın balık restoranı bulunuyor. Balıklar ülkeyi çevreleyen denizlerden günlük olarak getirtiliyor. Biz de bu hafta jüri üyelerimize Ankara"daki balık restoranlarının en iyilerini sorduk. İşte en iyi 10 listemiz.

EN İYİ 10

1. Trilye

2. Kalbur

3. Yakamoz

4. Kumsal

5. Pişirme Evi

6. Agora

7. Fish House

8. Yosun

9. Zeytuni

10. Lagos

TRİLYE

İstanbul"un lüferi Ayvalık"ın ahtapotu

Gaziosmanpaşa"daki Trilye"nin işletme sahibi, dokuz yıl boyunca Türk Silahlı Kuvvetleri"nin yeme içme sorumluluğunu yapmış olan Emekli Kıdemli Binbaşı Süreyya Üzmez. Kendisi aynı zamanda bir gurme. Mevsimine göre Türkiye denizlerinde yaşayan tüm balıkları bulmak mümkün. Mekan, "Sağlık için balık, balık için Trilye" sloganıyla hizmet veriyor. Ayvalık"ın dalgıç ahtapotu, çakıl barbunu, Saroz"un mezgiti, İğneada"nın kalkanı, Karataş"ın karidesi, İskenderun"un lagosu, İstanbul Boğazı"nın lüferini sunuyor. Sadece olta ve ağla tutulmuş balıklar bulunuyor. Mutfakta Uzakdoğu"nun kendine özgü sağlıklı pişirme teknikleri de kullanılıyor. 120 kişi kapasiteli. Her gün 8.30-02.30 saatleri arasında açık. Kişi başı hesap alkollü içkiyle birlikte 70 YTL"ye çıkabiliyor. Tel: (312) 447 12 00

KALBUR

Her daim mevsim balığı

16 senedir Oran"da hizmet veren Kalbur"u, Mehmet-Bilen Tekmen çifti işletiyor. Balıktan yapılmış tandır, mantı, sucuk, dolma, börek, bayıldı, pastırma, döner ilgi gören yiyeceklerin başında geliyor. Bütün mevsim balıklarını bulabilirsiniz. Şu anda en çok lüfer sipariş ediliyor. 45 kişilik küçük bir mekan olan Kalbur"da, 100"e yakın meze çeşidi bulabilirsiniz. Otlar bakımından son derece zengin. Şu anda en çok tercih edilen meze, ızgara enginar. Kalbur"da deniz mahsullerinin tadına bakmak için bir hafta öncesinden rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Müşterilerinin yüzde 60"ı kadın. Pazartesi günleri hariç 12.00-24.00 arası açık. Kişi başı ortalama 30-50 YTL ödeniyor. Tel:(312) 490 50 01.

YAKAMOZ

Ankara"nın en eskilerinden

Yakamoz, Ankara"nın en eski balık restoranlarından. 42 yıldır çeşitli semtlerde hizmet veriyor. 20 yılı aşkın zamandır da Tunalı Hilmi Caddesi"nde. İşletmesini Esat Tecim, Mümin Ertan ve Erkan Balkan yapıyor. Mutfaktan aşçı Mustafa Uçar sorumlu. Balıkların seçimini Esat Tecim yapıyor. Yakamoz"da şu anda 10 çeşit balık var. Her mevsim kalkan ve lüfer bulmak mümkün. Tereyağında karides, kiremitte ve ızgara lüfer, ızgarada bütün olarak pişirilen kalkan, restoranın spesiyalleri arasında. Kuğulu Park manzarasıyla 130 kişiye aynı anda hizmet verebiliyor. Kapıları 12.00-23.00 saatleri arasında açık. Üç çeşit meze, günün balığı ve yarım şişe rakının bulunduğu fiks mönü 27 YTL. Tel: (312) 468 01 02.

KUMSAL

Odun ateşinde levrek

Yaklaşık 5 yıl önce Sakarya Caddesi"nde açılan Kumsal Restoran, iki katlı. Özellikle yaz ayları boyunca teras katı büyük ilgi görüyor. 200 kişi kapasiteli. Kumsal"ı dokuz ortak işletiyor. Ortakların en büyük özelliği, 32 yıl Ankara"da faaliyet gösteren Körfez Restoran"ın eski çalışanları oluşu. Körfez"in kapanması üzerine, burada çalışan 30 kişi Kumsal Restoran"a geçmiş. Şu anda 10"u aşkın balık çeşidi var. En çok lüfer, palamut, istavrit, hamsi ve çipura tercih ediliyor. Odun fırınında pişen levrek çok popüler. Arnavut ciğeri ve tereyağında işkembesi ile de ünlü. Mutfağın başındaki isim, 45 yıllık aşçı Ahmet Köroğlu. Mekan 11.00-24.00 arası açık. Kişi başı hesap 30-40 YTL arasında. Tel: (312) 434 53 61.

PİŞİRME EVİ

Balığını kendin seç

Hüseyin Kav"ın işlettiği Pişirme Evi"nin üç şubesi var. Biri fastfood balıkçı olarak çalışıyor. En büyük şubesi ise Yıldız Hollanda Caddesi üzerindeki. Üç katlı restoran, aynı anda 570 kişiye hizmet verebiliyor. Müşteriler, yemek istedikleri balığı tezgahtan kendileri seçiyor. Pişirme şekillerini de ızgara, odun ateşinde, buharda olmak üzere kendileri belirliyorlar. Şu anda en çok odun ateşinde, çelik tepside pişirilen sebzeli levrek tercih ediliyor. Kilosu 45 YTL. Mutfaktan 35 yıllık mutfak deneyimi olan Ekrem Boyraz sorumlu. Çocuklara özel iki mönüsü var: Denizkızı ve korsan adını taşıyor. İçinde ağırlıklı olarak kalamar, karides gibi deniz ürünleri bulunuyor. 11.30-22.30 saatleri arasında hizmet veriyor. Alkollü içki servisi yok. Tel: (312) 441 62 62.

AGORA MEYHANESİ

Spesiyali kırlangıç buğulama

Özkan ve Özgül Görgün kardeşlerin işlettiği Agora Meyhanesi, 10 yıldır varlığını sürdürüyor. 18 çeşit balık var. Canlı Akdeniz müziği eşliğinde yemek yiyebiliyorsunuz. Spesiyalleri kırlangıç buğulama. Krema sosu, mantar, sarmısak, domates, biber ile servis ediliyor. Kilosu 50 YTL. Tuzda yapılan lagos, levrek ve mercan tercih edilen diğer balık çeşitleri. Balıklar, Mersin ve Samsun"dan getirtiliyor. Agora"da 25 çeşit soğuk meze var. Büyük bir kısmı Akdeniz ve Rum mezeleri. Dileyen fiks mönü alabiliyor. Yedi soğuk meze, salata, üç ara sıcak, beş balık seçeneği, meyve, tatlı ve sınırsız içkinin olduğu mönünün fiyatı 45 YTL. Her gün 12.00-24.00 saatleri arasında açık. Tel: (312) 447 37 86.

FISH HOUSE

Kalkan tandırı mutlaka tadın

Bilkent Fish House, dört yıldır Çamlık Sitesi"nde hizmet veriyor. İşletmeciliğini Çetin ve Suzan Özenay çifti yapıyor. Spesiyalleri balık şiş, balık tandoori, balık sucuk, mozzarella peynirli ızgara kalamar, karides cızbız, lagos kokoreç, ızgara somon köfte, sarmısaklı tarakta karides, şampanya soslu karides ve yabani kekikli ahtapot ızgara var. En çok tandoori denilen balık tandır tercih ediliyor. Dekorasyonu ahşap ağırlıklı olan mekan, şömineli salonunda yaklaşık 100 kişiye hizmet verebiliyor. Çam ağaçları arasında yer alan bahçesi ise 500 kişilik. Mısırlı, haşhaşlı, zeytinli ve diğer ekmek çeşitleri günlük üretiliyor. Özel günler ve davetler için grup mönüleri uygulanıyor. 11.00-24.00 arası açık.Kişibaşı hesap 50 YTL civarında geliyor. Tel: (312) 266 22 00.

YOSUN

Tuzda lagos, sütte levrek

Kavaklıdere"de 11 yıldır Ankaralılara hizmet veren Yosun Restoran"ı, Fahir Çer ve Şahin Aksoy işletiyor. 21 çeşit soğuk meze, 16 çeşit ara sıcak ve 14 çeşit balık var mönüde. Balığı devamlı taze muhafaza edebilmek için özel kar makinesi almışlar. Restoran, tuzda ve sütte pişirdiği balıklarla iddialı. Tuzda lagos ve sütte levreğin tadına mutlaka bakılmalı. Kalamar dolma ve balık şişte de iddialılar. Şu sıralar mercan ve çipura tercih ediliyor. Arka bahçesi ve yazlık terası da bulunan restoran 140 kişilik. Gruplar için iki özel loca ve iki ayrı oda bulunuyor. Haftanın her günü açık. Gece son müşteri ayrılana kadar hizmet veriyor. Pazar günleri hariç piyano eşliğinde canlı müzik dinleyebilirsiniz. Hesap 50-80 YTL arasında değişiyor. Tel: (312) 467 54 64.

ZEYTUNİ

Cunda Adası"ndan papalina

Zeytuni, Ankara"nın en yeni balıkçılarından. Sinem Özer, Serpil Doğan Özer ve Hüsniye Bayraklı Özer olmak üzere, üç kız kardeş tarafından işletiliyor. Yemekleri de kendileri yapıyor. Cunda Adası"nın deniz ürünlerini ve ünlü mezelerini sunuyorlar. Yağda pişirilen papalina ile iddialı. Her zaman bulabilirsiniz. Yanı sıra lüfer başta olmak üzere diğer mevsim balıkları da yer alıyor. Kekikli ahtapot, yengeç bacaklı krep, levrek sarma, balık köftesi ve portakallı ahtapot salatası en çok tercih edilen ürünler. Mezeler Ege ve Girit usulü yapılıyor. Malzemeleri Cunda"dan getirtiliyor. İki katlı mekan 110 kişilik. Dekorasyonunda da Ege havası yansıtılmaya çalışılmış. Kişi başı ortalama 40-45 YTL ödeniyor. 11.30-24.00 arası açık. Tel: (312) 441 44 00

LAGOS

Kendileri tutup servis ediyor

Dursun Köylü ve Ali Bölükbaş"ın işlettiği Lagos, üç şubesiyle hizmet veriyor. 27 yıllık restoranın ilk şubesi Sakarya Caddesi"nde açıldı. Daha sonra Çevre Sokak ve Çayyolu"ndaki şubeleri geldi. En büyük özelliği balıkları kendilerinin tutuyor olması. İşletme sahibi Köylü, düşük maliyet sayesinde, Ankara"daki en lezzetli ve ucuz balığı servis ettiklerini iddia ediyor. Dört ara sıcak deniz ürünü, altı soğuk meze, meyve tabağı, yarım şişe rakı veya şarap ve mevsim balığından oluşan fiks mönünün fiyatı 35 YTL. 11 balık çeşidi var. Spesiyali mekana adını veren Lagos buğulama. Bademli ve tereyağında karides ile balık köfte, balık krep de ilgi görüyor. 12.00-01.00 arası açık. Tel: (312) 426 84 87. 
Denizhaber.Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim