• BIST 12433.5
  • Altın 6785.42
  • Dolar 43.6136
  • Euro 51.45
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 7 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 9 °C

Anaklia Derin Deniz Limanı inşaatı başladı

Anaklia Derin Deniz Limanı inşaatı başladı
Gürcistan'daki Anaklia Derin Deniz Limanı inşaatı başladı.

Gürcistan'da 400 hektarlık araziye inşa edilecek olan Anaklia Derin Deniz Limanı'nın inşaatına başlandı. 

Temel atma törenine katılan Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili bu projenin çok özel olduğunu belirterek, "Gürcistan'ın İpek Yolu haritasındaki konumunu güçlendirecek." ifadesini kullandı.

Kvirikaşvili, Anaklia Derin Deniz Limanı Projesi'nin ciddi bölgesel kalkınma ve ekonomik fırsatlar yaratacağını kaydederek, "Bu projeyle Gürcistan, uluslararası iş birliği, istikrar ve barışın bir ülkesi olarak uluslararası platformda tanıtılacak." dedi.

9 aşamalı projenin ilk aşamasında 540 milyon dolar yatırım yapılacak. Anaklia Derin Deniz Limanı, yaklaşık 400 hektarlık araziden oluşuyor. Liman için tahmin edilen yatırım harcaması 2.5 milyar dolar olacak.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim