• BIST 11189.5
  • Altın 5736.947
  • Dolar 42.5664
  • Euro 49.5586
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 11 °C
  • Antalya 11 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 9 °C

Ambarlı Limanı'nda kaçak oyuncak operasyonu yapıldı

Ambarlı Limanı'nda kaçak oyuncak operasyonu yapıldı
Ambarlı Limanı'nda Çin'den gelen konteyner içerisindeki kaçak oyuncaklar ele geçirildi.

Ambarlı Limanı'nda Çin'den gelen konteyner içerisinde kaçak oyuncak ele geçirildi.

Çin'den gelen konteyner, Ambarlı Liman sahasından çıkarılmadan önce Konteyner Takip Sistemi üzerinden konteynere ait evraklar sorgulandı. Yapılan sorguda, konteynerin çıkış listesinde yer almadığı tespit edilince muhafaza memuru evrakların sahte olduğundan şüphelendi. Bunun üzerine muhafaza memuru konteynerin çıkış işlemlerini yavaşlattı ve hemen İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen gümrük muhafaza ekipleri, ibraz edilen çıkış fişinin daha önce başka bir firma adına düzenlendiğini ve yeniden kullanılmaya çalışıldığını tespit etti. Bunun üzerine konteyner detaylı olarak aranmak üzere arama hangarına yönlendirildi.

PİYASA DEĞERİ 320 BİN LİRA

Yapılan arama sonucunda konteynerde piyasa değeri 320 bin lira olan, 12 bin 500 adet oyuncak, 2 bin adet çanta, 8 bin 800 adet cüzdan, 2 bin 600 paket magnet harf, 52 bin 800 adet kalem, 11 bin adet tarak ve 5 bin 800 adet ayna ele geçirildi.

Kaçak eşyalara el konuldu, olaya karışan 2 şüpheli gözaltına alındı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin de operasyonu gerçekleştiren gümrük muhafaza ekiplerini kutladığı belirtildi. 

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim