• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

Altınkum Plajı’nda beach club inşaatı yeniden başladı

Altınkum Plajı’nda beach club inşaatı yeniden başladı
Çeşme'de doğal SİT alanı statüsündeki Altınkum Plajı’nda tepkiler üzerine durdurulan beach club inşaatı yeniden başladı.

İzmir'in Çeşme ilçesinde bulunan doğal SİT alanı statüsündeki Altınkum plajında tepkiler üzerine durdurulan beach club inşaatı yeniden başladı. Çeşme Çevre Platformu Sözcüsü Ahmet Güler, “Tüm bu şikayet ve resmî girişimlere rağmen inşaatı durduracak resmî bir makam bulunamadı. Halkın arazisi olan SİT alanındaki inşaat süreci tekrar başladı” dedi.

Çeşme ilçesinde Doğal SİT Alanı statüsündeki Altınkum plajında denize sıfır kumsal alanda Adana merkezli Yeşiköylü Atık Yönetimi Madencilik isimli şirket tarafından yapılmak istenen Beach Club projesi bölge halkının ve çevre eylemcilerinin tepkisi sonucu 13 Mayıs'ta durduruldu.

Bölgede şirket tarafından denizin içine inşa edilen yapılar sökülürken kaçak olarak açılan su kuyusu da DSİ tarafından mühürlendi. Yaşanan olayın üzerinden geçen iki haftanın ardından şirket alanda yeniden inşaat faaliyetine başladı. Daha önce de yüz yıllık ardıç ağaçlarının söküldüğü bölgede, ağaçlar yeniden tahrip edilmeye başlandı.

“RUHSAT ALABİLMEK İÇİN GEÇİCİ OLARAK İNŞAA ETTİKLERİ YAPILARI SÖKTÜLER”

Çeşme Çevre Platformu Sözcüsü Ahmet Güler, daha önce de defalarca kaçak inşaat faaliyeti ile ilgili şikâyette bulunduklarını belirterek, belediyeye işletme ruhsatı başvurusu yapan inşaatçıların ruhsat alabilmek için geçici olarak inşa ettikleri yapıları söktüklerini ifade etti.

Yapıların göstermelik olarak sökülmesinin ardından, iki hafta sonra faaliyetlerin yeniden başladığını söyleyen Güler, “Kaçak inşaatçıların ruhsat alıp almadıkları bilinmiyor. Bölge sakinleri Çeşme Belediyesi'nin böylesi bir tahribat ve kaçak inşaata işletme ruhsatı vermeyeceği beklentisi içinde. Tüm bu şikayet ve resmî girişimlere rağmen inşaatı durduracak resmî bir makam bulunamadı. Halkın arazisi olan SİT alanındaki inşaat süreci tekrar başladı” dedi.

“KAÇAK İNŞAATI KİMSE DURDURAMIYOR, RESMİ MAKAMLAR SADECE TUTANAK TUTUYOR”

Gazete Duvar’dan Cihan Başakçıoğlu’nun haberine göre, yetkililerin Doğal SİT Alanı'nda yapılan inşaat faaliyetlerine müdahale edememe durumuna dikkat çeken Güler, “Kaçak inşaat ile mücadele edenler 'Bunların arkasında çok büyük bir destek siyasi güç olmalı, hiç kimseden korkmadan istediklerini yapıyorlar' diye düşünüyorlar. Tüm resmî makamlar sadece 'Süreci takip ediyoruz, tutanak tutuyoruz' demekten başka hiç bir şey yapmayarak sadece seyrediyorlar. Kaçak inşaatı hiç kimse durduramıyor. Resmî makamlar beş aydır sadece tutanak tutuyor, doğa ve deniz kenarı göz göre göre yok ediliyor” diye konuştu.

Güler, gerekli hazırlıkları yaptıklarını ve önümüzdeki süreçte hukuki girişimde bulunarak konuyu yargıya taşıyacaklarını belirtti.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim