• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 16 °C

Alternative Transport, yeni gemi finansmanı için EBRD ile anlaştı

Alternative Transport, yeni gemi finansmanı için EBRD ile anlaştı
Türk Ro-Ro taşımacılık şirketi Alternative Transport, filosuna katacağı yeni Ro-Ro gemisinin finansmanı için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 27 buçuk milyon Euro tutarında kredi kullanımı konusunda anlaştı.

Gerçekleştirdiği hızlı büyüme ile dikkat çeken Türk Ro-Ro taşımacılık şirketi Alternative Transport, filosuna katacağı yeni Ro-Ro gemisinin finansmanı için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 27 buçuk milyon Euro tutarında kredi kullanımı konusunda anlaştı.

Şirketin toplamda 55 buçuk milyon Euro ödeyeceği 283 TIR kapasiteli bu yeni gemi; araba, kamyon, TIR ve deniz taşımacılığına uygun tren vagonu gibi tekerlekli kargo taşıyacak. Alternative Transport bu yeni kargo gemisiyle birlikte uzun zamandır ihtiyaç duyduğu Haydarpaşa Limanı ile İtalya’nın kuzeydoğusunda yer alan Trieste Limanı arasındaki bağlantıyı sağlayarak kârlılığını ve işletme verimini artıracak.

Alternative Transport’un 2014 yılında alımını gerçekleştirdiği üç geminin finansmanında yine EBRD rol almıştı. Şirketin halihazırda kiralık olarak işlettiği gemilerin satın alınması için Banka 63 milyon Euro tutarında kredi desteği sağlamıştı. Türkiye’nin dış ticaretinde deniz taşımacılığı önemli bir rol oynuyor. İthalatın yüzde 60’tan fazlası ve ihracatın yüzde 55’i deniz yoluyla gerçekleşiyor.

RoRo taşımacılığı, aşırı yoğun ve yüksek emisyonlu kara taşımacılığına düşük maliyetli ve çevreci bir alternatif sunduğu için küresel taşımacılığın gelişiminde ve dönüşümünde önemli bir rol oynuyor.

EBRD Taşımacılık Direktörü Sue Barrett yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Avrupa ile Türkiye arasındaki Ro - Ro taşımacılığının öneminin sürekli artıyor olmasına rağmen maalesef Türk şirketler uzun vadeli finansman bulmakta zorlanıyorlar. Bu bizim Alternative Transport ile ikinci finansman anlaşmamız. Çünkü biz deniz taşımacılığının sadece başarılı ve kârlı bir sektör olduğuna değil aynı zamanda daha güvenli ve verimli bir taşımacılık sistemi olduğuna inanıyoruz.”

Alternative Transport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul “Avrupa’nın önemli limanlarını birbirine bağlayarak çok yönlü bir taşımacılık ağı geliştirme hedefimize giden yolda EBRD’nin desteği bizi çok memnun ediyor. Dahası bu destek sayesinde altyapımızı geliştirerek müşterilerimize daha kaliteli hizmet sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Şirketin mevcut filosu yedi Ro-Ro gemisinden oluşuyor. 

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim