• BIST 10358.46
  • Altın 4341.658
  • Dolar 40.1932
  • Euro 46.9019
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 27 °C
  • Çanakkale 24 °C

Aliağa Güzelhisar Barajı alarm veriyor

Aliağa Güzelhisar Barajı alarm veriyor
Ülke genelindeki barajların doluluk oranları alarm verirken İzmir'in en önemli barajlarından olan Aliağa Güzelhisar Barajında doluluk yüzde 50'nin altına düştü.

Aliağa Güzelhisar Barajında geçtiğimiz yılın aynı ayında yüzde 60'larda olan doluluk oranı, bu yıl yüzde 50'nin altında kaldı.

Bölgedeki son yağmurların çok fazla etkili olmaması önümüzdeki yaz ayı için kuraklık tehlikesini akıllara getirdi.

Güzelhisar Barajı'nın yanı sıra İzmir'deki diğer barajların da doluluk oranları geçen yıllara oranla daha düşük.

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) tarafından yapılan son güncellemelerde doluluk oranları Tahtalı Barajı'nda yüzde 37.7, Balçova Barajı'nda yüzde 32.51, Gördes Barajında yüzde 3, Ürkmez Barajında yüzde 40.57, Güzelhisar Barajı'nda yüzde 46.86, Alaçatı Kutlu Aktaş Barajı'nda ise yüzde 37.99 olarak ölçüldü.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim