• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 12 °C

Ali Sabancı'dan Kanal İstanbul açıklaması

Ali Sabancı'dan Kanal İstanbul açıklaması
Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı Kanal İstanbul Projesi'nin ise büyük bir proje olduğunu ve "bunu hayal bile edemiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Adıyaman Genç İşadamları Derneği'nin (AGİD) her yıl geleneksel olarak düzenlediği "Yılın Genç Girişimcisi ve Yılın İşadamı" ödül törenine Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı'nın yanısıra Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mürteza Yetiş ve AGİD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ural da katıldı.

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı burada yaptığı açıklamalarda 3. havaalanı ve köprünün bir ihtiyaç olduğunu dile getirirken Kanal İstanbul Projesi'nin ise büyük bir proje olduğunu ifade ederek  "Bu projeyi hayal bile edemiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Eğer bu coğrafyada yasamaya devam edeceksek hava ulaşımının gelişmesi için 3. Havaalanı'nın mutlaka yapılması gerektiğini savunan Ali Sabancı, gençlerin bu gibi projelere karşı olmasını da saygı ile karşılamak zorunda olduklarını ifade etti.

Trafik sorununun çözümü için bir an önce başlanmalı

Sabancı, İstanbul'da trafik çilesine çare olacaksa 3. Köprü inşasının da bir an önce hayata geçmesi gerektiğinin altını çizerken trafikte yaşadığı sıkıntı ile ilgili olarak ise şunları söyledi: "İstanbul'da bir yerden bir yere giderken büyük sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Mesela az önce Sabiha Gökçen Havalimani'ndan Bagcilar'a 3.5 saatte geldim. İnsanlar 3.5 saatte Londra'ya uçuyor. Bir de trafikte uzun süre kalan ınsanda sinir ve stres artarken bu ister istemez sizin moral ve motivasyonunuzun düşmesine sebep oluyor. Bir işadamı olarak bu enerjimi yollarda harcamak istemiyorum. Onun için 3. köprünün şart olduğunu düşünüyorum."

Projeyi hayal bile edemiyorum

İstanbul'daki Kanal İstanbul Projesi hakkında da konuşan Ali Sabancı'nin projeyi 'hayal dünyamın bile almakta zorluk çektiği bir proje"  ifadeleriyle tanımlaması salondakiler tarafından büyük alkış aldı.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
kavakli
20 Haziran 2013 Perşembe 18:33
mehmet ilkel
senin isin bu ama bu isi hakkıyla yap o zaman bu sabah 6 da gecen geminin tipini boyunu bi ogren o zaman..kisin hicbir tanker 4-5 gun beklemiyor istatistiklerden bakabilirsin..ayrica reklam yapmanada gerek yok..navlundan navluna gore degisir istersen tahmini olarak 70-80 bin olmasi gerekir..tam rakam istersen broker arkadaslardan ogrenirim
78.180.234.244
Mehmet İlkel
20 Haziran 2013 Perşembe 12:07
300 m üzeri
Boğazdan geçen 300 m üzeri gemileri tabiki senden daha iyi biliyorum. işim bu. 300 m üzeri dolu tanker yada konteyner gemisi gördünmü boğazda. Bu özel izne tabi gemiler, istatistikleri değiştirmez. Maxi Brazil, V. kerkis gibi gemileri ise başkaları zor geçirir bu boğazdan. Siz şu istatistikleri bir inceleyin, farkına varın, sonra yazarsınız. Kışın ise beklemeler 4-5 günü buluyor. 280 m lik 2012 yapısı bir geminin günlük kirası hakkında bilgisi olan varmı ?
95.8.140.142
Mehmet İlkel
20 Haziran 2013 Perşembe 11:55
İstatistik
İstanbul boğazından kaç gemi geçtiğini, kaçının tanker olduğunu, kaçının 250 m büyük olduğununu, kaç tanesinin pilot aldığını aşağıdaki linkden görebilirsiniz. Kimsenin konuşması yasak değil bu memleketde. Tek sıkıntımız işe yaramaz, rezil, eli kirli, beşpara etmez bir muhalefet.
Link: http://www.bosphorusstrait.com/category/monthly-ship-statistics/
95.8.140.142
Kavaklı
19 Haziran 2013 Çarşamba 18:25
Derin arkadaş
Kardeş rant uğruna tabiatla kimse uğraşmasın diyosunda KOÇ ÜNİVERSİTESİ YAPILIRKEN,ZEKERİYAKÖY DE ECZACIBAŞI BİLMEM KAÇ TANE VİLLA YAPARKEN ORMANI TALAN ETMİŞLERKEN NERDEYDİN DİYE SORMAZLAR MI ADAMA ...!!!! BUNLAR YAPILIRKEN NERDEYDİN..!!! BANA KİMSE HAVA CİVA YAPMASIN AYRICA BU PROJE BU ZAMAN ORTAYA ÇIKMADI BU PROJE 1500 YILLARDAN İTİBAREN VAR..BİRAZ TARİH OKUYUN BE ARKADAŞ...
78.188.151.220
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim