• BIST 9772.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 19 °C

Ali Deniz Eraydın; açtı ağzını, yumdu gözünü!

Ali Deniz Eraydın; açtı ağzını, yumdu gözünü!
İMEAK Deniz Ticaret Odası Nisan Ayı Olağan Meclis toplantısında konuşan Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği Başkanı Ali Deniz Eraydın, IBIA'nın Türk Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Muhtaroğlu'nun sektör aleyhine propaganda yaptığını söyledi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda konuşan Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği (GYİD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Deniz Eraydın'ın gündeme getirdiği "IBIA'nın Türk Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Muhtaroğlu'nun 10-12 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan 8. Uluslararası İstanbul Bunker Konferansı aleyhinde propaganda yaparak, konferansı sabote ediyor" iddialarıyla ilgili, Deniz Haber Ajansı'na özel açıklamalarda bulundu.

IBIA'nın Türk Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Muhtaroğlu'nun, 23 ülkeden 200 kişinin iştirak edeceği 8. Uluslararası İstanbul Bunker Konferansı'na gelecek yabancı konuklara mail göndererek, Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği'nin, IBIA'nın değerlerine aykırı faaliyette bulunmasından dolayı İstanbul'da yapılacak konferansa kendisinin katılmayacağını belirterek, sabote etmeye çalıştığını söyledi.

Mustafa Muhtaroğlu'nun, IBIA Yönetim Kurulu'na gönderdiği maillde, "Türkiye'de faaliyette bulunan 5 ana yakıt firmasından 4'ünün dernek yönetim kurulunda olmadığını ve 8. Uluslararası İstanbul Bunker Konferansı'na katılmayacakları" iftirasını attığını söyleyen GYİD Başkanı Deniz Eraydın, "Türkiye de iş yapan uluslararası trader firmaları KPI Bridgeoil, Cockett, Peninsula, Iteg8 ve Med Petroleum'un sponsor olmadığı ve Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği'yle ilişkisini kestiği" yalanını dillendirdiğini kaydetti.

GYİD Başkanı Ali Deniz Eraydın, Muhtaroğlu'nun iddialarının aksine 8. Uluslararası İstanbul Bunker Konferansı'nda 10 sponsorluk kaleminden adı geçen GYİD üyesi 5 ana yakıt firmasının 3 tanesinin, uluslararası trader firmalarından en az ikisinin konferansın ana sponsoru olduğunu söyledi. 

Türkiye'nin Olağanüstü bir dönemden geçtiği bu zaman diliminde, İstanbul'da Uluslararası Konferans yapmanın ne kadar zor olduğunu ve 23 ülkeden 200'e yakın insanın iştirak edeceği organizasyona, çamur atarak, şahsi egolarını tatmin etmeyen çalışan Mustafa Muhtaroğlu'nu Allah'a havale ettiğini belirten Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Deniz Eraydın, Mustafa Muhtaroğlu'nun, 8. Uluslararası İstanbul Bunker Konferansı'nı sabote ederek, sektöre ihanet ettiğini sözlerine ekledi.

MUHTAROĞLU: IBIA YÖNETİMİNİ YEMEĞE DAVET ETTİM

Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Deniz Eraydın'ın iddiaları üzerine konuştuğumuz Uluslararası Gemi Yakıt İkmalcileri Birliği (IBIA) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Muhtaroğlu, Ali Deniz Eraydın'ın doğru söylemediğini belirterek, IBIA Yönetim Kurulu'nun İstanbul'a gelmesi halinde "Kendilerini akşam yemeğine davet ettiğini" ifade etti.

Deniz Haber Ajansı'nın maille ilgili sorduğu  iddiaları önce kabul etmeyen IBIA Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Muhtaroğlu, "Kendisinin bundan önceki 6 uluslararası konferansa başkanlık ettiğini, ancak son iki senedir kendisinin davet edilmediğini" kaydederek "Hakkında iddialar bulunan Fors Bunker Şirketi'nin sene başına kadar GYİD Başkan Yardımcılığı yaptığını ve bu şirketin IBIA değerleriyle örtüşmeyen faaliyetlerde bulunduğunu herkes biliyor. Türkiye'nin en büyük yakıt ikmal şirketi Arkas Petrol, bu konferansa katılmıyor. Bunları Yönetim Kurulu'nda olduğum IBIA'ya bildirmek zorundayım" diye konuştu.

"Yaptığımız bu eylem, Uluslararası bir konferansı sabote etmek değil midir? Gönderdiğiniz mailli ahlaki ve etik buluyor musunuz?" sorusu karşısında "Bunun ahlaki ve etikle alakası yok. İstanbul'a gelen IBIA Yönetim Kurulu'nu yemeğe davet ettim. Başka bir anlam yüklemeyin" diyerek sözlerini tamamladı.

MUSTAFA MUHTAROĞLU'NUN IBIA YÖNETİMİNE GÖNDERDİĞİ MAIL

Good morning all
Hepinize iyi günler

Dear friends coming to istanbul,  time is approaching :)
Sevgili arkadaşlar İstanbul'a gelme zamanı yaklaşıyor.

I would like to welcome you in istanbul  
Hepiniz İstanbul'a hoş geliyorsunuz diyorum

As you know situation is little bit different for me ;
Bildiğiniz gibi durum benim için biraz farklı.

I was founding chairman of turkish bunker association and chairman of first 6 conferences however spirit and values of association have been very much changed in time and i am not involved any more.
Ben GYİD'nin kurucu başkanıydım. İlk 6 konferansa da  moderatörlük yaptım. Fakat derneğin ruhu ve değerleri zaman içinde çok değişti. Bu sebeple artık karışmıyorum.

Just an update before your visit ; as you may also realise 4 of 5 physical suppliers active in turkey are not on board of association and also not  involved with conference not sponsoring not speaking (fyi, we have 5 physical suppliers in turkey namely arkas, cye energy petrol, petrol ofisi, socar ; 4 of them not onboard not sponsoring not speaking)
Ziyaretinizden önce hepinize güncel bilgi vereyim. Bildiğiniz gibi Türkiye'deki 5 ana yakıt firmasının 4 ü dernek yönetim kurulunda değil, konferansa katılmıyorlar, sponsor olmuyorlar (bilginiz için: bu 5 ana firma: Arkas, CYE, Enerji petrol, Petrol Ofisi, Socar. bunların 4'ü yönetimde yoklar, sponsor değiller, konuşmuyorlar.)

Also no international traders active in turkey are onboard and not sponsoring not speaking (we have kpi bridge oil, cocket, peninsula, integr8 and med petroleum offices in turkey ; non of them on board of association and not sponsors not speakers)
Buna ilave olarak Türkiye'de iş yapan uluslararası trader firmaların hiçbiri yönetimde yok, sponsor değil ve konuşmuyor (KPI Bridgeoil, Cockett, Peninsula, Iteg8 ve Med Petroleum)

More importantly alleged bunker player "force bunker" was vice chairman till january 2017 (see news abt this company on bunker media especially shipandbunker) so it is quite far from our values that i am not there any more (you can see effects by venue, only one sponsor and only speakers/sponsor foreigns coming, rest only invited turkish people and very very few paid delegates)
Daha da önemlisi hakkında iddialar bulunan “fors bunker” 2017 nin başına kadar dernekte başkan yardımcısıydı. bu şirket hakkında özellikle ship&bunker sitesinden haberleri görebilirsiniz. bunlar bizim değerlerimizden uzak olduğu için ben artık orada yokum. (Bunun etkisini programdan görebilirsiniz, sadece bir sponsor var ve sadece konuşmacılar ve davetliler katılıyor. çok az kişi kendi parasını ödeyerek katılıyor.)

Due to this fact i am not joining the conference, however i would like to invite you for dinner at your convenient. conference starts on 13.05 wed evening, if you arrive earlier we can meet on 10-11-12 may or 13.05 21:00 (after opening venue) or any time suits you during your stay in istanbul, please let me know if you can make it
Bu sebeplerden dolayı ben konferansa katılmıyorum., ama sizleri müsait olduğunuzda yemeğe davet etmek isterim. konferans 13.05 çarşamba akşamı başlıyor, daha erken gelirseniz 10-11-12 mayısta veya 13.05. 21:00 (açılıştan sonra) veya istanbul dayken size ne zman uygunsa buluşabiliriz. Lütfen bana katılımınızı bildiriniz.

Hope to see you in istanbul have a safe journey 
Istanbul da görüşmek üzere iyi yolculuklar

Regards
Mustafa Muhtaroğlu

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim