• BIST 8986.97
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 23 °C

Alanya’da balon balığı alımları başladı

Alanya’da balon balığı alımları başladı
Antalya’nın Alanya ilçesinde 2022 yılı balon balığı alımları başladı. Balon balıklarının teslim alma yöntemi bütün balık veya kuyruk alımı olarak gerçekleştirilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Balon Balığı Avcılığının Desteklenmesine İlişkin Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Balon balığı avcılığı ve sonrasında yapılacak işlemler ile balık alım uygulamasında düzenlemeye gidildiğini açıklayan Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, balon balığının her bir adedi başına 5 lira destekleme ödemesi yapılacağını açıkladı.

Rüzgar, "Yayımlanan yeni tebliğ, Türkiye karasularında yayılım gösteren yabancı istilacı balon balıklarının üzerinde av baskısı oluşturarak mevcut popülasyonlarının ve stoka katılım oranlarının düşürülmesi, ülke balıkçılığının ve ekonomisinin uğrayacağı zararın azaltılması, sucul biyolojik çeşitliliğin ve stokların korunması, kaynakların sürdürülebilir ve rasyonel kullanımının sağlanması ve balon balıklarının ekonomiye kazandırılması amacıyla balıkçılara verilecek desteklemeye ilişkin iş ve işlemlerle ilgili usul ve esasları belirledi. Balon balığının benekli türüne 500 bin adedine kadar her bir adedi başına 5 lira destekleme ödemesi yapılacak. Diğer türlerine 5 milyon adede kadar ise her bir adet başına 50 kuruş destekleme ödemesi verilecek. Bu tebliğ önümüzdeki 2 yıl boyunca da geçerli olamaya devam edecek. Avlanacak balon balıkları bütün veya kuyruk olarak karaya çıkartılacak ve karadaki bertaraf işlemleri sadece Bakanlığımıza bağlı il/ilçe müdürlükleri aracılığıyla gerçekleştirilecek. Alanya’da balon balığı teslim noktası balıkçı barınağı olarak belirlendi. Balıkçılarımız tarafından avlanan balon balıkları Alanya balıkçı barınağında Su Ürünleri birimimiz tarafından her hafta pazartesi-çarşamba ve cuma günleri 09.00-12.30 saatleri arasında kuyruk veya bütün olarak teslim alınacak. Balon balığı alımlarının kuyruk teslimi şeklinde yapıldığı durumda kuyruk kesimi, balıkçı gemilerinde koruyucu eldivenler kullanılarak insan sağlığına risk oluşturmayacak koşullar altında yapılacak. Balon balığının ilan edilen teslim noktalarından karaya çıkartılmak üzere sadece kuyruğu alınacak, kuyruğu dışında kalan kısmı karın bölümünden yarılarak kıyıdan en az 1 deniz mili mesafede denize atılacak. Balon balıkları karınları yarılmadan, kıyıya bir deniz mili mesafeden daha yakın noktalarda, koylarda, liman ve barınak içlerinde kesinlikle denize atılamayacak” dedi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim