• BIST 9055.87
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 18 °C

Akdeniz'deki koruma alanlarının geleceği

Akdeniz'deki koruma alanlarının geleceği
Deniz Koruma Alanları Yöneticileri Veri Ağı (MedPAN) tarafından düzenlenen Deniz Koruma Alanları Forumunun ikincisi, kasım ayında Antalya’da gerçekleştirilecek.

Deniz Koruma Alanları Yöneticileri Veri Ağı (MedPAN) tarafından düzenlenen Deniz Koruma Alanları Forumunun ikincisi, kasım ayında Antalya’da gerçekleştirilecek. Türkiye’nin Deniz ve Kıyı koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi tarafından desteklenen forumda, Akdeniz’deki deniz koruma alanlarının geleceği masaya yatırılacak.

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye) tarafından yürütülen Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi’nin de desteklediği MedPAN 2012 Forumu 25-28 Kasım 2012 tarihleri arasında Antalya’da yapılacak.

İlki 2008 yılında Fransa’da gerçekleştirilen Deniz Koruma Alanları 2008 Forumun ikincisinin Türkiye’de yapılması önerisi 2010 yılında MedPAN Genel Kurulu’nda Türkiye tarafından getirilmişti. Biyolojik çeşitlilik sözleşmesi ve Barselona Sözleşmesi taraflarının Akdeniz’deki kıyı ve deniz koruma alanları Bölgesel Çalışma programı çerçevesinde organize edilen Forum; Akdeniz ölçeğinde deniz koruma alanları yöneticileri, karar vericiler, bilim adamları ve sosyo-ekonomik alanda çalışan kuruluşların katılımı ile gerçekleştirilecek.

Organizasyonu; MedPAN, Özel Koruma Alanları Bölgesel Eylem Merkezi (RAC/SPA), TVKGM ve UNDP Türkiye tarafından yapılacak olan forumun, ekolojik olarak temsil edebilen ve etkin yönetilebilen Akdeniz deniz koruma alanları veri ağının kapsamlı gelişimine katkı sağlaması, daha etkin deniz koruma alanı yönetiminin sağlanması, denizel mekansal planlamanın dikkate alınarak doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımı ve deniz koruma alanları yönetiminde finansal kaynakların sağlanması amacına hizmet etmesi bekleniyor.

Bu çerçevede Akdeniz’de görev yapan deniz koruma alanları yöneticileri, deniz çevresi hususunda çalışan bilim adamları, ulusal karar vericiler ve hükümetler arası enstitü ve organizasyonları, basın ve haberleşme kurumları hibe kuruluşları, özel sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek, 2020 yılı yol haritası için ortak bir vizyon ve stratejinin belirlenmesine yardımcı olması planlanıyor.

Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi, Küresel Çevre Fonu (GEF) mali desteğiyle, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye) tarafından, T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ortaklığında yürütülüyor.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim