• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 10 °C

Akdeniz’de kulaçlar KKTC için atılacak

Akdeniz’de kulaçlar KKTC için atılacak
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 47. yıl dönümü nedeniyle 8 yüzücü, Mersin’den Girne’ye kadar yüzecek. Yüzücüler bayrağı Türk Ordusu’nun 20 Temmuz 1974’de çıkarma yaptığı Girne’deki plajda KKTC yetkililerine teslim edecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kıbrıs adasındaki iki halka barış getirmek için düzenlediği Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 47’nci yıldönümü için İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü yine yüzme etkinliği organize etti.

Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlikle eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’in yanı sıra Prof. Dr. Akın Savaş Toklu, Tarkan Tüzmen, Nilay Erkal, Özlem Ör, Melike Öztürk, Dr. Uğur Çiftçi ve Cem Kani’den oluşan takım sırayla kulaç atacak.

30 - 35 SAAT SÜRECEK

30 - 35 saat sürmesi beklenen “Bayrağımız Kulaçlarla Kıbrıs’a” etkinliği bugün (19 Temmuz) Kürşad Tüzmen’in Mersin’den denize girerek attığı ilk kulaçlarla başlıyor.

8 sporcu kesintisiz şekilde yüzerek Mersin’den kendilerine verilen Türk Bayrağı’nı yarın (20 Temmuz) Girne Çıkarma Plajı’nda KKTC’li yetkililere teslim edecek.

KÖPEKBALIKLARINA KARŞI BİLEKLİK

Milliyet’ten Gökhan Karakaş’ın haberine göre, Akdeniz’in açık sularında gerçekleşecek yüzme maratonunda yüzücüleri köpekbalığı gibi tehlikelerden koruyacak kafes kullanılmayacak. 8 yüzücü de güvenlik önlemi olarak köpekbalıklarına sinyal yayan koruyucu bileklik takacak. Öte yandan maraton boyunca sporculara Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın gemileri ve güvenlik botları eşlik edecek.

‘AMBARGOYA DİKKAT ÇEKİYORUZ’

Kürşad Tüzmen, yüzme maratonunu İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü Başkanı Mustafa Özer’in tasarladığını söyledi.

Tüzmen, “Açık deniz maratonu konusunda dünyanın dikkatini çekerken bağımsız bir devlet olan KKTC’nin varlığına vurgu yapmak istiyoruz. KKTC’li sporculara uluslararası alanda uygulanan ambargolara dikkat çekerken, ülkemizdeki açık deniz yüzücülerine açık deniz parkuru kazandırmayı amaçlıyoruz. Avrupalı yüzücülerin bu parkur için hazırlandığını öğrendik ve mutlu olduk. Ülkemiz sporcuları bu tarz maratonlar için Avrupa’ya gidiyor ve ciddi paralar harcıyor. Bu maratonla artık bu gidişin tersine döneceğini düşünüyoruz” dedi.

‘AKDENİZ DENİZ DUVARI GİBİ GELİRDİ BANA’

Prof. Dr. Akın Toklu, çocukluğunda memleketi Mersin Anamur’un Malaklar köyünden denize baktığında ufuk çizgisine kadar uzanan Akdeniz’in her an üzerine yıkılacağını düşündüğünü, şimdi atacağı kulaçlarla çocukluk günlerine döneceğini belirtti.

Prof. Dr. Toklu şunları söyledi: “Akdeniz bana sudan bir duvar gibi gelirdi. O yüzden bilinçaltıma yerleşen bu algı ile sık sık rüyamda deniz taşar, adını sonradan duyacağım adeta tsunamilerle boğuşurdum. Hava berrakken görünen Beşparmak Dağları’nın silueti ve Yavru Vatan KKTC’nin ışıkları beni hep çekti. Bayrağımız Kulaçlarla Kıbrıs’a organizasyonuyla Kıbrıs’a barış ve özgürlük getiren harekâtın da hatırlanmasına katkı sağlamak büyük gurur.”

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim