• BIST 9879.61
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 28 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 20 °C

Ahmet Çınar: Liman kalkmalı, marina ve eğlence merkezleri yapılmalı

Ahmet Çınar: Liman kalkmalı, marina ve eğlence merkezleri yapılmalı
Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, valilikçe hazırlanan kentsel tasarım ve küçük ölçekli turizm projelerini tanıttı.

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak Limanı’nın kaldırılarak; marina, yat limanı ve eğlence merkezi yapılması gerektiğini belirtti.

Zonguldak Valiliği Şehit Ömer Halisdemir Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Ahmet Çınar'ın yanı sıra İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş ve kurum müdürleri katıldı. Toplantıda, Zonguldak kıyı yenileme çalışmaları ile Zonguldak Mağaraları Ziyaretçi Merkezi, TTK Rombaki Çocuk Bilim Merkezi, Gümeli Tabiat Anıtı Ziyaretçi Merkezi ve Gümeli Belde Meydanı Projesi, Kadıoğlu Mozaikleri, Madencioğlu Şelalesi, Çayırköy Mağarası ile Değirmen ve Çevresi, A Tipi Misafirhane, Zonguldak TSO Apiterapi Köyü, Kandilli Köy Pazarı ve Endüstri Mirası Ziyaretçi Merkezi, Aşağı Kandilli, Harmankaya Kanyonu Yürüyüş Parkuru, Çaycuma Filyos Master Plan ve Fuar Alanı için hazırlanan projeler tanıtıldı.

Zonguldak'ın tabiat olarak çok güzel bir coğrafyası olduğunu ifade eden Çınar, "Biz turizm açısından bir Ege, Akdeniz gibi bir şehir değiliz. Onlarla rekabet etme şansımız yok. Denizin mevsimi, rüzgarı, dalgası, soğukluğu bunlar etkiliyor. Tabiat olarak çok güzel bir coğrafyamız var. Buna diyecek bir şeyimiz yok. Ama turizm için sadece deniz yetmiyor. Bizim mevsimimiz de kısa. Turizm topyekun bir faaliyet. Sadece Zonguldak değil bölgesel değerlendirilmesi gereken bir sektördür. Biz kalkınma ajansında bunu da gündemle getiriyoruz. Sadece Zonguldak olarak değil ama çevre illerle birlikte bütün bunların birlikte hesap edilmesi gerekiyor. Sadece bir yayla, sadece bir müze, sadece bir deniz turizm için yetmiyor. Turizm bunların hepsiyle olabilen bir şey. Yayla, sağlık, yeme içme, yöresel ürünler, alışveriş, eğlence merkezleri bütün bunlarla beraber bölgedeki diğer şehirlerle bütün bir projelendirmeyle turizm kalkındırabilir. Yabancı turistlerin çok akın edebileceğimiz bir deniz varlığımız yok. Ama İstanbul, Ankara gibi büyük şehirler, günübirlik, hafta sonu tabiata kendilerini bırakma, şehrin stresinden, gürültüsünden uzak tabiatta nefes alma alanları olarak değerlendirebilirler. Buna coğrafyamız çok müsait. Biz bu anlayışla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sunulan projelerin bir kısmı kararı verildi uygulama projesine geçildi. Yapım aşamasına bir hazırlık anlamına da geliyor. Bunları yapacağız inşallah." şeklinde konuştu.

Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde gerçekleştirilecek 'Filyos Vadi Projesi' ile ilgili de konuşan Çınar, "Filyos Projesi, Türkiye'nin en belli başlı projelerinden bir tanesi. 25 milyon ton liman kapasitesiyle birlikte ticari anlamda dünyaya açılan kapımız olacak. İstihdam, uluslararası iş adamları çoğalacak. Nüfus artacak. Yan sanayi hizmet sektörü, aklınıza ne gelirse bütün alanlarda bir genişleme olacak. Dolayısıyla kendimizi hazırlamamız gerekiyor. Kalkınma ajansına böyle bir görev verdik. Projelendirme, duyuru yapma, eğitim verme gibi hepsini kapsayan bir çalışmamız var" dedi.

Çınar, “Filyos Limanı yapılıyor, yakında özel bir firmanın da limanı var, Ereğli Limanı var. Bana göre bu liman bu şehirden kalkmalı. Bu benim kişisel görüşüm. Tırların bu şehirde işi yok. Buraya bir marina, bir yat limanı yapalım. Bu şehirde halkın, Zonguldaklıların gezip dolaşacağı lüks mekanlar, güzel ortamlar olsun. Böylece insanlar yat alıp buraya bağlamaya ve Karadeniz’de gezmeye de başlarlar. Ülkemiz gelişiyor, insanlar konfor ve rahatlık arıyor. Buraya da bir yat limanı, marina yakışır diye düşünüyorum. Tabi buna yasalar ne der bunu bilemiyorum” ifadelerini kullandı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim