• BIST 9693.46
  • Altın 2508.306
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.833
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 18 °C
  • Çanakkale 17 °C

Ahmet Arslan Çıldır Gölü'ndeki iskele açılışına katıldı

Ahmet Arslan Çıldır Gölü'ndeki iskele açılışına katıldı
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı çerçevesinde düzenlenen Kars - Ardahan sınırında yer alan Çıldır Gölü'ndeki etkinliklere katıldı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı çerçevesinde düzenlenen Kars-Ardahan sınırındaki Çıldır Gölü'ndeki etkinliklere katıldı.

Tekne teslim töreni, iskele açılışı ve göl üzerinde ilk kez gerçekleşen yelken ve kano yarışlarına katılan Bakan Ahmet Arslan, Türkiye'nin bu konudaki geldiği noktanın gurur verici olduğunu söyledi.

Bakan Arslan'ın yanı sıra Kars Vali Rahmi Doğan, Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, AK Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Merin Kalkavan, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, GYİD Başkanı Ali Deni Eraydın, VDA Başkanı Recep Düzgit, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Üyeleri Erbil Özkaya, Tamer Kıran, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların da katıldığı Çıldır Gölü Denizcilik ve Kabotaj Bayramı renkli görüntülere sahne oldu.

ELİNİ ÖPTÜRMEMEK İÇİN DİRENDİ

Tören alanında Arpaçay Kaykamamı Onur Şatıroğlu, Belediye Başkanı Erçetin Altay ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Ahmet Arslan vatandaşların sevgi gösterileri eşliğinde alana güçlükle gidebildi.

Çıldır Gölü'nde böyle bir organizasyona katkı verdiği için teşekkür eden bazı vatandaşların elini öpmek istediği Bakan Arslan buna izin vermedi, tokalaşmakla yetindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Kars'a gerçekleştirdiği ziyarette kendisine "Başkanım" diye hitap etmesiyle tanınan ve dikkatleri üzerine çeken Karslı yatırımcı Okan Poliçe de bakanı "Arslan Bakanım" şiiriyle karşıladı. 4 kıtalık şiirin yer aldığı Bakan Arslan'ın bulunduğu fotoğrafı Bakan Arslan'a hediye eden Okan Poliçe, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

KAFKAS HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ

Alana kurulan platforma gelerek yerini alan Bakan Arslan, halk oyunları gösterisinin ardından yaptığı konuşmada, ülkede denizciliği geliştirmek için çalıştıklarını söyledi. Bakan Arslan, "Üç tarafı deniz olan ülkede gençlerin sadece kıyı kentlerinden değil, diğer kentlerden de çıkabilmesi adına iç sularda çok güzel, çok başarılı uygulamalar yapıyoruz. Çıldır'da, Kars'ta Ardahan'da yaptığımız tam da bu. Memnuniyetimiz, gururumuz o ki, ülkenin her yerine, iç sulara, denizciliği, deniz sevdasını, denizi sevmeyi getiriyoruz" dedi.

Bakan Arslan daha sonra iki teknenin teslimini yaparak, göl üzerindeki iskelenin açılışını gerçekleştirdi ardından da kano ve yelken yarışlarında dereceye girenlere ödüllerini verdi ve teslimini yaptıkları tekneye binerek göl üzerinde tur attı.

1-de.jpg2de.jpg3de.jpg4de.jpg5de.jpg6de.jpg7de.jpg8de.jpg9de.jpg10de.jpg11de.jpg12de.jpg13de.jpg14de.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim