• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 9 °C

Ağacı bize sattılar, kirazları dağıtıyorlar

Ağacı bize sattılar, kirazları dağıtıyorlar
İDO'nun Tepe-Akfen-Sera ortak girişiminin bir parçası olarak yüzde 30 ortağı olan İngiltere merkezli Souter'ın Başkanı Brian Souter’den İstanbul’da deniz ulaşımının rekabete açılmasına İngiliz atasözüyle tepki geldi.

BRIAN SOUTER: AĞACI BİZE SATTILAR KİRAZLARI DAĞITIYORLAR

İstanbul  Deniz Otobüsleri’nin (İDO) Tepe-Akfen-Sera ortak girişiminin bir parçası olarak  yüzde 30 ortağı olan İngiltere merkezli Souter Investment’ın Kurucu Başkanı Brian Souter’den İstanbul’da deniz ulaşımının rekabete açılmasına İngiliz atasözüyle tepki geldi. İDO’nun özelleştirilmesinden sonra İstanbul’da Bursa Belediyesi ve farklı şirketlere belli hatlarda imtiyaz hakkı verilmesinin etik olarak doğru olmayacağını  belirten Souter, “Bu durum bana İngilizce’de ‘picking the best cherries’ (en iyi kirazları toplamak) atasözünü hatırlatıyor. Biz tüm ağacı satın aldık, şimdi en güzel meyvelerin dağıtılmasına karşı çıkıyoruz. Sadece en çok yolcunun olduğu feribot hatları imtiyazlarının başkalarına dağıtılması etik olarak doğru değil” dedi.

İDO’nun varlıkları ile birlikte İstanbul’da deniz yoluyla ulaşım imtiyazları için 861 milyon dolar ödediklerini hatırlatan Souter  yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Rekabete karşı bir insan değilim. Aksine rekabetin şirketleri diri tuttuğuna, büyüttüğüne inanıyorum. İDO’nun İstanbul şehir hatlarında birçok hattının halen kârlı olmadığının altını çizmek istiyorum. Ama biz kamu hizmeti verdiğimiz anlayışı ile, o hatlarda faaliyete devam ediyoruz. Eğer Marmara denizi ulaşımda rekabete açılacaksa, o zaman tüm hatlar rekabete açılmalı. Bir-iki feribot alıp bu işe heveslendi diye önüne gelen şirkete deniz ulaşımı lisansı verilmesi hiç doğru değil. Bütün hatlarda rekabet istiyorlarsa biz buna hazırız. Ama sadece belli hatlarda faaliyet izni adil değil. Yasal incelememiz sürüyor. Gerekirse dava açabiliriz.”

ÖZELLEŞTİRMENİN RUHUNA AYKIRI

İDO’nun Türkiye’deki ilk yatırımı olmadığını kaydeden Brian Souter, “Ben burada 15 yıldır yatırım yapıyorum. Benim bir fon yönetim şirketim var. Orada 15 yatırımcının yatırımlarına da yön verebiliyoruz. Eğer ben İDO’da hayalkırıklığına uğrarsam ki, en iyi meyveleri başkalarına toplatırlarsa hayal kırıklığına uğrayabilirim, bu durum onların kararlarında olumsuz etki yapabilir. Bu durum özelleştirmenin ruhuna aykırı.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Mustafa Derman
02 Ekim 2012 Salı 12:58
Balık Hafızası
Herkes ya balık hafızalı yada mevzulardan habersiz. Eski yönetim varken kuyrukta beklemiyormuyduk, ben bekliyordum. Parası olan öncelikli geçer. 40 milyar verip araba alabilecek gücü olan insanın 20 milyon fark verip öncelik satın alması normal değil mi ? Serbest piyasa değil mi ? Parayı veren düdüğü çalar, parasına kıyamayanlar kuyrukta bekler, bu bütün dünyada böyle.
85.97.146.168
Yalovalı
01 Ekim 2012 Pazartesi 15:59
Kurnaz ingiliz
İngilizin umrunda mı insanlar ailesiyle şehir dışına çıkmak istediklerinde saatlerce kuyrukta beklemiş.. Dün akşam İstanbul a dönüşte kilometrelerce kuyruk vardı topçularda..İngiliz ortak o zaman armudun sapı üzümün çöü deyip de milletti öncelikli geçiş diye sağmaya kalkmayaydın..Utanmadan birde Türkiye yi tehdit ediyor..Sanki hayrına yatırım yapıoyor gibi bu memlekette..
78.186.167.239
Ali Derya
01 Ekim 2012 Pazartesi 13:58
Güvenilirlik
Oyun başladıktan sonra kurallar değiştirilmez.Oyunu kuralına göre oynamazsanız bir sonraki özelleştirmede karşınızda alıcı bulamazsınız. Esasında en güzeli, özelleştirme yerine önce rehabilitasyon ve sonrasında 'gerçekten özerkleştirme' ve tabi çok sıkı kontrol.
Selametle kalın
85.97.76.33
RIFAT TAN
29 Eylül 2012 Cumartesi 14:13
FUTBOL SAHASI
SAYIN İDOCULAR KİRAZ DAGITILIYOR DIYE GEREKSIZ FERYAT EDIP KAMUOYUNU YANILTMAYIN SİZ BU ÖZELLEŞTİRMEYE GİRERKEN NEGMAR IN İSKELELERİ VARDI SİZ BUNU BİLİYORDUNUZ. BU ISKELELERI FUTBOL SAHASIMI SANIYORDUNUZ ŞİMDİ KUZU POSTUNA BÜRÜNÜP MAZLUMU OYNUYORSUNUZ. AYRICA YÖNETTİGİNİZ FONLARIN DARILACAGINI SÖYLEMEKLE SİZ ÜLKEMIZIMI TEHDIT EDIYORSUNUZ. BIZ TURKLER KIMSEYI MAGDUR ETMEYIZ.LUTFEN SIZDE ADALETLI OLUN KAMUOYUNU YANILTMAYIN
188.58.47.241
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim