• BIST 9693.46
  • Altın 2509.53
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7711
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 17 °C

ADNOC, yeni inşa edilecek LNG gemileri ile filosunu genişletecek

ADNOC, yeni inşa edilecek LNG gemileri ile filosunu genişletecek
Abu Dabi Ulusal Petrol Şirketi'nin (ADNOC) nakliye ve denizcilik lojistik kolu olan ADNOC Logistics & Services (ADNOC L&S), 2025 yılında filosuna katılacak 2 adet 175.000 metreküp LNG gemisinin inşası için Gemi İnşa Sözleşmesi’nin imzalandığını duyurdu.

ADNOC Logistics & Services (ADNOC L&S) şirketinin daha geniş büyüme ve genişleme stratejisinin bir parçası olan satın alma, BAE'nin önde gelen denizcilik ve denizcilik operatörü konumunu daha da güçlendiriyor.

Yeni LNG gemileri, mevcut LNG işini ve Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (LNG) üretim kapasitesini büyütme hedeflerini destekleyerek ADNOC'un 2030 büyüme stratejisinin önemli kolaylaştırıcıları olacak. Gemiler, Çin'deki Jiangnan Tersanesi'nde inşa edilecek.

2020'de ADNOC L&S, nakliye filosunu genişletmek ve çeşitlendirmek ve müşterilerine daha geniş bir hizmet sunarken ADNOC'un üretime dönük üretim kapasitesinin büyümesini ve alt ve petrokimya operasyonlarının genişlemesini desteklemek ve mümkün kılmak için stratejik bir büyüme programı başlattı.

ADNOC L&S, Orta Doğu'daki en büyük ve en çeşitli gemi filosuna sahiptir. Ticaret filosu, sahip olduğu charter gemileri aracılığıyla ham petrol, rafine ürünler, kuru dökme yük, konteynerli kargo, LPG ve LNG'yi küresel pazarlara taşıyor.

ADNOC L&S CEO'su Kaptan Abdulkareem Al Masabi, "LNG filomuzun genişletilmesi ve modernizasyonu, ADNOC L&S'nin büyüme stratejisinin önemli bir etkinleştiricisi olacaktır. Bu satın alma, filomuzun gelecek 25 yıl boyunca müşterilerimize hizmet verebilecek daha sürdürülebilir, modern gemilerle geleceğe hazır olmasına yardımcı oluyor ve Jiangnan Tersanesi ile ortaklığımızı derinleştiriyor." dedi.

Jiangnan Tersanesi Başkanı Lin Ou, "ADNOC L&S ile ilişkimizi sürdürmekten son derece gurur duyuyoruz. Büyük LNG taşıyıcılarına yönelik bu sipariş, Jiangnan tersanesinin stratejik portföyündeki bir başka kilometre taşıdır. Bu gemileri zamanında, iyi kalitede teslim etmeyi ve mümkün olan en yüksek müşteri memnuniyetini sağlamayı taahhüt ediyoruz." dedi.

Her biri 175.000 m3 kapasiteli yeni inşa edilecek LNG gemileri, her biri 137.000 m3 kapasiteli mevcut ADNOC L&S LNG gemi filosundan önemli ölçüde daha büyük. Yeni inşa edilen gemilerin her biri, bir yıl boyunca 45.000 eve elektrik sağlayacak kadar LNG taşıyacak. Daha büyük, daha enerji verimli gemilerin satın alınması, ADNOC L&S'nin filosunun çevresel ayak izini geliştirirken artan müşteri talebini karşılamasını sağlayacak.

Yeni gemilerin motor teknolojisi, emisyonları (CO2, NOX ve SOX) azaltacak ve yenilikçi hava yağlama sistemi ile birlikte yakıt tüketimini en az %10 oranında azaltacak. Bu gemiler ayrıca emisyonları daha da azaltan ve kargoyu koruyan kısmi yeniden sıvılaştırma sistemlerine sahip olacak.

Jiangnan Tersanesi, daha önce 2020'de ADNOC L&S tarafından AW Shipping için 5 adet Çok Büyük Gaz Taşıyıcı, ANDOC L&S'nin Çinli Wanhua Chemical Grubu ile Ortak Girişim şirketi inşa etmek üzere görevlendirildi.

Geçtiğimiz 24 ay içinde ADNOC L&S, 2021'de 8 adet Çok Büyük Ham Taşıyıcı dahil olmak üzere 16 adet derin deniz gemisi satın alarak AW Shipping için 5 adet Çok Büyük Gaz Taşıyıcısına ek olarak ürün tankeri filo kapasitesini 1 milyon metrik tonun üzerine çıkaran 16 milyon varil kapasiteli 6 adet ürün tankeri ekledi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim