• BIST 9645.02
  • Altın 2411.726
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.7944
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 25 °C
  • Muğla 26 °C
  • Çanakkale 18 °C

AB'de balıklara domuz yemi gündemde

AB'de balıklara domuz yemi gündemde
Avrupa Birliği Komisyonu 1 Haziran'dan itibaren kültür balıkçılığında balıkların tavuk ve domuz eti içeren yemlerle beslenmesine izin verdi.

Avrupa'da çalkanan at eti skandalının ardından şimdi de kültür balıkçılığında domuz yeminin kullanılması gündemde. Avrupa Birliği Komisyonu aldığı kararla 1 Haziran'dan itibaren kültür balıkçılığında domuz ve tavuktan elde edilen yemler kullanılabilinecek.

Avrupa Birliği Komisyonu 1 Haziran'dan itibaren su kültürü balıkçılığında balıkların tavuk ve domuz eti içeren yemlerle beslenmesine izin verdi. Belli merkezlerde özel olarak hazırlanmış havuzlarda balık üretimi anlamına gelen kültür balıkçılığında domuz ve tavuktan elde edilen yemlerin kullanımına yakılan yeşil yeni bir tartışmayı beraberinde getirdi. "Zamanlaması belki daha iyi ayarlanabilirdi." diyen Komisyon yetkilileri, deli dana hastalığı sonrasında alınan 'hayvansal yemleri' kademeli olarak kaldırmaya hazırlanıyor. İlk adım olarak kültür balıkçılığında domuz ve tavuktan elde edilen yemleri serbest bırakacak.

1 Haziran 2013'ten itibaren kültürü balıkçılığında tavuk ve domuz eti içeren yem verilmesi serbest olacak. Avrupa'da 1990'ların sonunda hayvanlarda ortaya çıkan deli dana hastalığı ile birlikte besi hayvanlarına hayvansal yem vermek yasaklanmıştı. AB, geviş getirmeyen hayvanlarda hastalı riskinin çok düşük olduğuna dikkat çekerek alınan tedbirlerle deli dana hastalığın son yıllarda asgari düzeye çekildiğine dikkat çekiyor.

"BALIKLARA BALIK UNU VERİLMESİNE KARŞIYIZ"

Avrupa Tüketici Örgütü (BEUC), serbestiyetle birlikte 'deli balık' hastalığını beklemediklerini kaydetmekle beraber, "Konuyu yakından takip edeceğiz. Düzenli olarak numuneler alarak gerekli testleri yapacağız. Balıklara balıklardan elde edilen yemlerin verilmesine karşıyız.Kültür balıkçılığında balık unu verilmemeli." açıklamasında bulundu. Avrupa'daki deli dana hastalığın temelinde büyükbaş hayvanlara inek ve danalardan elde edilen hayvansal yemlerin verilmesinin olduğu ifade edilmişti.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
SultanSelim
10 Ağustos 2016 Çarşamba 02:57
02:57
insana harm oln birşeyi lanetli bir varlık haline getirmemek, abartmamak gerekir. doğada avlanan balıkların çoğu derelere düşmüş domuz yada kedi köpek leşleriyle besleniyor. ayrıca balık yemi için küçük hamsiler avlana avlana kökü kurudu hamsinin, balık unu yerine mezbaha artıkları ve domuzla kültür balıklarının beslenmesi çok daha mantıklı ve doğru bir yaklaşım. domuz yiyen balığın etinin haram olduğunu iddia etmek ise, ne dine ne bilime uyan akıldışı saçma bir iddia.
78.167.151.73
Mehmet İlkel
04 Mart 2013 Pazartesi 15:45
İnsana haram
Bildiğim kadarı ile domuz insana haramdır. Balıklar ve kuşlar için domuz'un haram olduğunu sanmıyorum. Karışık bir konu, diyanete sormak gerekir bence..
78.172.239.208
ismail azbakır
27 Şubat 2013 Çarşamba 12:54
insana haram
Domuz yemek insana mı haram, hayvanamı ?
78.172.239.208
ismail yıldırım
26 Şubat 2013 Salı 00:49
ithal somon
ithal somonlar üretildikleri ülkelerde domuz yemleriyle beslendiğinden yemeden veya satın almadan önce çok dikkatli olmalı dinimizde domuz eti veya ürünlerini yemek haramdır durup dururken günaha girmeyelim
5.47.142.234
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim