• BIST 9783.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

ABD, 'M/V DANIEL K. INOUYE'ye isim verme töreni düzenliyor

ABD, 'M/V DANIEL K. INOUYE'ye isim verme töreni düzenliyor
ABD'de 'M/V DANIEL K. INOUYE'ye isim verme töreni düzenlenecek.

Amerika Birleşik Devletleri'nde inşa edilen en büyük konteyner gemisi olan 'M/V DANIEL K. INOUYE'ye isim verme töreni düzenlenecek.

260 metre uzunluğa ve 35.5 metre genişliğe sahip konteyner gemisi Philadelphia Tersanesi'nde inşa edildi. İsmi ABD'nin en etkili politikacılarından biri olan ve ABD tarihinin senatodaki en yüksek rütbeli Asya asıllı Amerikalı siyasetçi olan Daniel Inouye'den geliyor.

Konteyner gemisinin bir başka önemi ise, Amerika'nın ticari gemi inşa endüstrisinin yeniden doğuşunun bugünkü isim verme töreniyle ilişkilendiriliyor olması. Çoğu ticari geminin sübvanse edilmiş tersanelerde inşa edildiği ve düşük ücretli yabancı denizciler tarafından işletildiği bir dönemde, 'DANIEL K. INOUYE' uluslararası istekleri karşılıyor. Pennsylvania'daki AFL-CIO Metal Trades  Department'ın 600'den fazla üyesi tarafından inşa edildi.

ABD Başkanı Trump iki basit kuraldan yararlandığını söyler; 'Amerikanı satın al' ve 'Amerikanı işe al'. Konteyner gemisinin inşasında bunlar göz önünde bulunduruldu. Denizcilik sektöründe iki yasa çok önemli; Jones Yasası ve Kargo Tercihi. Resmi olarak 1920 tarihinde kabul edilen Deniz Ticaret Yasası olan Jones Yasası, ABD'de iki nokta arasındaki malların Amerikan vatandaşları tarafından inşa edilmesine, sahip olunmasına ve mürettebatının taşınmasını gerektiriyor.

Konteyner gemisinin kapasitesi ve büyüklüğü nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri ve Hawaii arasındaki uzun mesafeli rotalarda kullanılması planlanıyor.

Çevre dostu teknolojiler ve yeni mühendislik yenilikleri sunan konteyner gemisi en düşük işletme maliyetlerinden bazılarına sahip olacak. Bu şekilde olsa bile Jones Yasası olmadan, yüksek kaliteli, nispeten düşük maliyetli, 'M/V DANIEL K INOUYE' gibi çevre bilinci taşıyan gemiler, ucuz, genellikle ağır sübvanse edilmiş, yabancı gemiler tarafından silinebiliyor.

Trump, Birleşik Devletler Donanması'na bağlı gemilere ABD endüstrisi için fırsatları genişletmesi, daha canlı bir denizcilik sektörü ve Philadelphia gibi büyük deniz şehirlerinin yeniden canlandırılması için gerekli koşulları yaratacaklarını bildirdi.

Bu ekonomik yararlar kadar önemli olan ise ulusal güvenlik faydası olacak. George Washington zamanlarında Amerikalı liderler sivil bir gemi inşa etme kabiliyeti ve ABD bayraklı bir deniz aracı olmadan ABD'nin bir donanma inşa edemeyeceğini ve koruyamayacağını anlamıştı. Bu nedenle INOUYE, yüksek eğitimli denizcilere maddi olarak da yardımcı olacak.

Jones Yasası ve Kargo tercihi programı, ulusal güvenlik hedeflerini karşılamak için tasarlandı. Trump yönetimi, bir kez daha sağlam bir ABD bayrağı filosuna ve gemi inşa endüstrisine sahip olabilmek için her ikisini de geliştirmeye kararlı olduklarını vurguladı.

Çağla PULATKAN / DENİZ HABER AAJNSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim