• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 13 °C

85 kaçak göçmen ve 2 organizatör yakalandı

85 kaçak göçmen ve 2 organizatör yakalandı
Fethiye, Ayvacık ve Bodrum’da yasa dışı yollarla Avrupa’ya geçmeye çalışan toplam 85 kaçak göçmen ve 2 organizatör yakalandı.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Kızılada açıklarında bir tekneye yapılan operasyonda 42 düzensiz göçmen ve iki organizatör yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı İstihbarat Şubesi, Fethiye Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik ekiplerinin bir aylık tabi ive inceleme sonrası gece saatlerinde Fethiye Körfezi Kızılada güneyinde ‘Eliza35’ isimli teknede arama yapıldı. Sahil Güvenlik ekiplerinin yaptığı aramada tekne içerisinde çok sayıda düzensiz göçmen ve bir organizatör yakalandı. Eş zamanlı düzenlenen operasyonda Fethiye KOM ekipleri tarafından da karada ikinci organizatör yakalandı.

Teknede 24 erkek, 7 kadın, 5 kız ve 6 erkek çocuk bulunurken 31 Filistin ve 11 Suriye uyruklu düzensiz göçmen Fethiye Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Düzensiz göçmenleri taşıyan Eliza35 isimli tekne ise yasal işlemlerin yapılması için Fethiye Sahil Güvenlik iskelesine bağlandı.

Yakalanan düzensiz göçmenler kimlik tespitinin ardından Muğla İl Göç İdaresine, organizatörler ise emniyetteki sorgularının ardından adli makamlara sevk edilecekler.

LASTİK BOTLARDA 34 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinden yasadışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçiş yapmak isteyen Afganistan uyruklu 34 kaçak göçmen ile araması bulunan bir kişi, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler, Kuzey Ege Denizi'nde yasadışı geçişleri önlemek amacıyla devriye görevine aralıksız devam ediyor. Ekipler, Ayvacık ilçesi Kuşkaya Burnu açıklarında Yunanistan'ın Midilli Adası'na hareket halinde olan lastik bot içinde bir grup kaçak olduğunu tespit etti. Durdurulan bot içinde 10 erkek, 10 kadın ve 8 çocuk olmak üzere 28 Afganistan uyruklu kaçak yakalandı. Bir diğer operasyonda ise ekipler, Sivrice Burnu önlerinde hareket halinde durdurdukları bir lastik bot içinde Afganistan uyruklu 6 kaçak ile arama kaydı bulunan 1 kişi yakaladı.

Küçükkuyu beldesindeki Sahil Güvenlik Karakolu'na getirilen 34 kaçak, işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

9 KAÇAK VE 2 ORGANİZATÖR YAKALANDI

Muğla’nın Bodrum ilçesinden yasadışı yollarla Yunanistan’ın İstanköy Adası’na geçmek isteyen 9 kaçak göçmen ve 2 Türk organizatör Sahil Güvenlik ekiplerince kıs kıvrak yakalandı.

Turgutreis sahilinden, "Axi - 1" isimli sürat teknesiyle Yunanistan'ın İstanköy Adası'na yasa dışı yollarla gitmeye çalışan 9 kaçak göçmen Görece adası yakınlarından Sahil Güvenlik ekiplerince kıs kıvrak yakalandı. 2 kadınında aralarında bulunduğu mülteciler sahil güvenlik botuna alınarak limana getirildi. Teknede 9 mültecinin yanı sıra 2'de Türk organizatör yakalandı. 5 kişinin Filistinli, 4 kişinin ise Somalili olduğu öğrenildi. Haklarından yasal işlem yapılan mülteciler Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi. 2 organizatörün ise gözaltında olduğu öğrenildi.

Öte yandan "Capella" isimli bir tekne ise Yunanistan'da dönerken yakalandı. Teknenin içerisinde kimsenin bulunmadığı bilgisine ulaşıldı. Yakalanan tekne kaptanının İstanköy Adası'na mülteci bıraktığı ve ülkeye yeniden giriş yaparken yakalandığı öne sürüldü. İnsan kaçakçılığı yaptığı iddia edilen kaptan için yasal işlem başlatıldığı bildirildi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim