• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 13 °C

4. Murat Kanunları KEGM’de hayat buldu

4. Murat Kanunları KEGM’de hayat buldu
Salih Orakcı'nın genel müdür olduğu Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nde 4. Murat Kanunları hayat bulmaya başladı.

4. Murat Kanunları KEGM’de hayat buldu

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nde 4. Murat Kanunları hayat bulmaya başladı.

Genel Müdür Salih Orakcı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan tüm personelin KEGK-7 deniz kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerine yardım edilmesini mecbur kılacak bir talimata imza attı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden bu hafta sonu maaş alacak personelin maaş bordrolarından, memurlardan 50 TL diğer tüm deniz çalışanları ve personelden ise 100 TL kesinti yapılması için Mali İşler Daire Başkanlığı’na emir verildiği öğrenildi.

Konu ile ilgili Deniz Haber Ajansı’nı arayan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü çalışanlar, baskı ve tehdit altında olduklarını belirterek şunları söylediler; “Yardımı mecbur hale getirmek, yapılan desteğe ters düşmektedir. Eğer bir yardım yapılacaksa şehit olan arkadaşlarımız için bir yardım kampanyası düzenlenir ve bizlerde gönlümüzden kopan desteği severek veririz. Bu şekilde maaşlarımızdan mecbur tutularak para kesilmesi şık olmamıştır” dedi.

Konu ile ilgili Deniz Haber Ajansı’na gönderilen bir mailde ise “Maaşlarımızdan zorla Salih Orakcı’nın talimatı ile para kesiliyor. Biz yardım edeceksek bunu gönlümüzden yapmamız gerekir. Mecbur kılarak yardım etmek istemiyorum. Bu yardım değildir. Salih Orakcı, şehit ailelerin karşısında bozulmuş imajını düzeltmek için yaptığı bir manevradır. Salih Orakcı, eğer kazada şehit olan arkadaşlarımızın ailelerine yardım etmek istiyorsa, 650 milyara aldığı daire ile 200 milyara eşine aldığı son model jipi satarak yardım etsin. Biz Salih Orakcı’nın oyunlarına alet olmak istemiyoruz” dediği görüldü.

KORKUDAN İTİRAZ EDEMİYORLAR

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü personelini mecbur tutarak maaş bordrolarından para kesilme olayına tepki gösteren KEGM çalışanları, itiraz etmeleri halinde Genel Müdür Salih Orakcı’nın zulmüne uğrayacaklarını bildiklerini kaydederek, “Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğündeki 4. Murat Kanunlarına artık bir son verilsin” dediler.

Haber: Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı

www.DenizHaber.Com.tr (ÖZEL HABER)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
FeritGERİM
19 Aralık 2012 Çarşamba 10:04
ZORBA
DÜRÜST OL ÇIK ORTAYA O GÜN PERSONELİMİ BEN ZORLA GÖREVE GÖNDERDİM KORİDORA ÇIKIP TELEFONDA AVAZIM ÇOKTIĞI KADAR BAĞIRDIM CEMİL KAPTANI ÖLÜME GÖNDERDİM DE DEDE DELİKANLILĞIN MEYDANA ÇIKSIN AMA BEN CEMİLLE ENSON KONUŞAN KİŞİ OLARAK BUNLARI BİLİYORUM VE GEREKLİ YERLERE SÖYLEDİM BU VEBALİN ALTINDA KALICAKSIN SAYIN ORAKÇI OĞLU
85.103.116.192
Nezihe aydın
14 Aralık 2012 Cuma 23:26
Sorulması gerekenler
KIYI EMNİYETİ GENEL MÜDÜRÜNE SORULMASI GEREKENLER.

1-Deniz personelinin koruyucu elbise mebusatlarının 5 yıldır niye vermekten acizsiniz.
2-Siz ''Aslanlarımıa dokunmayın diyorsunuz'' aslanlarınızı çok sevdiğinizi ve deger verdiğinizi söylüyorsunuz.Öyleyse gemiciklerinizi (P&I) sigorta yaptırıyorsunuzda personelinizi yaptırmadığınız dan sizin için canların önemi olmadığı açık ve seçik ortada olduğunun önemli unsurudur.
3-Atv de yayınlanan Savaş AYIN programaında Savaş ayın programına çıkarttığınız ve bogazda tur attırdığınız botunuzda ölen insanları can yeleği olmadığından dolayı öldü demiştiniz savaş ayın programı için seçtiğiniz ve kurduğunuz kaptan ve makinisti can yeleği takmadığı ve sat eğitimi gibi çalışanlarının eğitim aldığını dile getiren ve balık adam eğitimi tüm personele verdiğini söyleyen kapatanınıza soruşturma açmalısınız hem can yeleği takmadıkları hemde yalan beyanda bulundukları için ama açmassınız çünkü sizin kurduğunuz ve haber yaptırdığınız ekip olduğundan.
4-Yine kurtarma oprasyonu için 2012 senesinde karadenize çıkardığınız Gemi Kurtaran gemisinin hava şartlarından dolayı demirini kesip bırakmak zorunda kalan gemi kapatanı Levent GÖZLÜ'ye emekli olsun gitsin diye ihtiyatlarda bekletip baskı yapmadınızmı.
5-T.D.İ.ait Yakıt 1 Gemisinin kapatanı çekersem batar dediği yakıt 1 gemisi için siz çekin ben ne diyorsam o deyip çektirmedinizmi.
6-Yakıt -1 battıktan sonra teftiş kuruluna yazılı soruşturma talimatı verip ,Gemi kapatanın jurnal kayıtları ile yazmış olduğu kaptan raporunda Genel müdürün talimatıyla çekiliyor ibaresinden sonra teftiş raporunuz niye tamamlanmadı ,soruşturma iptal edildi.
7-VTS opratörlerinin kurumunuza açmış oldukları davadan dolayı açanlara baskı yapmadınmı ,sizlerin hatasından dolayı kurumun kasasından kaç parayı heba ettiniz.
8-Kireç burnu ile ahırkapı fenerlerinin yanlarında bulunan evleri restore ettirme bahanesiyle yaptırıp yatak odası döşetirmenin sebepleri ve burayı senin ekibinde bulunan kimler garsoniyer olarak kullanıyor.
9-Sosyal tesislerde şahsınız kullanımında olan üst kattaki yatakhane ne amaçla yapılmış ,masrafları nerden karşılanmıştır.
10-Genel müdür yardımcısıyken makam odanızın arakasınadaki çay ocağını kapattırıp yatakhane yapmanızın sebepleri nelerdir.
11-Etik kurulu olarak seçtiğiniz kurulda bulunan üyeleriniz sicilleri bozuk haklarında yargı cezaları olan kişilerden olması sizce etikmi ve bunları kullanmak için özelliklemi seçtiniz.
12-Yaptırmış odluğunuz .......milyon euraya mal edip övündüğünüz yakıt toplama geminiz amaç ve gayesine göre uygun yapılmadığı 4/5 hava şartlarında bu göreveleri yapamayacak bir gemiyse bu ..... milyon euranın kim bedelini ödemeli.
13-Yaptırmış olduğunuz gemilerden bazılarında kabul heyetinde bulunan kişilerin yetkilerini ve görevlerini eksikleri iyi tespit ettiklerinden dolayı görevden aldınız.
14-Bu yaptırdığınız gemilerin teslim heyetinde bulunan kişilerin hep aynı olması ve kızak görevde bulunan kişilerden seçilmesi sorunlu, kusurlu hataları göstermemelerinden dolayı aynı kişilere bu görevleri yüklüyorsunuz.
78.174.113.55
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü çalışanı. R.ÖZALP
14 Aralık 2012 Cuma 01:02
Çalışan personelden zorla kesinti yapılmıyor..
Haberi ve yorumları okuyunca haksızlık yapıldıgını gördüm personel maaşlarından zorla kesinti yapılmıyor.Ben 11 yıldır kıyı emniyetinde çalışıyorum.şimdiye kadar maaşlardan yardıma muhtaç personelden yardım amacıyla kesilen paralarda uygulanan usul Mali İşler daire başkanlıgından bütün birimlere gönderilen yazı yardım yapmak isteyen personele imzalatılır.yardım yapmak istemeyen personel dilekçe verirdi.Bu bahse konu kazada hayatlarını kaybeden personel içinde aynı usul uygulanmıştır.Bence bu haber yayından kaldırılmalıdır.ÇÜnkü personelden zorla kesinti yapılması söz konusu degildir.Haber doğru degil..
46.196.158.202
derviş
13 Aralık 2012 Perşembe 10:35
ne söylenebilirki.
Bunlar kurtarma amacı ile gönderilen kurtarma botunun şilede kayalarda parçalanmasına yol açan bilgisizliğin,cehaletin,insan hayatını dikkate almamanın üzerini örtmeye yönelik beyhude çabalar.Sayın genel müdür bu konuda tasarrufyapabilmesi için hukuken ve idari olarak yapılacak soruşturmalardan sonra herhangi bir kusuru olmadiği ortaya çıkarsa, ancak o zaman bu konu ile ilgili olarak bir işlem tesis etme hakkı ortaya çıkabilir. Yoksa bu konuda kamu vicdanı yaralıdır.Ölenlere allahtan rahmet geride kalanlarada allah sabırlar versin.Kaza ile ilgili sorumluların ortaya çıkarılmasını bekliyoruz.
78.161.241.239
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim