• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 14 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 13 °C

30 Ağustos Zafer Bayramı denizlerimizde de kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı denizlerimizde de kutlandı
Mudanya Belediyesince Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında, deniz üzerinde 460 kişiyle oluşturulan "Barış Sembolü", Guinness Rekorlar Kitabı'na "Dünyanın en büyük barış sembolü" olarak girdi.

Bursa'da, Mudanya Belediyesince 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve deniz üzerinde 460 kişinin bir araya gelerek oluşturduğu "Barış Sembolü", Guinness Rekorlar Kitabı'nda "Dünyanın en büyük barış sembolü" olarak yer aldı.

Kumyaka sahilinde, 460 katılımcının su üzerinde barış simgesi oluşturup, 5 dakika hareketsiz kalmasıyla kırılan rekor, Guinness Hakemi Şeyda Subaşı Gemici tarafından "dünyanın en büyük barış sembolü" olarak tescillendi. Görüntü, gelecek kuşaklarda da barışın simgesi olması için havadan fotoğraflandı.

Gemici, tescil belgesini Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'a takdim etti.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, rekorun tescillenmesinin ardından yaptığı açıklamada, tüm dünya insanlarını "barış" için duyarlılığa davet etti.

Türkyılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kırılan rekor ile tüm dünyaya 'sonsuza dek barış' çağrısında bulunduk. Barışa en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde, barışın başkenti Mudanyamızda 'sonsuza dek barış' diye haykırdık. Haykırışımızın, ülkemizin ve dünyamızın her köşesinden yankılanmasını istiyoruz. Martin Luther King'in dediği gibi 'Kuşlar gibi uçmasını, balıklar gibi yüzmesini öğrendik.' Bu dünya, toprağı, suyu ve havasıyla tüm canlılara ait. Öyleyse tüm insanların barış gibi kutsal bir duyguyu yaşatması görevi olmalıdır."

Kumkaya sahilinde, 460 kişi, fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün'ün, Ulu Önder Atatürk'ün "Yurtta sulh cihanda sulh" sözünden hareketle tasarladığı interaktif rekor denemesi için resmi Guinness hakemi ve gözlemcilerinin huzurunda bir araya gelmiş, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için yaklaşık 5 dakika suyun üzerinde hareketsiz kalarak "Barış Sembolü" oluşturmuştu.

Deniz altında bayrak açtılar

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde bir dalış okulunun dalgıçları, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı deniz altında Türk bayrağı açarak kutladı.

Kaş'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93'üncü yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Cumhuriyet Alanı'ndaki törene Kaymakam Bilgihan Bayar, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Hakan Öztürkmen, Belediye Başkanı Ak Partili Halil Kocaer, Emniyet Müdürü Murat Şahin, daire amirleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Garnizon Komutanı Yüzbaşı Öztürkmen, şöyle dedi: "30 Ağustos Zaferi, Türk ulusunun bağımsızlığına, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden son noktadır. Bu zafer sonrası, Türk ulusu bağımsızlığına kavuşmuş, Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Türk ulusu ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, bu zaferi Atatürk'ün başkomutanlığında kazanmıştır. Bugün de onun çizdiği yolda, onun ilkeleri doğrultusunda ilerliyoruz." 

Tören sonunda ilçede faaliyet gösteren bir dalış okuluna ait tekneye Türk bayrağı asıldı. Sirenlerle denize açılan tekneden dalış yapan dalgıçlar, deniz altında Türk bayrağı açarak Zafer Bayramı'nı kutladı.

Kuşadası- Zafer Bayramı Denizde Kutlandı

Kuşadası Yat Kulübünün (KAYK) 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde organize ettiği Zafer Kupası yat yarışı muhteşem görüntülere sahne oldu.Türkiye 'den ve Kuşadası Setur Marina da demirleyen yabancı yelkenlilerden oluşan 30 tekne, saat 12.00 da start aldı. Hava koşullarının iyi olduğu yarış, kıyasıya bir rekabete sahne oldu. 

Aralarında Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı 'nın da bulunduğu yarışmacılar rüzgarı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışırken, renkli görüntüler oluşturdu. Teknelerin tümü 30 Ağustos nedeniyle gönderlerindeki Türk Bayraklarına ek olarak birer Türk bayrağı daha astı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Yelkenli Yat Yarışını 30 Ağustos çerçevesinde organize ettiklerini söyleyen KAYK Başkanı Gökhan Aydın, Bu yıl yarışa yoğun bir ilgi var. Türk teknelerimiz çoğunlukta. Marina da kalan yabancı, toplam 30 teknemiz var. İzmir 'den yoğun bir katılım var. Önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Yat yarışlarını düzenlemek bir grup ve kulübün çabasıyla olmuyor. Bir organizasyon gerektiriyor. Setur Marina yatları bir hafta ücretsiz konaklatıyor. Kuşadası Belediyesi büyük bir destek verdi. Amacımız yılda bir kere yaptığımız yarışmaları kış aylarında da yapmak ve Kuşadası 'nı bu yarışlarla tanıtmak dedi.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim