• BIST 9079.97
  • Altın 2322.418
  • Dolar 32.3497
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 14 °C

2020 yeni balık av sezonu ne zaman başlayacak?

2020 yeni balık av sezonu ne zaman başlayacak?
Küresel ısınmanın etkisiyle balıkların üreme ve büyüme dönemlerinde gün geçtikçe daha fazla sorunlar yaşanıyor. Her geçen yıl sofralarımızda yeteri kadar ve yeterli çeşitte balık bulunduramıyoruz. Bunun başlıca nedenlerinden belki de birinci sırada yer alan sorun kaçak avlanmadır. Devletler denizleri ve balıkların popülasyonunu koruyabilmek için ba

3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizin önemli gıda kaynaklarından biride balıkçılıktır. Yüzlerce balık türüne ev sahipliği yapan denizlerimizde balık popülasyonunu korumak adına avlanmalar sezonluk olarak yapılmaktadır.

2020 Yılı Av Yasağı 15 Nisan itibariyle başladı. Balık av yasağı ne zaman kalkacak, balık sezonu ne zaman açılacak sorularını haberimizde cevapladık. 3 tarafı denizlerle kaplı ülkemizin önemli geçim kaynaklarından olan balıkçılık zengin balık popilasyonunuyu sekteye uğratmamak adına yılın belli dönemlerinde izinlerle yapılabilmektedir. Özellikle karadeniz'e kıyı olan şehirlerimizde yerel halkın geçim kaynağı olan balıkçılık yılın belli dönemlerinde serbest hale getirilen avlanma sezonunda takalar haftalarca kısmetini aramak için engin denizlere açılır. Bu dönemlerde balık bolluğuna göre fiyatlar minimum seviyelere çekilirken kıtlık olması durumunda balık sofralardaki yerini alamayabilir. Bu dengenin oturtulabilmesi için balık popilasyonunun korunabilmesi için belirlenen tarihler arasında balıkçıların avlama yapabilmesi tarihler dışında ise avlama yapılmaması için bir dizi önlemler alınmaktadır.

Yeni Balık Av Sezonu Ne Zaman Başlayacak?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 31 Ağustos 2019 gecesi başlayan balıkçılık av sezonunun, tüm denizlerde trol ve gırgır ağları ile 15 Nisan 2020 itibariye sona erdiğini belirtti. İsteyen balıkçıların, ekonomik faaliyetlerine devam etmek, halkın yazın da balık ihtiyacının karşılanması için izin alarak ve kurallara uyarak uluslararası sularda gırgır ile trolle avcılık yapabileceğini dile getiren Bakan Pakdemirli, küçük ölçekli kıyı balıkçılarına ise kurallara uymaları şartıyla uzatma ağlarla avcılık yapmalarına izin vereceklerini söyledi. Ağustos 2020'de yeni balık av sezonu başlayacak.

DENİZ HABER AJANSI
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
mustafa özülker
28 Nisan 2020 Salı 13:30
13:30
Eh balık haberine ayakkabı resmi olmaz elbet Öte yandan bula bula bu resmi mi buldunuz ? Derisi pörsümüş, gözleri çukura kaçmış kolyoz vonozu resmini ?
77.182.105.235
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim