• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 18 °C

2018 Bahar Kariyer Günleri, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde başladı

2018 Bahar Kariyer Günleri, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde başladı
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübü’nün düzenlediği 2018 Bahar Kariyer Günleri’nin ilk haftası Denizcilik Fakültesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ve Denizcilik Kulübü’nün düzenlediği ve 9-18 Nisan tarihleri arasında sürecek olan 2018 Bahar Kariyer Günleri’nin ilk günü 9 Nisan 2018 tarihinde başladı. Bahar Kariyer Günleri’ne 2 hafta boyunca toplam 25 kurumdan temsilciler katılım gösterecek.

9 Nisan 2018 günü düzenlenen Kariyer gününün açılış konuşmasında Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Durmuş Ali Deveci, 1988 yılında kurulan Denizcilik Fakültesi’nin bu yıl 30. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında 2018 Bahar Kariyer günlerinin 22. yılını yaşadıklarını belirtti. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kariyer günlerinin yoğun bir emek sonrası düzenlendiğini, bu etkinlikler ile Denizcilik ve Lojistik sektörünün saygın kurumlarının değerli yetkililerini öğrenciler ile buluşturmayı ve deneyimlerini öğrenciler ile paylaşmalarını hedeflendiklerini belirtti. 

Açılış konuşmasının ardından başkanlığını Denizcilik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Didem Özer Çaylan’ın yaptığı panel oturumunda; İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği (DEFMED) Yönetim Kurulu Başkanı Orçun Erbayraktar, Arkas Denizcilik ve Nakliyat A.Ş. Satış ve Pazarlama Bölge Müdürü Coşkun Kasımoğlu ve MSC Gemi Acenteliği A.Ş. Gemi Operasyon ve Aktarma Hizmetleri Müdürü İbrahim Tosunoğlu kendileri ve temsil ettikleri kurumlar hakkında bilgi verdikten sonra, özellikle staj ve kariyer imkânlarına odaklı sunumlar gerçekleştirdi.

10 Nisan 2018 günü, sektörün önde gelen limanların yetkililerinin katılımı ile gerçekleşen 2. oturumun başkanlığını Denizcilik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Soner Esmer yaptı.  MARPORT Liman İşletmeleri San. ve Tic. A.Ş. Ticaret ve Müşteri İlişkileri Uzmanı Semih Akçamlı, DP World Yarımca Liman İşletmeleri A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Mert Güzelbağ, İDÇ Liman İşletmeleri A.Ş. Liman Müdürü Bülent Nerede ve Mersin Uluslararası Limanı (MIP) Deniz Hizmetleri Müdürü Savaş Çakmak, video ve sunumlar eşliğinde öğrencilere görev aldıkları limanlar hakkında bilgiler verip liman sektörüne kariyer imkanları, işe alım süreçleri ve istihdam durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. 

11 Nisan 2018 günü ise başkanlığını Denizcilik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ömür Yaşar Saatçioğlu’nun yaptığı panel oturumunda; MESCO Uluslararası Taşımacılık İthalat İhracat Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Müge Tekin, GEFCO Taşımacılık ve Lojistik A.Ş İzmir Acente Müdürü Cahit Arlı, BDP Internatıonal (Bolte Lojistik Hizmetleri Ltd. Şti.) Bölge Direktörü Kemal Kocaemre ve EKOL Lojistik A.Ş. İnsan Kaynakları Genel Müdürü Osman Ünal öncelikle kendilerini ve temsil ettikleri lojistik firmalarını kısaca tanıttıktan sonra, bulundukları konuma ulaşana kadar yaşadıkları deneyimleri anlattı. Katılımcılar lojistik mesleğinde başarı için okulda alınan eğitimin, takım çalışmasının, insan ilişkilerinin, İngilizce bilgisinin ve iletişim becerilerinin önemine değindi. 

Her oturumun sonunda konuşmacılar öğrencilerin sorularını cevapladıktan sonra, Denizcilik Kulübü Üyeleri kulüp adına teşekkür belgelerini konuşmacılara ve oturum başkanlarına sundu. 

2018-bahar-kariyer-gunleri,-dokuz-eylul-universitesi-denizcilik-fakultesi’nde-basladi_1.jpg2018-bahar-kariyer-gunleri,-dokuz-eylul-universitesi-denizcilik-fakultesi’nde-basladi_2.jpg2018-bahar-kariyer-gunleri,-dokuz-eylul-universitesi-denizcilik-fakultesi’nde-basladi_3.jpg2018-bahar-kariyer-gunleri,-dokuz-eylul-universitesi-denizcilik-fakultesi’nde-basladi_.jpg2018-bahar-kariyer-gunleri,-dokuz-eylul-universitesi-denizcilik-fakultesi’nde-basladi_4.jpg

2018-bahar-kariyer-gunleri,-dokuz-eylul-universitesi-denizcilik-fakultesi’nde-basladi_6.jpg2018-bahar-kariyer-gunleri,-dokuz-eylul-universitesi-denizcilik-fakultesi’nde-basladi_5.jpgDENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim