• BIST 9506.79
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 19 °C

2. Lüfer Bayramı Haliç'te panelle başladı

2. Lüfer Bayramı Haliç'te panelle başladı
2. Lüfer Bayramı, 'İstanbul ve Balığı' paneliyle başladı. Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Özkaya, lüferin küçüğü çinekopun artık avlanma listelerinden çıkarıldığını söyledi.

2. Lüfer Bayramı, 'İstanbul ve Balığı' paneliyle başladı. Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Özkaya, lüferin küçüğü çinekopun artık avlanma listelerinden çıkarıldığını söyledi.

Fikir Sahibi Damaklar’ın öncülüğünde yapılan 2. Lüfer Bayramı, Haliç’teki Kadir Has Üniversitesi’nde, ‘ İstanbul ve Balığı’ başlıklı bir panelle başladı. Panelde Su Ürünleri Kooperatifi Merkez Birliği Başkanı Ramazan Özkaya, İstanbul Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erdoğan Kartal, Boğaziçi Üniversitesi’nden Fikret Adaman, İstanbul İl Tarım Müdürlüğü’nden Eyüphan Fırat ve Radikal yazarı Tan Morgül konuşmacı olarak yer alıyor. Panelin moderatörlüğünü Fikir Sahibi Damaklar’ın lideri Defne Koryürek yapıyor.

İlk konuşmayı yapan Ramazan Özkaya, su ürünlerinin düzgün kullanıldığı sürece asırlarca sürecek bir kaynak olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bizim balıkçılar yasağı sevmiyor. Yasak kelimesine isyan ediyor. Balıkçının öncelikle bilinçli olması gerekiyor. Eğer Türkiye ’de bir kasa balıktan komisyoncu 50 lira, balıkçı 4 lira kazanıyorsa burada bir sorun var demektir. Balığın reel fiyattan satılması gerekiyor. Yıllardır komisyoncular balıkçılar üzerinden kazanç elde ediyor. Balık yakalamasını biliyoruz ancak pazarlamasını bilmiyoruz” dedi.

ARTIK ÇİNEKOP YOK

Çıkarılan yeni tebliğlerde ‘çinekop’ adının yer almadığını belirten Özkaya, şöyle devam etti: “Bundan sonra tebliğlerde çinekop diye bir şey yok. Bunu çıkarttık. Yasaklarla denizlerin, balıkçılığın korunamayacağını biliyoruz. Balıkçılar olarak bizi bize bırakmayın ancak bizden de habersiz bir şey yapmayın. Biz yakalamazsak Yunanistan yakalıyor deniliyor. Böyle bir şey yok, biz yakalayamazsak kimse yakalayamıyor. Türkiye’de yapılan balıkçılıkla balıkçılığın kurtarılması mümkün değil. Yakıt fiyatı arttıkça tutulan balık miktarı düşüyor. Balık fiyatları ise düşüyor. Hamsi 2004’te 70 lira 2010’da 30 TL. Balıkçı kendi açtığı kuyuya düşmüş durumdadır ve çıkaramıyoruz.”

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
21 Ekim 2012 Pazar 12:31
Lüfer'in yaşaması
Kadıköy balıkçıarının tablalarında çinekoplar müşteri bekliyor, başkan neler söylüyor?! Bu gidişle hiç kimse bu ülkede çinokop avlanmasını ve satılmasını önleyemez. 25 metre yasağı da öyle! Çünkü hastalık başka. Bu hastalık tedavi edilmediği takdirde trafikte insan ve denizde çinekop ölümleri devam edecektir. Böyle toplantılar dostlar alışverişte görsünler diye yapılır. bizim denizciliğin kalkınması için böyle toplantılar hep yapılmaktadır. Netice sıfırdır. Allah yardımcımız olsun. www.refikakdogan.com
46.196.153.95
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim