• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 13 °C

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son tabliye eklenecek

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son tabliye eklenecek
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "Bir hayalimizin daha gerçeğe dönmesi için geri sayım başladı. İki gün sonra Sayın Cumhurbaşkanı’mızla birlikte Çanakkale’de 1915 Çanakkale Köprüsü Son Tabliye Yerleştirme Töreni'ni gerçekleştireceğiz" dedi.

Marmaray Zübeyde Hanım Parkı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.

Törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, şehirlerin tarihiyle, kültürel dokusuyla ve doğa ile uyumlu şekilde geliştirilmesinin öncelikleri olduğunu belirterek, bu nedenle belediyecilik hizmetlerine ayrı önem verdiklerini söyledi. Hiç şüphesiz belediyecilikte başarının yolunun halkla iç içe olmaktan geçtiğini ifade eden Karaismailoğlu, bugüne kadar ideolojiye değil, insana hizmet etmek için çalıştıklarını ve bu sayede de milletle aralarına kimsenin giremediğini dile getirdi.

Adil Karaismailoğlu, Marmaray'la Halkalı-Gebze arasındaki 80 kilometrelik parkurda bulunan 43 istasyonunun 108 dakikada tamamlandığını ifade ederek, Marmaray'ın İstanbul’un kent içi ulaşımının ana hatlarından biri olduğunu belirtti.

"Hızlı, konforlu, hava şartlarından etkilenmeyen, kesintisiz ulaşımın adresi İstanbullular için artık Marmaray’dır." ifadesini kullanan Karaismailoğlu, "Marmaray, İstanbul’un kent içi ulaşımının omurgasıdır. Birkaç gün önce gördük. 5 Kasım’da Marmaray’ı kullanan yolcu sayısı rekor kırdı. Bir günde 567 bin 169 yolcu, 6 Kasım’la birlikte iki günde toplam 1 milyon 115 bin yolcu Marmaray ile işlerine, sevdiklerine ulaştırıldı. Hizmette olduğu 8 yıl içinde taşıdığı yolcu sayısı ise 607 milyona ulaştı." diye konuştu.

Karaismailoğlu, hizmet söz konusu olduğunda kendilerinin yetinmediğini, daha iyisini, daha konforlusunu, daha hızlısını planladıklarını ve yaptıklarını belirterek, "80 kilometre uzunluğundaki parkurda hizmet veren Marmaray banliyö hattı ile Levent-Hisarüstü Metrosu’nun ardından İstanbul şehir içi raylı toplu taşımacılık altyapısının gelişmesi için 103,3 kilometre uzunluğunda 7 ayrı hatta çalışmalara da devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"BİR HAYALİMİZİN DAHA GERÇEĞE DÖNMESİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, halkın suyu getireni de testiyi kıranı da çok iyi gördüğünü aktararak, şöyle devam etti:

"Biz, ülkemiz için canla başla çalışırken, gündelik polemiklere değer vermiyoruz. Buna vaktimiz de yok, niyetimiz de. Biz hizmete odaklayız, projelerimizi bitirmeye odaklıyız. Bir hayalimizin daha gerçeğe dönmesi için geri sayım başladı. İki gün sonra Sayın Cumhurbaşkanı’mızla birlikte Çanakkale’de 1915 Çanakkale Köprüsü Son Tabliye Yerleştirme Töreni'ni gerçekleştireceğiz. 2 bin 23 metre uzunluğundaki 1915 Çanakkale Köprüsü, 'dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü' olacak. Feribot hareket ettikten sonra 30 dakika sürse de kuyrukta geçen veya hava durumuna göre saatler sürebilen Çanakkale Boğazı'ndan geçiş süresini 6 dakikaya indiriyoruz. 18 Mart 2022’de Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümünde 1915 Çanakkale Köprümüzü ve 100 kilometre ilk Malkara Çanakkale otoyolunu açacağız."

Karaismailoğlu, dün ebediyete intikalinin 83. yıldönümü vesilesiyle tüm yurtta anılan Cumhuriyet’in banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kıymetli annesi Zübeyde Hanım'ın adıyla birlikte hizmete giren parkın tüm Zeytinburnulular'a, İstanbullular'a hayırlı olmasını temenni ederek sözlerini tamamladı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
mustafa özülker
11 Kasım 2021 Perşembe 15:36
15:36
Yapılmasamıydı ? Hayır, iyi oldu . Yapılış şekline ise söylenecek çok şey var elbet. Bundan kahramanlık edebiyatı çıkartmak, bilmem kimlerin bizleri kıskandığını savlamak ise palavranın ötesinde kasta, yani.yalanana girer. Hayırlı olsun, artk uzatmayalım bu işi. Geçen denden daha fazlasını geçmeyenin ödeyeceği söyleniyor. Ah bu muhalefet yok mu !
77.190.156.60
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim