• BIST 9516.57
  • Altın 2491.699
  • Dolar 32.5984
  • Euro 34.8278
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 18 °C

"150 kişilik salonda seçim yapılmaz"

"150 kişilik salonda seçim yapılmaz"
Deniz Ticaret Odası başkanlığına aday olan Salih Zeki Çakır, oda seçimi yaklaşırken iki konuya dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Deniz Ticaret Odası başkanlığına aday olan Salih Zeki Çakır, oda seçimi yaklaşırken iki konuya dikkat çeken bir açıklama yaptı. Küçük olması sebebiyle DTO’nun kendi mekanında seçim yapılamayacağını ifade eden Çakır, mevcut yönetimin komiteleri de makul olmayan yöntemlerle seçime dönük olarak yeniden dizayn ettiğini söyledi.

İMEAK (İstanbul, Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz) Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Adayı Salih Zeki Çakır’ın açıklaması şöyle;

“Önümüzdeki günlerde tarihi ve yeri açıklanacak olan İMEAK DTO seçimleri daracık ve yetersiz mekânlarda yapılarak üyeler mağdur edilmemelidir. Sandık yerleşimleri ve üye sayısının çokluğu nedeniyle Mevcut DTO binasında izdiham, kargaşa ve kaos meydana geleceğinden sağlıklı bir seçim mümkün değildir. Çünkü üye sayısının bini geçtiği komitelerimiz bulunmaktadır.

8 bin oyluk seçim 150 kişilik salonda yapılamaz!

Oto park sorunun had safhada olduğu semtte ve mekanda seçim yapılarak araçları ile demokratik haklarını kullanmaya gelen DTO üyelerine böyle bir çile reva görülmemelidir.

DTO geniş imkanlara sahipken, mevcut yönetimin geçmiş yıllardaki gibi mahalle baskısı oluşturmak için sıkışık ve dar mekânları tercih etmeyeceğini ümit ediyoruz.

Benzer Oda ve Borsalar, seçim organizasyonlarını kendilerine yaraşır şekilde üyelerini rahatlıkla ağırlayacakları salonlarda yaparken, okyanusları aşan bizlere 150 – 200 kişilik yerlerde seçim yapmak yakışmaz. DTO seçiminde 8 bin’i aşkın oy kullanılacak. Seçimler, İstanbul’un en büyük salonlarında yapılmalıdır. Odamızın bütçesi böyle bir organizasyona yeter.

Demokrasinin tam ve sağlıklı olarak işlerlik kazanması için yönetim bunun zeminini hazırlamalıdır. Doğru bir şey yapılacaksa buna doğru başlanmalıdır. Armatöründen, balıkçısına, brokerinden, forwarderine, yöneticisinden çalışanına denizcilik sektörü büyük bir aile olarak bu seçimde aynı çatı atında buluşmalı, yeni döneme birlikte vira bismillah demelidir.

Komiteler, seçim telaşıyla değiştiriliyor!

Diğer önemli bir konu ise; meslek komitelerinden bazılarının diğer komitelere kaydırılarak, komite sayısının 53’den 47’ye düşürülmesidir.

Kum çıkartma faaliyetlerinde bulunanlar, Akdeniz içi genel yük gemi taşımacılığı, kimyasal tanker taşımacılığı, puantajlama faaliyetleri, LNG ve LPG tanker taşımacılığı, atık alım tankeri taşımacılığı meslek komiteleri iptal edilip, diğer komitelere dağıtılmış. Böyle bir uygulamanın makul bir gerekçesi olamaz. Bu düzenlemenin seçime dönük bir dizayn olduğu açıktır. Bazı meslek komiteleri ait olmadıkları komitelerin altında gösterilmiş. Seçim telaşıyla yapılmış bu karmaşık dizaynlar komitelere haksızlıktır. Eldeki imkânların seçmenin aleyhine kullanılması çabalarına son verilmelidir. İnanıyoruz ki, bu oyunu üyelerimiz, seçmenimiz bozarak odasına sahip çıkacaktır. Biz, çok katılımlı, demokratik ve özgür bir seçim bekliyoruz.

Hedefimiz; güçlü oda, güçlü denizcilik.

salih-zeki-cakir.20130121165415.jpg

salih-zeki-cakir-(2).jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Turgay ERENCE
20 Şubat 2013 Çarşamba 14:30
DTO SEÇİMİ
Sn.Salih Zeki ÇAKIR ,yeni yönetiminizin denizciliğe farklı anlayış ve yaklaşım süreçleri ,içersinde faydalı olacagınıza tüm kalbimle inananlardanım,,Özellikle Denizcilik Liselerinin öğrencileri mezunlarının (rotasız)öksüz çocuklar ivmesinden,kurtulması başarılarınızla yön bulacaktır.
88.234.225.148
Deniz adamı
22 Ocak 2013 Salı 17:44
Adil Seçimler
DTO seçimlerinin usulüne uygun, adilane ve mahalle baskısı olmadan seçimlere yakışır bir mekanda rahat bir şekilde yapılmalıdır. Bunu temin etmek için, her ihtimale karşın gerekli hukuki tedbirler planlanmalıdır.
78.189.180.121
Sami K.Ceylan
22 Ocak 2013 Salı 15:21
DTO
Bu yönetim değişmeli, denizcilik camiasına gerçek hizmet eden yönetim artık gelmeli! Tabii ki bu seçimler adilane yapılmalı!
78.187.93.62
Mert
21 Ocak 2013 Pazartesi 20:23
Başarır
Sayın Salih Bey,

İnşallah bu gidişe son veren kişi olursunuz. Oda bir ailenin değil, tüm denizcilik Camiasınındır. Seçim mekanı konusunda da çok haklısınız. Bina küçük ve aynen mahelle baskısı uygulanmaktadır. Geçmişte bunlar yaşanmıştır.
141.8.189.195
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim